Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 23 juni 2009

Venezuela.... Piratenland!!!

Het regime van Venezuela blijft maar wetten veranderen en met het nieuwe voorstel begeven ze zich op de weg van pure piraterij. We hebben eerst kunnen zien dat er wetten veranderd werden ten gunste van Chavez. Deze veranderingen druisen in tegen alles wat te maken heeft met een democratie. En nu wil Chavez zich begeven op het produceren wat wettelijk en wellicht wereldwijd beschermt is.
Het systeem wat hij volgt is wat hij al eerder toegepast heeft, je veranderd gewoon de wet in je eigen land en je bent legaal bezig.

Het gaat nu om octrooien en patenten om deze niet te erkennen op het gebied van medicijnen, agro-industriële producten, meststoffen en herbiciden.

Een gesprek tussen Chavez en de minister van handel en president van Indepabis (instituut voor het verdedigen van personen van eigendom en diensten) Eduardo Samán leverde het volgende op.
Er komt een nieuwe/aangepaste wet, de wet op industrieel eigendom.

Chavez verklaarde dat de afhankelijkheid op de wetten van het kapitalisme gebroken moeten worden.

En Eduardo Samán voegde er nog aan toe dat patenten geen belemmeringen mogen hebben op het produceren van medicijnen en andere producten.

De wet op industrieel eigendom bestaat al sinds 1955 en wordt met de nieuwe wet in de prullenbak gegooid.

Wellicht ingegeven door een enorm geldgebrek van het regime en om toch de vraag in het land naar medicijnen op te lossen gaat Venezuela op de piraten-toer. Er zijn ook sterke geruchten dat de Venezolaanse farmaceutische industrie geen buitenlandse valuta meer heeft en dat er een omvangrijke lening is geweigerd.

De eerder genoemde industrieën zullen deze ontwikkeling met argus ogen volgen. Er gaan miljarden om in deze industrieën en als er een piraat de producten gaat kopiëren en op de markt gaat brengen zullen de onderzoekskosten nooit terugverdient worden.


Groet
Alpha

Blogarchief