Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 9 juni 2009

We moeten stoppen met het consumeren van kapitalistisch voedsel, eet een eigen boon

Chavez in zijn laatste alo Presidente promoot op zijn eigen wijze de voedsel producten van Venezolaanse bodem.
Laten we niet vergeten dat Venezuela door enorme mismanagement momenteel 90% aan voedsel importeert.
"De Venezolaan moet de voorkeur gaan geven aan het voedsel wat wij produceren en we moeten af van het kapitalistische consumeren van buitenlands voedsel."

"We moeten onze eetgewoonte veranderen, waarom het meel en de tarwe gebruiken als deze vervangen kan worden door brood van Cassave". "Cassave is gezond en lekker."
En we hebben meer dan genoeg Cassave vervolgde Chavez alias de nieuwe eetgoeroe. Maar we weten niet hoe het smaakt, omdat we de voorkeur geven aan het andere brood.
Hij maakte het nog leuker om te zeggen er geen betere suiker op deze planeet was dan de Venezolaanse. En dat je naar de maan kon gaan of naar mars, maar dat je geen betere suiker kon vinden en hield een pak suiker omhoog geproduceerd in Venezuela, maar er is geen suiker in Venezuela voegde hij er aan toe.

Ook zouden de kinderen sneller leren praten, gezonder zijn, harder kunnen rennen en intelligenter als je ze cassava brood zou geven?

Ook zijn minister van agricultuur ( Elías Jaua) deed een aardige poging en zij dat de bonen van Venezuela enorm gezond zijn. Het zou helpen tegen reuma en de atleten zouden er enorm bij gebaat zijn als ze de bonen zouden eten. Hij somde ook nog even op wat er allemaal aan goede stoffen zaten in de soja boontjes.

En in zijn eigen reclame tijd sluit de man af met "Geef bonen maat, goede bonen, de bonen uit Venezuela!!!

Ik moet alleen maar lachen als ik de zeehonden zie klappen in hun rode hesje als Chavez stopt met zijn gebral.
De ware reden waarom Chavez dit zo brengt zal niet opkomen bij hun. Er is maar 1 reden en dat is dat het geld op is om te importeren. Er zijn allerlei maatregelen genomen om de dure dollar in het land te houden. De Cadivi brengt zo'n beetje iedere twee weken nieuwe regels naar buiten en met ieder nieuws weet de Venezolaan die handelt dat ze gekort worden met het kopen in het buitenland. De Cadivi zit gewoon op zwart zaad.

De soja bonen is ook wel te begrijpen. Nicaragua heeft wat problemen en kan het vlees niet exporteren vanwege de vele regeltjes en lak aan dollars. Dus allemaal aan de soja boon!

Er is ook nog nieuws dat er 55 Mercal punten gesloten zijn in Venezuela, omdat er niet genoeg voedsel is.

En dat de zwarte bonen met 53,8% gestegen zijn in 1 jaar. En de inflatie op het voedsel was in 2008 al ruim 40% en dit jaar komt er zo'n 40% bij als dit regime geluk heeft.

De burger moet dus eten wat voorradig is, zo kunnen we het wel stellen. Ze moeten massaal over op de bonen en cassave brood en moeten de verandering in smaak maar voor lief nemen. De empanada zal dus niet meer zoals vroeger smaken.
Hetzelfde is al gebeurd met de vele kaassoorten die Venezuela importeerde, momenteel is alleen de smaak en kraakloze witte kaas nog overal te koop. (mijn smaak papillen vinden de Venezolaanse kaas maar niets)

Maar zouden de familieleden van Chavez zich nu ook zorgen maken om het socialisme en gedragen deze zich ook zoals Chavez nu voorschrijft aan de Venezolaan. Geen kapitalistische uitspattingen zoals whisky drinken op het strand, zie een eerder artikel op het blog.
Of het uiterlijk vertoon van kapitalistische trekjes met dure artikelen.

We hebben wat foto's over de familie die zo een eigen denkwijze hebben over het "slechte van rijk zijn is." En een eerder artikel over de socislistische familie Chavez.

Klik voor vergroting op de afbeelding.

Buiten het eten om een aardig socialistisch horloge.


En wat te denken van dit horloge en ring ehhh...... verdient met een criminele chavista inslag? Het is de oom van H. Chavez


Ook zijn ze niet vies van een vakantie in Amerika, FloridaEn de bevolking mag zich niet te buiten gaan aan import voedsel en de Cadivi schroeft het kwantum aan dollars terug om te verteren in het buitenland. Denk niet dat het mogelijk is met 50 dollar per dag om zulke excursies te maken.


groet
Alpha

Blogarchief