Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 22 juli 2009

Caracas flinke stijging op de lijst met duurste steden ter wereld.

Caracas stijgt met 74 plaatsen op de ranglijst van de duurste steden ter wereld en staan nu met stip op plaats 15.

Mercer, heeft weer een jaarlijkse lijst gemaakt van de duurste steden ter wereld. De kosten voor het leven in een stad om te overleven.

Er zijn wel wat verschuivingen te zien waar het nu momenteel het duurst wonen is.
Moskou is van de eerste plaats verdwenen en is gezakt naar de derde plaats. De eerste plek werd ingenomen door Tokyo en de tweede door Osaka.

Ook Caracas maakte door de inflatie en het enorme tekort op de huizenmarkt (2 miljoen woningen) een flinke stijging. Van plek 89 naar plek 15!!!
Je gaat je toch terecht eens afvragen of Chavez iets verkeerd doet. En hoe het komt dat in Caracas het levensonderhoud en huizen duurder is dan bijvoorbeeld Londen, los Angeles, San Fransisco, Athene, Madrid of Rome. Je krijgt zelfs meer voor je geld op Hawai, Honolulu dan in Caracas. En het is er stukken veiliger, met minder moorden of kidnappingen (Kidnappingen met 50 % gestegen ten opzichte van 2008) en een artikel in het Engels . Ook denk ik dat de electriciteit niet zo vaak uitvalt als in Caracas of dat je een supermarkt inloopt en de schappen zijn weer eens leeg.
Het valt ook te verklaren dat 1 op de 3 Venezolanen onder de dertig jaar wil emigreren en zelfs 47% van de 18 jarigen.

Amsterdam kunnen we terug vinden op plaats 25.

Groet
Alpha

Blogarchief