Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 1 juli 2009

Caracas stevent af op record aantal moorden in 2009 en nog wat andere dingen

Aangezien er zoveel gebeurd is en mijn aandacht ging voornamelijk naar Honduras, maar ook in Venezuela gebeurde enorm veel. En veel heeft toch wel te maken met hoe Chavez reageerde op de gebeurtenissen van Honduras.

Hij wil namelijk hebben dat Zelaya terug keert en zijn ambtstermijn afmaakt. Volgens Chavez kan het niet zo zijn dat de ruim 900.000 kiezers in het land Honduras gedupeerd kunnen worden door een ondemocratische beslissing.
Mag ik de dictator Chavez erop wijzen dat hij onlangs een coup heeft gepleegd in zijn eigen land door de burgemeester van Caracas op een zijspoor te zetten. Burgemeester Ledezma had in de stad Caracas ruim 700.000 kiezers. Helaas voor Chavez behoort Ledezma niet tot de stompzinnige chavista clan, dus dan maar even iets wijzigen in de wet en er iemand boven plaatsen die wel chavista is.
En zo'n man moet nu iets zeggen over democratie!!!

Nog iets apart is dat Chavez niet wil afreizen naar Honduras met C Kirchner en R. Correa, want het gevaar kan wel eens zo zijn dat ze hem vermoorden. Kirchner en Correa hebben daar dus geen last van!! Ehhh...... een wezel trekje van Chavez, te bang en dan een vrouw wel sturen, of voelt hij zich meer dan andere presidenten? Overigens is het plan dat Maduro voor hem in de plaats gaat.

We hebben ook weer de traditionele uitspraken gehad dat rijk zijn slecht is en dat er gekozen dient te worden. Het was overigens even iets anders gebracht dan gebruikelijk, maar de boodschap van Chavez was dezelfde.
Als er dan toch gekozen moet worden ehhh.... ik zou zeggen kies zelf eens tussen rijk of arm tussen de twee foto's die ik geef.


Keuze niet kunnen maken?
Chavez heeft duidelijk voor zijn model gekozen en ziet liever dat de gewone bevolking armlastig wordt. Zelf kiest de man wel voor de Hummer. Genoeg foto's op mijn blog te vinden hoe zijn familie zich verrijkt met het geld van de Venezolaan.

Er zijn ook weer wat cijfers bekend over het aantal moorden in de stad Caracas. Het buitenland mag dan wel veel nieuws wegtrekken, maar de moorden gaan gewoon door.
Er was onlangs nog een duidelijke verklaring dat het veiliger werd. Tarek el Aissami minister van justitie kwam net als zijn voorgangers dat het allemaal beter gaat. En zodra een chavista iets zegt dan kan je er donder op zeggen dat het gelogen is.
Ook nu weer blijkt het volksverlakkerij te zijn met het veiliger worden.
Universal kwam met wat cijfers en die liegen er niet om, al zijn het officiële cijfers en deze wijken meestal af van de onofficiele die veel hoger uitkomen.
In de eerste 6 maanden zijn er nu 1448 mensen vermoord en 3059 mensen gewond geraakt.
Het maakt het gemiddelde van 240 moorden per maand. De verwachting is dat Caracas aan het eind van het jaar geschiedenis gaat schrijven met 3000 of meer moorden.
In vergelijking met vorig jaar over de eerste 6 maanden is het aantal met 241 gestegen. Het aantal moorden was 1207 in 2008. De meeste slachtoffer vielen in de leeftijd van 18 tot 24 jaar.
Voor meer cijfers zie deze link.

We hebben nog een benzine mededeling. De regering is voornemens om de prijs te verhogen van een liter benzine met 30%. Nu lijkt dat veel 30% maar waar praten we over. De benzineprijs in Venezuela is de laagste in de wereld met net aan 1 liter voor nog geen 3 euro cent en met de verhoging wordt het nog geen 4 cent.
Er is een poll geweest om te zien hoe de Venezolaan er over denkt. Heel kort kunnen we zijn 65% vindt het te veel. Vooral de enorme verhoging van 30% gaat niet geheel door hun strot.
Ramirez de president van de PDVSA zegt gewoon heel duidelijk we lijden te veel verlies en de prijs moet meer in balans komen met wat het werkelijk kost!!!!
Tja.... Ramirez zeker op hetzelfde schooltje gezeten als Chavez met 8 x 7 is 52.
Gelukkig hoef ik het nu niet zelf uit te rekenen maar is het gedaan voor me en de kostprijs moet zijn 15 cent een liter. Oeps... dat geeft een verhoging van meer dan 500%. Geen wonder dat de PDVSA voor meer dan 12 miljard rood staat.

groet
Alpha

Blogarchief