Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 24 juli 2009

Chavez witheet om Amerikaanse bases in Colombia en gedraagd zich als warlord of is het als drugsbaron!!

Chavez als warlord van Latijns America is hevig op zijn teentjes getrapt met het besluit van Colombia om daar Amerikaanse basissen te creëren. In zijn spookbrein ziet hij al allerlei invasies van de Amerikaan en reageert fel tegen Colombia. Zo wil hij opnieuw de relaties herzien met Colombia en haalt hij aan de olieleveranties aan dat land te stoppen en allerlei economische sancties komen er uit zijn koker rollen. Zelfs S. Bolivar wordt er weer eens bijgehaald en hoe hij vocht tegen de Spanjaarden om ze te verdrijven en nu haalt Colombia de aartsvijand van Venezuela binnen.
Hij gaf een beeldige uitleg dat je toch ook niet je vijand als je buurman wilt hebben en gaf een uitleg over een rijtje huizen en naast je komt de vijand wonen. Ik kan wel zeggen dat ik liever een Amerikaan naast me heb wonen dan een hele actieve chavista. Zelfs de vergelijking die de man maakt met een vijand als buurman slaat helemaal nergens op.

We zullen Chavez eens inlichten. Bijna tien jaar lang waren de Amerikanen in Ecuador. Er zijn twee basissen op de Nederlandse Antillen, te weten Aruba en Curaçao. Nog nooit is er een aanval geweest van de Amerikanen in Venezuela. We hebben de man tien jaar niet gehoord over 1 van deze drie basissen. Als klap op de vuurpijl er was al een soort Amerikaanse basis in Colombia namelijk Bahía Málaga.

En waar praten we over, over 800 man die in Colombia zich bezig gaan houden met het bestrijden van de drugs transporten. Moet Chavez met al zijn nieuwe Russische legermateriaal wat miljarden aan dollars kosten zich nu ineens benauwd voelen voor 800 man! Ik zou zeggen gooi alles weg want als je daar al bang voor bent dan komt het stoom uit je rode legeronderbroek vandaan als er werkelijk iets gebeurd. Met zo'n onwezenlijke bange houding denk ik direct weer aan 2002 dat hij op zijn knieën smeekte aan Gebauer met grote krokodillen tranen om hem niet om te brengen.

Om zijn angstinstincten te overwinnen stuurt Chavez alvast maar een Bataljon naar de grens met Colombia. En hij wil zich gaan versterken met nieuwe tank aankopen, niet een paar maar hij wil het aantal verdubbelen, dit zei hij tijdens een alo Presidente (cadena) vanuit Fort Tiuna. Het was een speciale aflevering van de soap i.v.m. de viering van S. Bolivar en de laatste slag om Carabobo. Hij kon ook nog snel kwijt dat S. Bolivar en Stalin op elkaar lijken?? Hij kon dat zien aan het schilderij van Bolivar en een foto van Stalin en dat de wenkbrauwen hetzelfde zijn. Straks zitten we weer met een reincarnatie, maar dan die van Stalin en Chavez.
Het is duidelijk dat het Chavez enorm dwars zit en dat hij zijn broer niet vertrouwd of zou het zijn dat de cocaïne nu onderschept wordt.

Waar komen de basissen en wat mogen de Amerikanen.

Er komen drie bases waar de luchtmacht en personeel van Amerika.
1. Alberto Powels, aan de oostkust van de Cariben in Malambo, Atlantico (toegevoegd aan de Barranguilla airport) het hoofdkwartier van de Colombiaanse luchtmacht de 3de Combat command.

2. Capitán Luis Fernando Gómez Niño in Apiay, Meta ongeveer 100 mijl ten zuidoosten van Bogotá, hoofdkwartier van de Colombiaanse luchtmacht 2de Combat Command.

3. Palanquero, in Puerto Salgar, Cundinamarca ongeveer 100 mijl ten noordwesten van Bogotá, hoofdkwartier van de Colombiaanse luchtmacht de 1e Combat Command.

En er zijn twee marine bases welke al frequent gebruikt werden door de Amerikaanse schepen.
1. Bahía Málaga, aan de Pacifische kust in Valle del Cauca, en
2. Cartagena, op de Caribische kust in Bolívar.

El Tiempo zegt dat Colombia ook graag ziet dat de Amerikanen gebruik gaan maken van twee andere havens, beide zijn marine havens. Larandia (Caquetá) en Tolemaida (Tolima) (dit is niet bevestigd)

Uribe bevestigde nogmaals dat de Amerikanen alleen komen om het terrorisme en drugs/transport
te bestrijden en zeker niet komen voor een aanval of hulp met een aanval. Zelfs zullen ze niet ingrijpen bij agressie van een andere natie
.

Nu zijn er alleen maar oude grafieken/foto's te vinden waar de meeste drugs transporten zijn vanuit Colombia/Venezuela. Maar het geeft wel een indruk wat de Colombianen met behulp van de Amerikanen eens de kop willen indrukken. Het zijn geen recente afdrukken, maar van een paar jaar oud. Momenteel is de transport groter dan toen.


We zien op de afbeeldingen een enorm transport gaan naar de Dominicaanse Republiek en Haiti.
De oorzaak hiervan is dat er geen radar is om de vliegtuigjes op te merken. Wel wordt er hard aan gewerkt om dit euvel op te lossen.

Ook zien we wat aardige vliegtuig bewegingen naar Honduras!!! Met het neerstorten van de vliegtuigjes meegeteld zijn er dit jaar al 26 vliegtuigen geweest die drugs transporteerde vanuit Venezuela naar Honduras.

Waarom zou Chavez nu zo boos of bang zijn. Om die 800 man of om zijn miljarden verdiensten op jaarbasis te verliezen als de Amerikanen er in slagen om de drugs transporten van onder meer de FARC (vriendjes van Chavez) te onderscheppen.

De warlord van de Carribean alias de president van Venezuela laat steeds meer zijn gezicht zien als een ouderwetse drugs baron alleen in een nieuw jasje.

Groet
Alpha

Blogarchief