Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 14 juli 2009

Chavista's meten met twee maten

Laten we het eens hebben over "een dubbel moraal" of " met twee maten meten". Daar waar Chavista's momenteel experts in zijn geworden, maar nog nooit zo duidelijk te zien is geweest.
Dat is wat de regering Chavez vandaag gepresteerd heeft.

In Barinas waar Adan Chavez de broer van H. Chavez gouverneur is gebeurde het volgende. Een zeer bekende New york Times journalist, Fotograaf en filmmaker Scott Dalton en journalist Simon Romero waren aanwezig bij de inhuldiging gedaan door Gouverneur A.Chavez aan de "robinsoniano".
Note: robinsoniano, ja dat kostte mij ook moeite om er achter te komen wat dat nu weer was. De chavista's bedenken iedere keer weer iets nieuws en ik zal het wel ergens gemist hebben. Het houdt in dat robinsoniano heeft te maken met "Mission Robinson" en het zullen wel de leerkrachten zijn geweest die van Adan een lintje, speltje hebben gekregen voor hun geweldige werk.

De twee journalisten werden aangehouden nadat ze wat foto's hadden gemaakt. Ze toonden beide hun speciale journalisten kaart en vertelde dat ze niets verkeerd deden. En de hele inhuldiging was een openbaar evenement. Ze werden toch gedwongen om mee te komen. Hierna werden daar tegen hun wil in vastgehouden, ondervraagd en de memory kaart van al de camera's werden gewist door een militair. Hierna werden ze als ongewenste vreemdelingen het land uitgezet.

Los van dit gebeurde er in Honduras dit.
Venezolaanse journalisten van Telesur en VTV werden in hun auto aangehouden in Honduras. Wat bleek de auto waar ze in reden was opgegeven als gestolen. De auto behoorde tot een serie van gehuurde auto's van Zelaya, maar heeft de auto's nooit terug gebracht of laten brengen, waardoor deze auto's werden opgegeven als gestolen.
De journalisten werden terug gestuurd naar Venezuela.

Nu zit er al een duidelijk verschil in deze twee zaken, maar de PSUV maakt het nog erger.
Ze zijn enorm over de "rooie" gegaan en vice president van de PSUV, Elías Jaua kon verklaren dat het een actie betrof om het zwijgen op te leggen van de stem van de Hondurees. En dat het het een vijandige actie was tegen de vrijheid van expressie. Ook dat de televisie nu niet kan laten zien hoe de Hondurees vecht voor de democratie!!!!!!

Leg mij nu maar uit welk verschil er in deze twee zaken zijn. Ik begrijp er alleen uit dat een Chavista alles mag, maar zodra dit hun overkomt slaan ze door! Al rijden ze zelfs in een gestolen auto rond.

Nu we het toch even hebben over reportages van de Televisie omroepen. Buiten de communistische Telesur en VTV kregen we beelden van CNN España
Er gingen na de uitzendingen van de Spaanse CNN over Honduras al overal vraagtekens de lucht in omtrent het enorme linkse verslag. Beeldmateriaal die niet klopte en alles ten gunste van Zelaya.
Het is vanaf vandaag geen raadsel meer. CNN reporter, Krupskaia Alis Rumazo die deze reportages verzorgde blijkt zeer nauw verbonden te zijn met Nicaragua en Ortega. Ze heeft een buitenechtelijk kind van de economisch adviseur van Ortega. Ze komt voor op lijsten van pro Lenin partijen etc.. etc.. Op deze website staat alles wat je maar wilt weten over haar en met een klik op de linken die gegeven worden verbaast het dus niemand meer waarom er een eenzijdige reportage werd gegeven pro Zelaya.

groet
Alpha

Blogarchief