Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 23 juli 2009

Drugsvangst (Marihuana) 1.2 ton was dit echt of opgezet?

Een aantal dagen geleden kreeg ik door een bericht in de Venezolaanse krant een ietwat vreemde smaak in mijn mond. Het betrof een drugsvangst van 1.2 ton Marihuana, wat werd aangetroffen in een tankwagen. Het klopte wel en het klopte niet met wat men in de krant schreef. Ik heb wat hulp gevraagd om wat dingen voor me op te zoeken op het internet en voornamelijk artikelen omtrent de PDVSA.
Het gevoel dat er iets niet klopte werd steeds sterker en alhoewel ik het niet kan bevestigen wil ik toch kwijt wat het zoekwerk opleverde en de conclusie mogen jullie zelf maken.

Het gaat om drie zaken/gebeurtenissen allemaal voor de 16de van juli dit jaar. De 16de van juli was de dag dat de top van de politie bekendmaakte dat er een 1.2 ton aan marihuana was aangetroffen in een vrachtwagen in de staat Carabobo. Er werd enorm veel ophef over gemaakt die dag en de dagen daarop. Tareck El Aissami, minister van justitie greep deze vangst ook aan om te laten zien dat Venezuela wel degelijk iets aan het drugs probleem doet. Deze Taliban van de Cariben kon met deze vangst de aanval van de USA, dat Venezuela niets doet aan de drugs transporten in Venezuela, het tegendeel bewijzen. Maar is dat ook zo!!!!

Laten we eerst eens terug gaan naar vorig jaar met wat de PDVSA van plan was. De PDVSA liet weten dat ze het transport naar de tankstations in eigen handen zouden nemen. Dit door deels de privé rijders over te nemen en wat gedwongen overnames/nationalisaties. In mei/juni van dit jaar was dus alles in de handen gekomen van de PDVSA! Alle aanvoer voor de tankstations ging dus via de PDVSA. Dit volgens Ramirez, directeur PDVSA om te waarborgen dat er geen tekorten optreden bij de tankstations.

Een ander voorval is de stad Curiepe!! Daar waar de Guard Nacional met geweld het politiebureau wilde overnemen en dat in een stadje wat bekend staat om de grote aanhang van Chavez.
Het gaat er om waarom Tarek el Aissami dit probeerde te vergoelijken. Lees het stukje waarin ik beschrijf de overnames van havens, wegen etc.. etc.. Dit was op 15 juli 2009!!!

Dan kregen we de beschuldiging van Amerika op 15 juli dit jaar dat Venezuela steeds meer een land werd waar je ongehinderd met drugs transporten je boterham kon verdienen.

Laten we eens naar wat foto's kijken. Helaas zijn de foto's wat klein, maar klik op de eerste foto en let op de houding van de "politie". Het is net of ze vragen "sta ik zo goed!!" Verder kunnen we zien dat het om een tankwagen gaat.


Nu wat foto's van de marihuana die aangetroffen is in de tankwagen.

En zo ziet het eruit als het in een vrachtwagen ligt en de show die ze ervan maken voor VTV.

Allemaal breed uitgemeten om iedereen te laten zien dat de regering wel degelijk iets doet tegen de drugs.

Maar we zitten wel met een paar vragen!!
Is het zo toevallig dat er zo'n grote drugsvangst van 1.2 ton 1 dag na de beschuldiging van Amerika was?
Is het zo toevallig dat Tarek el Aissami zijn grote blunder met de GN wilde goedpraten in een stadje waar bijna iedereen voor Chavez stemt. En wil aantonen dat het een goede zaak is als het leger alles overneemt.
Is het zo toevallig dat het een Colombiaan betrof die marihuana vervoerde. Het land van de cocaine!! De marihuana was bestemd voor Europa? Nederland verzorgt met zijn nederwiet al een lage prijs in Europa.
En wat denken we van de tankwagen. Alle tankwagens voor vervoer zijn in handen van de PDVSA!
Hoe kwam de Colombiaan toevallig aan een tankwagen?
Het is jammer dat we het kenteken niet kunnen zien op de foto's. Maar met een Colombiaans kenteken was de man niet heel ver gekomen, met alle controles van de GN op de snelwegen. Of was de drugs mafia dit ontgaan?

De drugs mafia gebruiken tegenwoordig onderzeeboten of hele snelle boten die vrijwel niet te zien zijn op de radar. Gisteren is er zo'n boot door de Miami Coast Guard opgepakt met cocaine, straatwaarde 55 miljoen dollar. Niet naar de bekende weg vragen uit welke richting de boot kwam.

Er zitten te veel toevalligheden aan deze drugs vangst vast. En het is niet de eerste keer dat het regime komt met een zogenaamde klapper. Vaak komt het als er negatieve berichten zijn over de politie en de militaire politie. Uit het niets komt er dan een drugsvangst.
En deze keer was het te opzichtig voor mij.
Het houdt ook in dat de regering tot aan zijn nek aan toe in de drugs zit. Het is een miljarden business op jaarbasis en Chavez heeft dringend geld nodig en hij heeft nooit genoeg.


Groet
Alpha

Blogarchief