Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 8 juli 2009

Geplande aanval Chavez op 5 juli in honduras

Volgens een paar dagbladen, die overigens de El-Heraldo in Honduras citeren, is een werkelijk bloedbad geregisseerd door Chavez op 5 juli in Honduras tijdens de vruchteloze poging van Zelaya om te landen voorkomen.
Nu is het algemeen bekend dat Chavez in Venezuela van alles organiseerde om demonstraties te verstoren en en er zijn volop artikelen te vinden hoe de chavista met vuurwapens zittend achterop een politie motor hun vuurwapen hebben uitgeprobeerd op demonstranten. Ook zijn er geregistreerde aanwijzingen dat de chavista's actief zijn in verschillende landen. Zo ook in Honduras, maar wat de kranten nu overgenomen hebben van ElHeraldo als bron gaat toch wel heel ver.
Het betreft in mijn ogen een militaire actie van Chavez in Honduras!! Zodra er berichten worden door gegeven die militairen gebruiken, dus in code, dan is er maar een conclusie mogelijk. De man heeft een aanval gepleegd, vergelijkbaar met een oorlogsverklaring.

We hebben een foto en uitvergroot zie je achter Chavez de tekst staan in het Spaans "051345JUL09 Enjambre de abejas africanas, Tribuna Presidencial, heridos por picadas y desesperación de las personas". Vrij vertaald; 051345JUL09 zwerm van Afrikaanse bijen, gewond door beten en wanhoop van de mensen.
Volgens Mario Berrios, advocaat, analist op het gebied van politiek en veiligheidszaken is het een bericht geschreven in een militaire taal.
M. Berrios betekend het 5 juli 2009 om 13.45 uur de tijd, dag, maand en jaar dat er een grote groep (zwerm van Afrikaanse bijen) zich verzamelen om rellen te trappen (gewond door beten en wanhoop van de mensen).
Op exact de tijd die is aangegeven kwamen de demonstranten aan bij het vliegveld!

De foto met rechtsboven het hoofd van Chavez het "schoolbord" en onderop het bord de tekst. Zoals je ziet heeft Chavez zich heerlijk geïnstalleerd voor een digitale tv met bril op om niets te missen.
Klik voor vergroting op de foto

Ik weet niet wat hij zag maar zijn mond viel open.
Ik heb ook de beelden gezien en misschien moet ik de volgende keer maar een bril opzetten, want er was weinig te zien. Wat helikopters waren te zien en later het vliegtuig wat niet kon landen.Het is te danken aan de wijsheid van de regering en de militairen dat er gebruik werd gemaakt van speciale munitie voorzien van een soort rubberen kogel. Dit was niet voorzien door Chavez, want hij kon wel een schandaal gebruiken met het liefst veel doden.


Nu we het toch over doden hebben. De jongen van 19 jaar, een demonstrant voor Zelaya kreeg een kogel door zijn hoofd en wel op zo'n 60 meter afstand. Nu is elke dode er 1 te veel, maar door wie is hij neergeschoten? De meest voor de hand liggende uitleg is door de militairen, deze waren immers gewapend. Maar is dat ook zo?
De regering van Honduras kwam dezelfde dag nog met een verklaring dat de jongen niet is omgekomen door munitie uit de geweren van de militairen. Nu is dat een beproefd statement van een regering en meestal is dan de kous af voor de regering. Chavez heeft op deze manier al tientallen doden bij demonstraties afgeweerd. En ook de regering van Iran of geestelijke leiders maakte onlangs van zo'n statement gebruik. Helaas voor Chavez zijn zijn chavista's niet echt slim en laten ze overal bewijs achter of ze laten zich trots op de foto zetten of zelfs filmen.

Stel nu eens voor dat de militairen met echte kogels hadden geschoten, hoeveel doden waren er dan niet gevallen. Vast veel meer dan 1!! De jongen is geraakt op 60 mater afstand, hoeveel demonstranten stonden er wel niet voor hem!!
Volgens een expert op het gebied van de impact van kogels op mensen kan de jongen niet geraakt zijn door een kogel van de militairen.
Vergeet ook niet dat de militairen schoten met een soort rubberen kogels.
Volgens de uitleg zou de jongen als deze was geraakt met de normale munitie die de militairen normaal gebruiken dan zou zijn halve hoofd weg zijn.
De onfortuinlijke jongen


De vraag blijft dus nu, wie schoot deze jongen neer?
Er is een foto opgedoken van een demonstrant waarvan wordt beweert dat hij een geweer bij zich heeft. De foto is te mistig om daar met een gerust hart bevestigend op te antwoorden. Het is een snapshot uit de clip van de BBC.
Oordeel zelf

Volgens mijn gevoel en deze aangevuld met de ervaringen die ik heb opgedaan in de loop der jaren over de handelwijze van Chavez, blijft het heel goed mogelijk dat hij gewapende demonstranten heeft gestuurd en dat ze zelfs zouden schieten op hun eigen mensen. Vooralsnog is dit voorval met het dodelijke incident niet echt bewezen.

Voor een super uitgebreide uitleg met foto's, geweren, munitie, video clips over het laatste gedeelte van dit artikel.


groet
Alpha

Blogarchief