Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 8 juli 2009

Hillary Clinton interview met Globovision

Hillary Clinton heeft een exclusief interview gegeven met Leopoldo Castillo van globovision in Washington.

Het interview is volledig in het Engels met Spaanse ondertiteling.
Er zijn wel wat opmerkelijke dingen te noteren uit dat interview.

Vooral eerst dat ze zich echt verdiept heeft in Venezuela. Ze kon dus vertellen dat Venezuela haar Onafhankelijkheidsdag vierde en dat dat 1 dag later was dan in Amerika. Ze feliciteerde Leopoldo Castillo met 198 jaar onafhankelijkheid.

Ook is het dat Hillary Clinton niet spreekt over een coup!! Niet één keer heeft ze het woordje coup in haar mond genomen.
Ze spreekt zich uit voor het herstellen van de democratie en dat ze vertrouwen heeft in de president van Costa Rica (nobelprijs 1987) Oscar Arias die gaat bemiddelen in het conflict.
M.a.w. Amerika neemt geen hard standpunt in en in feite trekken ze hun handen terug om Zelaya terug te brengen als president zoals Insulza en Chavez graag gezien had. Chavez had het zelfs over militair ingrijpen!!

Ook heeft ze het over de macht van een president en dat het niet wenselijk is om veel macht te geven aan een president ook al was dit met een democratische gehouden verkiezing. Ze laat wijselijk weg of het nu de grondwettelijke verkrachtingen zijn die Chavez heeft gepleegd of het feit dat hij voor het leven herkozen kan worden. Ze kan ook beide bedoelen.
Het hoeft ook geen uitleg te hebben dat ze het heeft over Chavez.

En zelfs Globovision krijgt steun van Clinton!! Het was dan wel in een verdekte bewoording, maar vrij vertaald zei ze dat een sterke president niet de mond snoert van kritische uitspraken maar er van leert.

Eigenlijk gaf ze een geweldig interview ook al is dat op het eerste gezicht niet zo. Clinton heeft zich heel duidelijk goed voorbereid. En bij een analyse van al haar woorden, welke zorgvuldig gekozen zijn, is er nog meer over te zeggen.

Wanneer alles duidelijk wordt uitgelegd aan Chavez dan heeft Chavez weer een "Duivel" waar hij zo naarstig op zoek is om alles wat misgaat in Venezuela de schuld te geven.
Zonder Bush was er geen Duivel en kwam alle narigheid op hem af. Nu is er een "Duivelin" opgestaan waar de schuld op afgewend kan worden.

Het interview in het EngelsVoor degene die het allemaal willen nalezen in het Spaans.

Groet
Alpha

1 reacties:

Am*dam zei

Chavez amigo el pueblo esta contigo!!!!
Un saludo para todos los hermanos Venezolanos!!!!

Blogarchief