Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 1 juli 2009

Honduras, de Coup die géén Coup was

Beetje bij beetje komt er dus een heel duidelijk beeld tevoorschijn dat de coup in Honduras géén Coup was. Het is volgens de grondwet geheel legaal gebeurd.
En voordat de wereld er één grote puinhoop van maakt hoop ik dat er nu een land zich uitspreekt voor de nieuwe regering in Honduras. Elk zelf respecterend land die beweert de democratie hoog in het vaandel te hebben zal moeten erkennen dat ze mis zaten in hun veroordeling omtrent de coup.
Bij het niet steunen van de nieuwe regering in Honduras worden er kapitale blunders gemaakt.
Wedden dat de democratie niet bestaat in de ALBA landen!!

Op het moment dat ik dit nu schrijf komen er steeds meer gegevens omtrent de grondwet van Honduras bij me binnen via e-mail en ook op internet zie je langzaam de grondwet van Honduras met uitleg verschijnen. Een zeer goede ontwikkeling voor de democratie en voor de huidige president.
Het legt ook pijnlijk neer hoe goed de politiek zich vergewist in andere landen met wat ze nu eigenlijk weten van de situatie in Honduras. Het lijkt er meer op dat ze elkaar napraten en het dan maar veroordelen, er waren immers hele werelddelen die het veroordelen dus het zal wel kloppen.
Bij het niet terugdraaien van hun eerste "opinie" maken de wereldleiders zich schuldig aan het verkwanselen van de democratie en ze laten nu een natie naakt in de kou staan die wel opkomt voor de democratie. En ze leveren deze natie over aan de gewillige handen van dictators en aankomende dictators die geen democratie kennen.

Er is een geweldige clip van de oud ambassadeur, Diego Arria, van Venezuela op CNN die haarfijn uitlegt dat er nooit een coup was. Hij zegt onder andere dat er een paar landen zijn met een wet/artikel in de grondwet wat verbiedt om de grondwet te veranderen. Dit ter bescherming van de democratie. Het was verrassend voor mij om te horen dat ook Venezuela zo'n artikel had, maar het leger heeft de kans gemist om toen Chavez van zijn post te verwijderen. Hij noemt het ook een schande van Chavez hoe de man momenteel reageert op de situatie in Honduras. Het is ook een schande en hypocriet van Chavez. Op de vraag van de journalist of de "fingerprints" van Chavez aanwezig waren op het reform van Zelaya wordt een bevestigend antwoord gegeven.

Clip CNN in het Engels. ps. zie nu dat die kop van Zelaya erop staat, maar het is de goede clip.


Laat ik het zo zeggen ik hoop dat Roberto Micheletti interim president van Honduras een nationale feestdag maakt van zondag 28 juni en het noemt "de dag dat de democratie werd gered". Chavez heeft zijn bloedige coup in 1992 ook uitgeroepen tot nationale feestdag, maar deze was voor het vernietigen van de democratie.

Om het nog even duidelijk te maken dat de bevolking achter de nieuwe president staat, deze foto's waar ze laten zien hoe ze de nieuwe regering steunen hoe ze denken over Zelaya.En deze video clip


Voor mij ziet dit er uit met wat Obama bedoelt het herstellen van de democratie.

groet
Alpha

Blogarchief