Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 7 juli 2009

Honduras, twee doden tijdens mislukte vliegshow Zelaya

Tijdens de vruchteloze en mislukte poging van Zelaya om toch met een Venezolaans vliegtuig te landen in Honduras zijn er twee doden te betreuren. Tot op dat moment was het herstel van de interim regering Micheletti, op de coup van de grondwet en democratie van Zelaya zonder ernstige incidenten verlopen.
De show van Chavez, om internationaal aanzien te krijgen als top politicus, vanwege zijn inbreng om de "democratie" in Honduras terug te brengen lopen uit op de eerste twee doden in Honduras.
Nu is Chavez niet vies van een paar doden, er vielen in 1992 honderden doden en gewonden bij zijn coup in Venezuela.
Of moeten we de doden in Honduras op het conto schrijven van de ALBA?
Dat zijn de landen die het hardst ageren met Chavez en Castro als pseudoniem democraten, om in Honduras de democratie te herstellen.
Overigens heeft Chavez willens en wetens het luchtruim geschonden van Honduras door een Venezolaans vliegtuig te sturen met Venezolaanse piloten, terwijl het luchtruim van Honduras voor 48 uur gesloten was voor al het luchtverkeer. Honduras heeft al geprotesteerd tegen deze schending.

Zelaya gaat ook zeker niet vrijuit met zijn houding om hoe dan ook weer voet te krijgen in Honduras. Door zijn houding brengt hij meer spanning onder de bevolking, terwijl hij best wel beseft dat zijn rol als president is uitgerangeerd. De paar duizenden aanhangers van Zelaya aangevuld met betaalde Venezolanen, Cubanen en Nicaraguaans om de orde te verstoren zal door zijn houding alleen meer doden opleveren.
Zelaya gaat nu proberen om Honduras binnen te komen over land. Wanneer kon hij niet zeggen, maar wel dat hij ineens opduikt in Honduras als een verassing?
Voorlopig is het net een vleermuis die overal naar toe vliegt, bloed zoekt en smeekt voor "zijn" recht en democratie.

Voorlopig ziet het er niet naar uit dat de interim regering van Honduras zal opgeven en er wordt zelfs een afvaardiging gestuurd naar Amerika om de zaak eens duidelijk uit te leggen.

Ook Zelaya vertrekt naar Amerika om te praten met H. Clinton. Het is bijna aandoenlijk hoe Zelaya en het regime van Venezuela praktisch smeken dat de US nu eindelijk eens ingrijpen in Honduras.
Zelfs "pinokkio" Chacin laat als guerrilla strijder weer iets van zich horen. Uitgerangeerd als mislukte minister van justitie met alleen maar leugens en mislukte experimenten eist hij nu dat Obama zich maar eens moet uitspreken en duidelijk standpunt neemt om Zelaya terug te brengen als president.

groet
Alpha

Blogarchief