Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 22 juli 2009

Insulza: " De FARC zegt wat het zegt en de oppositie van Venezuela moet in discussie gaan met de regering!!!

De OAS secretaris Generaal José Miguel Insulza laat er geen gras over groeien om te laten zien hoe hij achter dictator H. Chavez staat. Ik vraag me werkelijk af of de OAS nog enigszins een bestaansrecht heeft met een voorzitter die geen enkele verantwoording durft te nemen om de democratie te beschermen. Hij handelt als een slap vergeeld blaadje aan een boom en gaat de richting uit waar de meeste wind vandaan komt. En dat is momenteel de betalende communistische hoek van H. Chavez.

Er zijn wat aparte opmerkingen te noteren van Insulza.

Laten we beginnen met de video clip waarin de FARC 100.000 dollar steun geeft voor de campagne van R. Correa om president te worden van Ecuador.
Insulza zegt over de video dat het is wat er gezegd wordt, maar dat de video niet compleet is. En dat hij de regering van Colombia gevraagd heeft om de complete video te geven. Mickey Mouse Insulza verwacht zeker een complete speelfilm, met als plot een overhandiging van de 100.000 dollar.

We hebben nieuws voor Insulza het is niet bij 100.000 dollar gebleven, maar het gaat nu over een totaal bedrag van 320.000 dollar als steun voor R. Correa. Er zijn wat e-mails opgedoken uit de computer van Raul Reyes die precies uit de doeken doen waar het geld vandaan kwam. Het zal voor geen mens vreemd zijn dat het bijde FARC voornamelijk komt uit drugsgelden en kidnappingen.
Het antwoord zal wel zoiets zijn van Insulza dat hij de handtekening of een duim-afdrukt mist van de commandanten van de FARC op de E-mails. Misschien vraagt de man wel welk postkantoor de mails heeft verstuurd en of dit aangetekend is geweest??

Een andere verklaring van Insulza gaat over de democratische coup van H. Chavez in Venezuela op de grondwet.
Er is een gesprek geweest van de oppositie van Venezuela met de OAS. En onder aanvoering van Ledezma is er openhartig gesproken over de vele problemen welke allemaal betrekking hadden op de verkrachting van de grondwet en het dictatoriaal optreden van Chavez om de oppositie buiten spel te zetten.

Mickey Mouse Insulza kwam met het volgende.

Hij kan niet reageren op wat in relatie staat van de veranderingen in het systeem van de autonomie van de gemeente, staat of op nationaal gebied. In zijn oogpunt is het een zaak van de regering en de rechtbanken.

En dat niemand op kan staan om te zeggen wat nu goed of niet goed is. Laten we zien wat er gebeurd als ze werkelijk de wet breken!!!!
(zo'n opmerking is duidelijk een gevalletje van totale domheid. Chavez heeft al tig keren de constitutie en de democratie verkracht en gaat nu rustig verder om de democratie verder om zeep te brengen, met het snoeren van de media)

Insulza zei ook, dat ze alle acties zullen ondernemen wat is toegestaan met de macht wat ze hebben.
Hij spoedde zich om er aan toe te voegen dat de OAS duidelijk omschrijft dat ze de principes van non-interventie hebben in de interne affaires van Staten. Hij roept op om te praten: "waarom niet praten zegt hij nog een keer, ga in discussie en in overleg"!!

(Tonto Insulza!!!!!! H. Chavez heeft al zo'n kleine duizend keer op de TV gezegd dat hij niet wilt praten met de oppositie.)

De gehele verklaring van Insulza gaf mij het idee dat de man niet weet waarover hij spreekt en het is duidelijk dat de man geen vinger uitsteekt naar H. Chavez. Tevens geeft het ook stof tot nadenken over de situatie met Honduras.
Hij geeft duidelijk aan dat hij niet kan reageren op de veranderingen van de autonomie van een gemeente of een staat. Het is een zaak van de regering en/of rechtbanken.

Waar haalt de man dan de wijsheid vandaan om de constitutie aan te vallen in Honduras. Zelaya heeft de grondwet meerdere keren geweld aan gedaan en deze is rechtgezet door de huidige regering. Insulza gaf zelfs het bevel om Zelaya weer als president te hernoemen van Honduras!
En schroomde niet om eventuele maatregelen te nemen in de toekomst als de interim regering Zelaya niet als president liet terug keren!! En dit valt dan niet onder zijn uitgesproken woorden van non-interventie!!

Met zo'n secretaris generaal aan het hoofd van de OAS moet toch gevreesd worden dat de OAS zichzelf te gronde richt. Het gaat dan meer lijken op een organisatie die als doel heeft de belasting-centen, opgebracht van de bevolking van alle aangesloten landen, te verteren in leuke reisjes en bijeenkomsten. En zodra er stront aan de knikker komt dan komt Tonto Mickey Mouse Insulza en zegt dan dat ze niets kunnen doen. Of is het zo dat er een "socialistisch" bedrag moet worden opgehoest om Insulza te overhalen om zijn eigen woorden te laten verwerpen en een standpunt in te laten nemen (Honduras).


groet
Alpha

Blogarchief