Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 5 juli 2009

Insulza de verdekte chavista

Voor vele is het een puzzel waarom Insulza als loopjongen wordt gebruikt door Chavez. Ik zal eens proberen om daar wat helderheid in te brengen en waarom Insulza een verdekte chavista is.

Eerst even de "Chavez" missie van Insulza.
Insulza is als staatssecretaris van de OAS afgereisd naar Honduras en we mogen toch wel zeggen als een soort brullende gorilla over de situatie van in zijn ogen een Coup d'état van de nieuwe interim regering van Honduras. Alleen datgene wat ¨hij¨ervan vond moest en kon worden gezegd.
Een onderhandelaar luistert ook naar wat de visie is van de opponent en probeert er dan uit te komen. Insulza stond gewoon strak van de opdracht die hij meegekregen heeft en was doof, blind en sprak afschuw uit over de coup. Het had ook gewoon gedaan kunnen worden met een mailtje of een persoonlijk ingesproken video clip.
Zijn bezoek aan Honduras bracht gewoon nog meer spanning op dan dat er al was.

Nu de reden waarom Insulza figuren zoals Castro, Chavez, Ortega, Morales, Correa ineens ziet als de ultime democratische figuren.
Het is geen geld, maar het gaat om macht en het is net even anders dan de meeste denken.
Insulza heeft maar 1 wens en deze is...Insulza wil gewoon president worden van Chili.
En zoals vaak met een op macht belust figuur met een wens, deze hebben een prijs. De steun in de toekomst van Chavez met zijn petro dollars is de prijs die Insulza krijgt. Denk nu niet dat Insulza ooit spijt krijgt van deze beslissing om Honduras met 7 miljoen mensen te veroordelen, een machtswellusteling kent geen wroeging. Zie het als een huurmoordenaar die krijgt zijn som geld en wacht op de volgende opdracht. En kijk naar Chavez die de democratie van 27 miljoen mensen in Venezuela de nek omdraait.

Het opmerkelijkste is wel dat het bewijs enorm voor de hand ligt. Op 11 december 2008 heeft Insulza te kennen gegeven in een TV programma dat hij president wil worden van Chili.
Hij voegde daar aan toe dat er nodig hier en daar wat broodnodige veranderingen moeten plaatsvinden in Chili. note: Chili is nu zo'n beetje het best presterende land van Zuid-Amerika.
Een audio fragment is hier te horen.
De verkiezingen zijn in Chili dit jaar op 11 december om de juiste kandidaat te kiezen voor een nieuwe president van Chili.

Ik voorspel dat we weldra allerlei chavista bewegingen kunnen zien in Chili. Geheimzinnige missions zullen opduiken. De Bolivariaanse beweging zal zich daar gaan roeren en hetzelfde zal zich herhalen zoals in veel landen in Zuid en Midden-Amerika is gebeurd en bewezen, dat de vingerafdrukken van Chavez zichtbaar aanwezig zijn.
En als deze missie van Chavez slaagt dan is er wederom een land die overgeleverd wordt aan corruptie, verlies van democratie, grondwettelijke veranderingen en noem maar op.

Gelukkig zijn er steeds meer andere geluiden te horen en zelfs Uribe plaatst momenteel harde vraagtekens omtrent het optreden van de OAS.

groet
Alpha

1 reacties:

El Chileno zei

Deze blogpost bevat verkeerde informatie: Insulza heeft zich presidentskandidaat gesteld voor de verkiezingen, maar heeft zich weer teruggetrokken. Frei, een oud-president van Chili, zal namens de Concertacion, het samenwerkingsverband tussen de socialisten, communisten en Christen-Democraten, de kandidaat zijn. Sebastián Piñera is namens de Alianza por Chile, een samenraapsel van rechts-georienteerde en katholieke partijen de kandidaat. Beide kandidaten zijn te rechts voor Ome Hugo. De onafhankelijke kandidaat Navarro die links van de Concertacion zit, wil natuurlijk niets weten van Ome Hugo. Bovendien zal de gemiddelde Chileen niets willen hebben van een buitenlander uit Venezuela. bovendien heeft Ome Hugo niets te winnen in Chili, roepen over grensherstel voor Bolivia of Peru werkt juist averechts...

Insulza handelt uit geest van de OAS en dus niet voor politiek gewin. Gisteren heeft de OAS, dus ook bijvoorbeeld Suriname en de VS, Honduras geschorst uit de OAS. Maar goed ook, want militaire coups tolereren ze daar niet meer. hadden ze het daar maar net zo slim als Ome Hugo moeten aanpakken. Informeer je beter, voordat je onzin opschrijft..

Blogarchief