Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 3 juli 2009

Insulza het loophondje van Chavez

Insulza, de secretaris generaal van de OAS blijft bij zijn mening dat de democratie in de landen van de OAS (de America's) beschermd moeten worden. Hij wilt niet hebben dat het continent terug in de tijd wordt gezet met een coup.
En hij blijft bij het standpunt dat de constitutie van het land Honduras niet geschonden mag worden door het leger. En hij zou vandaag afreizen naar Honduras, maar er was volgens hem geen sprake van dat er "onderhandelt" kan worden. Hij eist gewoon dat Zelaya als president zijn werk kan afmaken.

Het schiet niet op met Insulza, de man is gewoon de weg kwijt. Vermoedelijk gestoken door een chavista dollar loopt hij als een papegaai rond en herhaalt de woorden van Castro en Chavez, dat Zelaya zijn termijn als president moet afmaken en wordt gewoon naar Honduras gestuurd als een afgerichte hond.

Ik denk niet dat ik Cuba moet voorstellen als een land waar de democratie hoogtij viert. En Chavez is hard op weg om Cuba voorbij te streven met zijn 21ste eeuwse socialistische revolutie.
En dan hebben we nog wat landen die de Cuba weg opgaan, zoals Bolivia, Ecuador, Nicaragua, Paraguay en El Salvador.

Nu is Honduras net op tijd wakker geworden, als Zelaya de wetten had kunnen veranderen dan was de weg vrij geweest zoals Chavez in Venezuela momenteel heerst en was de democratie om zeep geholpen. Gelukkig heeft het parlement op tijd gereageerd en het leger heeft er voor gezorgd dat de grondwet niet veranderd werd.

Heel langzaam begint er hier en daar besef te komen dat wat de bevolking van Honduras deed met behulp van het leger niet zo dom was en dat er een echte coup tegen de grondwet verijdelt werd.
Het leger van Venezuela wordt eigenlijk wel even voor schut gezet door deze actie van Honduras.
Overigens is Chavez bang voor een coup en heeft vandaag 500 leger officieren een promotie gegeven (inside info en zal binnenkort wel in de krant komen).

Voor wie een aardig artikel wil lezen is echt een aanrader voor de Spaanstalige is een artikel van A. Oppenheimer. Hij geeft aan dat de reactie van Honduras om de grondwet te beschermen na de aanvallen van Zelaya wel eens een waarschuwing kan zijn voor de landen die het niet doen. En dat er later wel eens een hele rits coups gepleegd kunnen gaan worden in deze landen.
Een uitstekende analyse van hem en wat er fout gaat in de landen die maar wetten lopen te veranderen en de democratie geweld aandoen.

Ook wil ik Ledezma wel weer even vermelden. Misschien is hij de man die Insulza wel eens naar huis stuurt als gewezen staatssecretaris van de OAS. Ledezma gaat in hongerstaking en wil dat doen in het hoofdkantoor van de OAS in Venezuela.
Hij heeft er een paar uitstekende reden voor en voor mij met name is de reden dat hij wil hebben dat de staatssecretaris van de OAS een commissie op hoog niveau stuurt naar Venezuela en dat zij daar eens gaan onderzoeken waarom Venezuela in een benarde situatie zit omtrent de democratie en de vele overtredingen van de grondwet door de zittende president. Als voorbeeld gaf Ledezma op zijn ambt als burgemeester die weggeschoven is door Farias die als een soort opperburgermeester de taken heeft overgenomen. En de staten Tachira, Zulia, Miranda, Carabobo en Nueva Esparta waar zich grote onregelmatigheden hebben voorgedaan vergelijkbaar als in Caracas.

Wat ik jammer vind is dat Ledezma niet de honderden namen noemt die door Russian op een lijst werden gezet om niet te mogen meedingen naar een post als burgemeester of als gouverneur.

Wel weer enorm knap hoe de man wederom het nieuws naar zich toetrekt en hij laat zien dat hij wel ballen heeft om Chavez op de juiste manier aan te vallen.
Bij een deskundige commissie die de druk kan weerstaan van Chavez zal het oordeel moeten zijn dat Venezuela niet aan de eisen van een democratie voldoet. Terugkerend naar de missie van
Insulza om Honduras over de knie te leggen denk ik dat Insulza over de knie gaat.

Er is ook door deze interim regering van Honduras nieuwe verkiezingen in het vooruitzicht gesteld en wel in November dit jaar.

En voor Insulza, als iedereen met hem klaar is dan zal het juffershondje zich moeten verstoppen. zowel te land als te water zal hij zich schamen dat hij zich zo heeft laten ringeloren door communistische dictators en chavista dollars.
Zou hij zich in de toekomst zo verplaatsen?
Insulza's camouflage en overlevingspak.
Groet
Alpha

Ps. zie net op internet dat Insulza is aangekomen in Honduras!!

Blogarchief