Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 14 juli 2009

Insulza in chavista stijl "meten met twee maten"

Het zijn zware tijden voor Insulza de staatssecretaris van de OAS en ik kan er geen traan om laten.
Integendeel het doet me een echt een plezier om zo'n figuur voor de ogen van de wereld te zien afgaan.
De man heeft het zelf op hem afgeroepen om de wensen van Chavez op te volgen. Begin juli schreef ik al dat de man erg dubieus bezig was en een eigen soort democratie te volgen wat niets te maken heeft met democratie maar meer met de idiotelogisme (idioterie, ideologie, socialisme) van Chavez.
En zoals ik al in mijn vorige artikel heb geschreven chavista's maken gebruik van het meten met twee maten en dat doet Insulza dus ook als nieuwbakken chavista. Alhoewel ik al eerder een artikel schreef over Ledezma en Insulza zijn er nieuwe ontwikkelingen en het kan geen kwaad om iets in andere bewoordingen te herhalen.

Insulza (OAS) wil hebben dat de democratie hersteld wordt in Honduras. En moet deze vreselijke coup d'etat hersteld worden door Zelaya opnieuw te installeren als president. Micheletti moet direct aftreden en het leger moet zich weer in dienst stellen van Zelaya. De grondbeginselen van de OAS zijn gebaseerd op de democratie en om de aangesloten landen te beschermen dat de democratie beschermd word en in eren blijft.
Ik wil nu niet ingaan op wat de grondwet van Honduras zegt en dat het GEEN coup d'etat was.
Voor nu ga ik even mee met Insulza en zijn bewering van een coup tegen de democratie van Honduras. En.... heel belangrijk hij respecteert de grondbeginselen van de OAS.

We nemen het voorbeeld Ledezma als Burgemeester van Caracas. Burgemeester van Caracas houdt ook in dat alle andere burgemeesters uit Caracas onder zijn supervisie zouden vallen. Caracas kent meerdere burgemeesters en dit is even anders dan in Nederland.
Chavez vond dit maar niets en weigerde ook maar enige medewerking aan Ledezma, gaf op de TV aan dat hij niet met de oppositie wilde praten of samenwerken en besloot om dan maar tegen Ledezma te werken. Hij stelde Faria aan als een soort supervisor over Caracas en maakte de democratisch gekozen Ledezma in een keer overbodig. Het hoeft geen uitleg dat dit indruist tegen alle wetten van de democratie. Zo'n 700.000 stemmen voor Ledezma (oppositie) werden in één keer de nek omgedraait.

Insulza als chavista maakt zich dus ook schuldig aan het meten met twee maten. Hij springt gelijk in de bres na uitlatingen van Chavez om Zelaya te helpen, maar iets wat al maanden scheef loopt met een coup op het burgemeesterschap van ledezma en geweld tegen de democratie kreeg geen aandacht totdat hij in een hongerstaking ging.

H. Clinton heeft al gezegd dat ze Insulza niet steunen voor een nieuwe periode als voorzitter van de OAS. Dit vanwege het feit dat hij Cuba toeliet tot de OAS en over zijn mismanagement met de crisis Honduras. Ik kan het geheel met haar eens zijn, ik stond er toen al van te kijken dat Cuba waar geen enkele democratie is zelf mocht kiezen of ze lid werden ja of nee.

Waarschijnlijk nu het vuur aan zijn schenen gelegd word blijkt Insulza ineens tijd te hebben voor Ledezma. Eerst maakte hij bekend dat hij de eerste weken geen tijd had, maar plotseling heeft de man aankomende woensdag tijd. Het gedrag van de man wordt vreemder en vreemder en het is nog een wonder dat alleen Amerika zich al uitspreekt om deze chavista niet te steunen.

Groet
Alpha

Blogarchief