Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 7 juli 2009

Ledezma 5de dag hongerstaking, gezondheid gaat achteruit

Ledezma gaat vandaag zijn vijfde dag in met zijn hongerstaking om Insulza wakker te schudden met het feit dat hij als OAS staatssecretaris eens moet kijken naar de gang van 'ondemocratische' zaken in Venezuela.
Tot op heden heeft de staatssecretaris niets van zich laten horen. Wel is in de wandelgangen waargenomen dat hij niets kan doen aan de situatie in Venezuela, maar officieel doet Insulza of er niets aan de hand is. Hij doet net of hij niet weet dat Ledezma in hongerstaking is, terwijl de Spaanstalige kranten in Zuid-Amerika het allemaal als voorpagina nieuws hebben vermeld.
Ledezma laat weten dat hij gewoon doorgaat zelfs als dit zijn gezondheid schaad en in gevaar komt.
Ledezma is nu 6 maanden actief als burgemeester van Caracas en heeft gedurende die 6 maanden alleen maar tegenwerking gehad van de president en allerlei beledigingen moeten doorstaan van de president en de anti sociale chavista's.
We kunnen ook gerust stellen dat de man niet in topvorm verkeerde toen hij zijn hongerstaking inzette. Het laatste redmiddel om de OAS wakker te schudden en om de democratie te redden uit de klauwen van dictator Chavez.
Ledezma heeft nu last van hoofdpijn, verschijnselen van zwakte en uitputting. Zijn vrouw zegt dat hij ook last heeft van zijn longen en nieren vanwege een attaque van chavista's en dat dit nu ook opspeelt.

Unoamerica schrijft dat Insulza op dit moment het grootste obstakel is in Zuid en Midden-Amerika voor de democratie en inplaats om de begin principes te verdedigen waardoor de OAS is opgericht acteert hij als een agent/afgevaardigde van Chavez.

Er is veel protest tegen de manier waarop Insulza de OAS stuurt. Unoamerica (organisatie NGO)
heeft een zwaar protest uitgebracht aan de OAS over Insulza en zijn desastreuze beleid als hoofd van de OAS.

Gerelateerd artikel aan adres Insulza over zijn lakse houding over de democratie komt van de Fedecámaras.


groet
Alpha

Blogarchief