Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 16 juli 2009

Leger van Venezuela neemt met geweld het hoofdbureau in van de politie in Curiepe, Miranda + update

Leger van Venezuela neemt met geweld het hoofdbureau in van de politie in Curiepe, Miranda

Venezuela gaat steeds meer lijken op een leger staat. De president als commander van het leger met een gele zon (in navolging van voorbeeld Fidel Castro) en als dubbel functie president/dictator van Venezuela voert Chavez gewoon een soort guerrilla tactiek uit tegen de oppositie. Hij ontneemt de oppositie op ondemocratische wijze de keuze van de bevolking weg, door de vrij gekozen burgemeesters te korten met hun bevoegdheden. Ledezma is het meest bekende voorbeeld.
Na het verlies in november vorig jaar, volgens Chavez was het een overwinning voor hem, maar sinds het verlies met de verkiezingen van gouverneurs en burgemeesters zien we een constant geknabbel van melandro Chavez om de verloren macht weer naar zich toe te trekken.
Begin dit jaar nam het leger onder de supervisie van commander Chavez alle luchthavens, Scholen, voorzieningen, havens, wegen en ziekenhuizen over van wat in handen was van de oppositie.
Minister van justitie Tareck el Aissami ook wel de bin laden van de caribbean genoemd wegens verstrengeling met de taliban, was er blij mee. Volgens hem konden ze nu beter de drugs transporten in de gaten houden en dit verhinderen. Met één opmerking had de man wel gelijk, ze konden het beter in de gaten houden, zodat het niet meer opviel. Eindelijk valt het ook Amerika op dat Venezuela meewerkt met de drugs transporten (in het Spaans, Engelstalige versie staat bij de comments). Ik had al gelezen dat Venezuela als doorvoerland voor 30 a 40% van de totale drugs transport in de wereld verantwoordelijk is.

Maar er is nog meer te halen voor Chavez en dat zijn de politiebureaus en dit probeerden ze in de staat van Miranda waar Henrique Capriles Radonski de gouverneur is. Het kleine stadje Curiepe werd door het leger aangevallen om het hoofdkwartier van de plaatselijke politie in te nemen. Henrique Capriles Radonski beschuldigd Tareck el Aissami van de situatie in Curiepe.

Waar niet op gerekend was, was de tegenstand van de burgers die zich massaal achter de politie schaarde. Het leger schoot met hagel en bestookte de burgers met traangasbommen. (“ La Guardia está agrediendo al pueblo con bombas lacrimógenas y perdigones , cosa que nunca se había visto en este pueblo”, agregó.)
Dit was voor de burgers van het stadje een ongewoon iets, nog nooit hadden ze zoiets meegemaakt.
Gelukkig zijn er tot op heden geen doden gevallen, wel verschillende gewonden. Er wordt gesproken van 6 gewonden, waaronder zelfs bejaarde mensen en een camera man van RCTV.

Op het moment dat ik dit schrijf is er door het regime-nieuws nog niets verschenen in hun kranten.
Terwijl dit al bijna een dag oud is (tijdverschil)
Niet om propaganda te maken voor het rode dictatoriale regime, maar hier zijn wat linken naar kranten die tot op heden nog niets vermeld hebben. Je moet de bevolking dom houden en alleen revolutionaire bullshit verkopen. Het credo over dit is dus verzwijgen.

ABN: http://www.abn.info.ve/
VTV: http://www.vtv.gov.ve/
Radio Mundial: http://www.radiomundial.com.ve/yvke/

Gelukkig zijn er nog steeds wat vrij zenders die wel kunnen berichten over deze absurditeit.
Zoals Globovision en RCTV.

Enige video clips over Curiepe


En er is zelfs een clip van VTV!!!


Hier een vrij ruime fotocollectie over Curiepe


groet
Alpha

Blogarchief