Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 10 juli 2009

Sambil Isla margarita

Zo nu en dan kom ik er niet onderuit om ook Isla Margarita te vermelden op mijn blog. Meestal komt het eiland er niet goed van af als ik er over schrijf. En helaas voor de Margarita fans is dit wederom zo. Maar zodra het echt veranderd zal ik dit ook vermelden.

Voor deze liefhebbers van Isla die maar geen kwaad willen horen en blijven volhouden dat het eiland uitermate geschikt is als vakantie bestemming en ook voor gezinnen met kinderen, als je je maar aan de ongeschreven regels houdt.
Wat zijn deze regels, even een willekeurige greep van een forum bord!!
1. Draag geen sieraden en doe het liefst je horloge af.
2. Neem niet te veel geld mee.
3. Laat niet zien dat je geld hebt als je moet afrekenen.
4. Begeef je niet buiten de "veilige zone". Geen mens kan zeggen wat de veilige zone is!
5. Pas op welke taxi je neemt.
6. Loop niet op een groepje af wat er niet veilig uitziet?? Steek de straat over.... Help ik zit in steeg!!
7. Ga niet de oude buurten in?
8. Ga niet naar de zee met je paspoort of andere waardevolle spullen??
9. Laat geen spullen onbeheerd als je de zee ingaat.
10. Blijf niet tot schemer op het strand liggen.
11. vermijd zoveel mogelijk het lopen in het donker neem een taxi. Ehhh...... punt 5!!
12. Ga naar vertrouwde winkelcentra. Het liefst Sambil!!
Excusies vraag naar Maria??? Wie is Maria een kogelvrije dame met een M16 onder haar arm?
Bij terugkeer naar Nederland.
Let op je spullen, zoals Camera, portemonnee, papieren, want de douaniers zijn niet te vertrouwen.
Open alleen je koffer als je erbij kan blijven? Laat je niet afleiden als je gecontroleerd word en je mee moet lopen, neem je spullen mee al zegt de GN dat je het moet laten liggen.
Zo zijn er nog meer van die kreten losgelaten op de nieuwe toerist die info vraagt. als ik zulke info krijg dan denk ik, ik ga lekker naar Italië, Spanje, Frankrijk of wat dan ook. Zelfs Irak komt bij me op als veilig vakantieland.
Stel voor dat je denkt, die gasten overdrijven een beetje en je kijkt op het reisadvies van het ministerie van buitenlandse zaken. Tja dan weet je dus ook genoeg.

Stel nu dat je toch maar gaat, omdat je denkt mij gebeurt niets. En mijn naam is Guus Geluk Dan is het niet te hopen dat je in het veilige Sambil (punt 12) aan het winkelen bent en dat je even geld nodig hebt. Je loopt naar de afdeling banken en dan gebeurt er dit!!
Een overval!!! We zien wat gewonden en veel bloed. Het is gewoon altijd raak in Venezuela en Isla is geen uitzondering meer. Je hebt meer kans om door deze melandro's in de vakantie slachtoffer te worden dan om bruin te worden aan het strand.


Natuurlijk hoor ik de mensen al denken. Vergeten zijn de aandachtspunten die ze zelf opnoemen.
Een overval kan ook in Amsterdam. Ja natuurlijk kan dat, ik ga dat niet ontkennen. Maar hoe vaak wordt er geschoten in Amsterdam. Hoeveel gewonden kent Amsterdam, laten we heel Nederland maar even nemen, in een heel jaar bij een overval. En helaas gebeurt het heel vaak op het overigens prachtige Isla Margarita.

Onlangs had ik een kort artikel over een moord op een jonge jongen. Een kennis van een Nederlander en hier kan je het terugvinden.

Niet veel later is er een bende leider in een vuurgevecht op straat doodgeschoten, die 20 moorden op zijn conto heeft staan.
Het woord bendeleider en moorden zijn we wel gewend in Venezuela. Deze jongen was pas 18 jaar oud. Het geeft heel hard te denken over het toenemende geweld en ik durf mijn handen in het vuur te steken dat hij niet de enige bendeleider is op het eiland.
Er worden per jaar zo'n 14.500 moorden gepleegd in Venezuela. Er worden meer dan 100.000 aangiften gedaan per jaar in Venezuela wat te maken heeft met criminele daden. Ik weet uit ervaring dat niet iedereen een aangifte doet, bang voor de corrupte politie. Heb daar meerdere keren over geschreven hoe de politie handelt na een aangifte. Ook het vertrouwen in een aangifte is minimaal. We kunnen met een gerust hart zeggen dat het aantal verdubbeld dient te worden of zelfs met drie keer. Maak maar een rekensommetje als er 27.000.000 mensen wonen in Venezuela en zie hoe groot de kans is dat je te maken krijgt met een crimineel delict.

Om een aantal artikelen terug te vinden over Isla kan er gezocht worden op mijn blog en voor degene die niet weten hoe, heb ik er een paar bij elkaar gezet, klik op deze link.

Overigens is er vandaag ook een man opgepakt op Isla Margarita die te maken had met een netwerk van kinderporno-fotografie.


Prettige vakantie
Groet
Alpha

Blogarchief