Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 10 juli 2009

Update: Ledezma, Insulza, Clinton

Gisteren heel weinig tijd gehad, dus we moeten even updaten over Ledezma. Clinton, Insulza.

Ledezma heeft gisteren zijn hongerstaking beëindigd nadat Insulza hem de garantie gegeven heeft dat hij naar Venezuela komt en de burgemeesters aanhoort over de klachten die ze hebben.

Ledezma is hierna na het ziekenhuis vervoerd en volgens de artsen is nu zijn toestand stabiel maar hij zal nog zeker twee dagen in het ziekenhuis verblijven.

Het nieuwe opperhoofd van Caracas, Jackeline Faria alias de akela, heeft kenbaar gemaakt dat Ledezma allang het geld in zijn bezit had om de werknemers hun salarissen uit te betalen, maar dat er opnieuw geld is overgemaakt. En zelfs meer dan wat hij gevraagd heeft!!
Een paar dagen geleden erkende ze nog dat er problemen waren met de transfers!!! Staat vermeld op het blog in de afgelopen week.

Insulza komt vandaag met een verklaring dat hij zo snel mogelijk komt als mogelijk is om te praten met de oppositie van Venezuela.
Ehhh...... wanneer dan mijnheer Insulza? Nou deze week niet, de volgende week niet, de week erop ook niet en de volgende op de volgende week ook niet, maar die week daarop dan heb ik nog wel wat dagen open staan!!! Momenteel heb ik het erg druk was zijn antwoord.
Dat is dus het verschil, als je zwaait met dollars dan rent de man zich kapot voor je en neemt vliegtuig na vliegtuig om een dictator tegemoet te komen. Maar zodra een arme democratische burgemeester iets vraagt dan wordt de agenda geraadpleegd. Of verwacht de man nog drie "Coups" in de aankomende weken? Of moet hij het handje vasthouden van Zelaya.
Vond deze cartoon en het leek me uiterst gepast.
Denk bij het eerste plaatje de woorden erbij "de Chavez en lees "voor een zaak van Chavez"
En bij het tweede het woord "Ledezma" en lees "voor een andere zaak, Ledezma"


Het interview van H. Clinton heeft ook de schamele hersens bereikt van de chavista's. Eerst was Maduro, minister van buitenlandse zaken en oud vrachtwagenchauffeur aan de beurt om zijn beklag te doen. Voor hem was vooral de passage dat Iran tot de vrienden hoort van Venezuela en dat Clinton dat nu niet echt geweldig vind het grootste probleem voor hem. Hij had geen goed woord over dat Clinton dit aanhaalde, net nu er geprobeerd word om tot een dialoog te komen met Amerika en dat de ambassadeurs opnieuw zijn uitgewisseld.
En omdat Maduro tijdens zijn zit als bijrijder nogmaals het interview had doorgenomen eist hij nu een "rectificatie" van Clinton. Hij kan zich nu ook niet vinden in wat hij noemt de ignorantie dat wat Clinton zegt dat wat er nu gebeurd in Venezuela. Voor het complete interview van Clinton op mijn blog. Het duurt wat langer bij chavista's maar eens valt het kwartje. Misschien komen er nog wel meer opmerkingen van Maduro, want als je goed luistert naar wat H. Clinton zegt dan is bijna het hele interview een aanklacht tegen het regime van Venezuela.


Groet
Alpha

Blogarchief