Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 31 juli 2009

Venevision medewerkers staan niet achter beleid managers en eigenaren. Tweeeet Tweeet

Wie had ooit gedacht dat de medewerkers van Venevision in opstand zouden komen tegen de manier waarop zij het nieuws moeten brengen.
Er blijkt dus toch degelijk wel verstand aanwezig te zijn en een echte journalist wil gewoon nieuws brengen. Dan krijg je op den duur een conflict met de Cubaanse stijl van nieuws presenteren.
En als je het hart op de juiste plek hebt zitten, krijg je een actie!!

Het gaat om een actie die op 23 juli gestart is bij Twitter. Journalisten en personeel konden op deze manier hun ergernissen kwijt over hoe er gewerkt moet worden bij Venevision.
En tevens de nieuwe wet van Cabello en Globovision word beschreven in de "comments". En dat Globovision niet mag verdwijnen.
De actie op Twitter is het gevolg doordat de eigenaren en managers van Venevision hun personeel dwongen om censuur toe te passen. Hierdoor kon een item of nieuws vertraging oplopen tot een paar dagen. Eerst moest er van alles uitgefilterd worden, omdat het niet ongecensureerd op de TV vertoont mocht worden.
De eigenaren en de managers hebben de actie ontdekt en ze hebben per direct iedereen verboden om iets op Twitter te zetten. Degene die dat toch doen verliezen hun baan.

We kunnen met de actie, die de medewerkers al een paar dagen voeren, direct constateren dat het nieuws van Venevision dus gemanipuleerd wordt. Het zal wel hard aankomen bij alle blije chavista kijkertjes, maar wat zij dus te zien kregen was gemanipuleerd nieuws en dus ver beneden de waarheid. Goh... ben ik even blij dat ik het nu niet hoef te zeggen, maar de eigen medewerkers van Venevision doen het nu.

Voor de zekerheid zal ik wat berichten laten zien. Zowel de eerste als de laatste berichten. Het vermoeden is wel dat het van het web verdwijnt. Alles is mogelijk met dit regime.

Klik op foto's voor vergroting
Wel vraag ik me af of de werknemers die in dienst zijn bij Venevision ook daadwerkelijk op Chavez blijven stemmen. Er zal wel een soort screening komen bij de staatstelevisie.

Voor degene die even willen kijken op het Twitter gebeuren en even mee willen lezen met wat er getwittert wordt of was, hier is de link. http://twitter.com/VVlibre

Wel voor zover de link nog in de lucht blijft.

groet
Alpha

Blogarchief