Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 30 juli 2009

Venezuela, nieuwe media wet naar Asamblea Nacional, of is het gewoon een ouderwetse Gestapo wet.

Er is een nieuw voorstel gegeven voor een wet aan het Nationaal assemblee. En werkelijk deze gaat tegen alle vrijheid van meningsuiting in. We hebben al de Conatel welke zo'n 240 zenders gaat sluiten en nu komt er een aanvulling op de media wet. Een wet die heel gewoon is in Cuba of het voormalige Oostblok, Sovjet Unie.

Het komt erop neer dat niemand , maar dan ook niemand buiten schot blijft en dat welk persoon je ook neemt die info geeft wat door de staat beschouwd wordt als "Fals" " Gemanipuleerd"
"Schadelijk voor de belangen van de staat zijn" " schending van goede zeden" een maximum gevangenis straf riskeert van 4 jaar.

Het voorstel van deze nieuwe wet.
Heb getracht het zo goed mogelijk te vertalen, het wijkt iets af van een directe platte vertaling, maar het is nu wel leesbaar.

Artikel 5 van het ontwerp van bijzondere wet misdaad tegen de Media.
Luisa Ortega Díaz maakte dat vandaag bekend. "Elke persoon die bekend maakt door middel van een medium, van communicatie, "vals nieuws, ernstige verstoring van de rust, openbare paniek onder de bevolking veroorzaakt, angst zaait, de openbare orde verstoord, schade voor de belangen van de staat te weeg brengt, wordt gestraft met gevangenisstraf van twee tot vier jaar. "

Hetzelfde geld voor de burger die "het nieuws manipuleert of het nieuws verkeerd brengt, waardoor de sociale vrede, de nationale veiligheid, openbare orde, de geestelijke gezondheid of de goede zeden schaadt."
De norm is geschreven door het hoofd van het openbaar ministerie en bestaat uit 17 leden. Alle "misdaden" zoals gedefinieerd in het voorstel: Omgaan met het nieuws, weigering informatie te verstrekken; media dwang, niet vrijwillig verstrekken van de informatie die, andere opstoken, obstructie van de media-activiteiten worden bestraft met een gevangenisstraf.
De minimale straf is zes maanden en maximaal vier jaar.


Dezelfde gevangenis straffen gelden direct voor de eigenaren en beheerders van de media.
Artikel 3 bepaalt dat "kan ontstaan bij het plegen van deze misdrijven"
Dus ook de onafhankelijke nationale producenten, journalisten, omroepen, docenten, kunstenaars en anderen met wat wordt uitgedrukt door middel van de media. "

Ortega Díaz gedefinieerd in de tekst die "media misdrijven": "De acties of weglatingen die het recht op een tijdige, correcte en onpartijdige, die tegen de vrede, de veiligheid en de onafhankelijkheid van de natie, de openbare orde, stabiliteit van de staatsinstellingen, de geestelijke gezondheid of de goede zeden, die genereren gevoel van straffeloosheid en de onveiligheid die worden gepleegd door een medium van communicatie. "

Het mag duidelijk zijn dat zelfs de Gestapo wet van Hitler er vriendelijker uitzag.

Wat gaat het volgens mij inhouden. Heel kort, geen nieuws meer in Venezuela. en als er nieuws komt dat is het alleen hosanna nieuws van het regime.

De bepaling wat wel en niet kan wordt getoetst door het regime. Datgene wat ZIJ vinden wat niet kan wordt direct omgezet in een gevangenis straf.

Het houdt ook in dat je bijvoorbeeld op een forum niet meer kan zeggen wat je vind. Het wordt een angstige toestand als je zo de mond gesnoerd wordt.
Met deze nieuwe voorstellen vrees ik ook het voortbestaan van de vele bloggers in Venezuela. Alleen een opzet zoals het meer dan rode Aporrea zal zonder zorgen in de lucht kunnen blijven.

Ook haal ik uit het voorstel dat je al gevangenis straf kan krijgen als je op straat iets zegt wat de goede zeden aantast. Zou Chavez er dan ook problemen mee krijgen als hij "mierda" zegt op de TV.

Aangezien deze wet zoiets onwezenlijk iets is en dat het regime gaat bepalen wat wel en niet kan en dat je vrijwillig mee moet werken aan de informatie die je gehoord hebt en al die andere punten. wie twijfelt er dan nog aan een satanisch bewind.
Als het socialisme zo geweldig was geweest, dan waren al deze maatregelen overbodig. Het is een teken aan de wand dat dit allemaal moet gebeuren, omdat het socialisme van de 21ste eeuw niet zo geweldig is.

Vraag me ook af als je zegt Chavez zit in een gezondheids-dip, of je dan ook de lik in gaat. Stel voor dat je ondervraagt wordt en wat je met Gezondheids dip bedoelt en zei zeggen dat jij bedoelt dat hij niet goed bij zijn hoofd is en jij doet je zegje dat het niet zo is, dan sluiten ze je op, omdat je niet vrijwillig meewerkt.

Is dat wat S. Bolivar nu wilde, vrijheid voor degene die aan de macht zit!!!
Ik kan me niet indenken of voor de geest halen dat S. Bolivar dit ooit gezegd heeft.
Het volk moest vrij zijn en zijn mening kunnen uiten en kunnen opstaan als er een dreiging was om de vrijheid te verliezen.
Dat was de boodschap van S. Bolivar.

Groet
Alpha

1 reacties:

de roy hendrik zei

Alpha
Ik heb de meeste van jou comments gelezen, en je bent nog vrij mild voor margarita en alles eromheen.
heb zelf 18 maand gewoond in la mira(playa ej agua) en heb de grootste veschrikkingen ZELF ondervonden!
zoals je zegt, IEDEREEN word overvallen met zwaar geweld. alle dagen doden, je moet met de riot gun gaan slapen;
Wij zijn ook overvallen in ons huis om 7u s avonds,ze schoten onmiddelijk in het rond. (tip van de politie) inepol
De politie heeft ons gewoon uitgelachen nadat ze ons gekneveld gevonden hadden. En ik moest nog 500€ betalen voor men eigen jeep
teru te krijgen.
kortom, iedereen die ik ken werd al overvallen door bendes van 4a5 bandieten(zwaar bewapend)
ik heb nog eigendom in Margarita en verkoop het voor de helft van de waarde
Margarita is gewoon TOTAL ANARCHIE

HENDRIK

Blogarchief