Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 30 juli 2009

Zelaya haalde al 2,2 miljoen van de bank op 24 juni 2009, 4 dagen voordat hij ontslag kreeg

Hondurese ambtenaren doen een onderzoek naar het grote bedrag wat Zelaya op 24 juni van de Centrale bank liet afhalen. Er wordt 2.2 miljoen dollar vermist. Het gaat gewoon om diefstal van de bevolking.
We hebben wederom een video clip en we kunnen zien dat ambtenaren van Zelaya op de bank aanwezig zijn en later met een soort trolley met daarop hoogst waarschijnlijk een koffer met geld ligt. Ik neem aan dat ze niet de administratie hebben opgevraagd en zeker niet als er gewoon geld verdwenen is en dat er bewijzen zijn dat Zelaya het op die dag heeft opgehaald van de bank. De trolley verdwijn in het kantoor van Enrique Flores Lanza en dat is een staf medewerker van Zelaya.
Regeringsdocumenten zeggen gewoon dat er 2.2 miljoen dollar is opgehaald en dit wordt bevestigt door drie getuigen.

Twee Hondurese politieke tegenstanders van de heer Zelaya met kennis van de transacties zei dat Mr Zelaya een "gepland" gebruik te zullen maken van het geld in verband met een referendum dat, indien succesvol zou verlopen, hij een tweede ambtstermijn als president zou krijgen/uitzitten.
De clip is al uitgezonden op de TV in Honduras en is recentelijk door de Amerikaanse media overgenomen, maar Europa heeft de clip nog niet gezien. Zoals gewoonlijk geeft de Nederlandse media maar weinig aandacht en vaak niet correct.


Na het verdwijnen van de trolley heeft Mr. Lanza later nog eens 550.000 dollar van de regerings rekening laten schrijven. Dit was volgens de Wahington Times.

Ook de engelse editie van de Hondurese elheraldo maakt gewag van de diefstal.Groet
Alpha

Blogarchief