Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 4 augustus 2009

Cabello sluit 34 radio stations, politie schiet op demonstranten.

Minister Diosdado Cabello en directeur van Conatel heeft onlangs bekend gemaakt dat er 34 radio stations gesloten worden en tijdens mijn schrijven zijn ze al gesloten.

De opmerkingen en de verdediging van zowel Cabello, H. Chavez en Blanca Eekhout om deze stations te sluiten is enorm opmerkelijk te noemen. Radio stations waarvan sommige al meer dan 50 jaar in de lucht zijn en nog nooit met zulke anti democratische beslissingen te maken hebben gehad, zijn nu gesloten.
Chavez verdedigde de beslissingen van Cabello met de opmerking dat het geen sluiting is van de stations maar het herstellen is van het signaal wat behoort tot het volk. Het is nu niet langer van de Bourgeoisie maar nu van het volk. En hij verzekerde dat het een deel is van de nieuwe wet, de wet van de criminaliteit tegen de media.
Toevallig waren de radio stations niet op de hand van het regime, maar hadden een eigen mening.
We kunnen dus gerust stellen dat het nu niet van de "bourgeoisie is maar van het regine Chavez en dus ook niet van het volk. Zodra een regering gaat uitmaken met wat je te zien en te horen krijgt is het dus niet meer van het volk.
Het hoort allemaal in de campagne van monddood maken met wat niet geheel strookt in de dictatoriale gedachten van het regime. Een kritische noot laten horen mag niet meer.

Ja en dan hebben we ineens een nitwit in de persoon van Blanca Eekhout of Eeckhout of is het Eek hout? Die sinds kort minister Chacon is opgevolgd als minister van Communicatie. Ze is nieuw en de naam is niet voor iedere krant nog duidelijk.
Buiten haar leugenachtige opmerkingen dat Venezuela altijd eerlijk en transparant is geweest tegenover Colombia, verzekerde zij dat de maatregel is genomen om de vrijheid van meningsuiting te "redden". Je moet toch echt wel totaal wit (Blanca) in je hersens zijn van zuurstof gebrek om dit te uiten. Het moge toch duidelijk zijn dat alles wat dit regime zegt en doet te maken heeft met een wet die zij hebben bedacht en geschreven hebben. Het staat 180 graden tegenover de werkelijke vrijheid van het uiten van je mening. Het is een pure schending met wat te maken heeft met vrij meningsuiting.

De eerste demonstraties hebben we ook al gehad tegen de sluitingen van de radio stations.
In Puerto la Cruz zijn er door het verstandeloze chavista politie al meer dan 10 gewonden gevallen.
Honderden demonstranten waren naar het radio station gekomen om te protesteren tegen de sluiting van hun radio door het satan bewind. De politie begon te schieten op de demonstranten en werden geholpen door chavista's welke begonnen te gooien met stenen. De demonstranten konden geen kant op en kwamen vast te zitten in het gebouw. Aan de ene kant de politie en aan de andere kant de chavista's.
De goddeloosheid van het regime is de wet van het regime. We kunnen ook gerust aannemen dat de Chavista's niet gearresteerd worden en de politie niet ter verantwoording worden geroepen.


groet
Alpha

Blogarchief