Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 30 augustus 2009

Chavez en zijn ¨Maleta¨ update Unasur

Chavez had nogal een vrij aardig debacle te verwerken gekregen op de laatste bijeenkomst van Unasur.
Bij thuiskomst in Venezuela gaf de man dus direct een vervolg aan de soap en geloof me of niet maar hij maakte zichzelf nog belachelijker dan wat hij normaal al doet.

Vol trots liet hij zijn koffertje zien, het koffertje met de ¨geheime¨ stukken en waarheidsgetrouwe documenten. Hetzelfde koffertje waar de ¨orginele¨ documenten zaten van het Pentagon. Wat achteraf bleek dat iedereen het gewoon van internet kon downloaden en zelfs aanvullingen kon uploaden.
Door het totale gezichtsverlies moest hij het dus goedpraten voor zijn achterban.
Chavez wilde even kwijt dat zijn koffertje vol zat met documenten, showde zijn koffertje, en dat er wel 20 documenten inzaten over de overeenkomst tussen Colombia en Amerika. De 20 documenten waren volgens hem enorm goed geanalyseerd en gedocumenteerd door zijn specialisten. (Ik denk dezelfde specialisten die het document ¨Pentagon¨ hadden geanalyseerd)

Verwachting is dat de documenten nooit gebruikt zullen worden, anders had hij ze wel laten zien op de Summit.

Nadat Alan García de lachers op zijn kreeg over de olie, besloot Chavez, volgens zijn eigen zeggen, om niet de rest van de documenten te laten zien, omdat het volgens hem niet waard was om het op dat moment te gebruiken.

Hij is overigens best pissig op Alan Garciá dat hij het durfde om een grap te maken over hem.
Chavez zegt over Alan Garciá dat hij probeert om met slechte grappen leuk probeert te zijn.

Ja eigenlijk hoeft het ook niet, want Chavez maakt wel van zichzelf een Payaso. Hij heeft de hulp niet nodig van Garciá om zichzelf voor schut te zetten.

Zeker als je een voornemen hebt om een complete breuk te maken met Uribe, een koffer vol documenten bij je heb en dan niets doet. En terug in Venezuela vertellen dat je koffertje vol zit met documenten welke je maar niet gebruikt hebt.

Het is exact hetzelfde als Chavez zou zeggen;
¨Er is democratie en vrije zeggenschap, zolang IK maar beslis¨


Groet
Alpha

Blogarchief