Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 7 augustus 2009

Chavez es un Bruto Mentiroso, Chavez liegt erop los met uitleg FARC wapens "Deel TWEE"

Het wordt meer regelmaat dan een uitzondering om een update te geven. Het betreft een update over de anti tank wapen van Venezuela in de handen van de FARC, Chavez es un Bruto Mentiroso, Chavez liegt erop los met uitleg FARC wapens. Ik kreeg een tip van Carmen over een artikel wat verschenen was in de krant. En direct werd de leugen van Chavez nog groter, als de man Pinokkio was geweest dan had hij met zijn neus nu het eten kunnen ruiken van Poetin in het Kremlin.

Maar voor ik dat uitleg en de vermoedelijke plek waar de wapens wel vandaan komen, wil ik even kwijt dat de afgevaardigde van Venezuela in de ONU in de persoon van Doña Beatriz de Majo ook niet haar huiswerk heeft gedaan, wat is het toch met de oppositie!
Wel komt ze vandaag met wat ik gisteren al schreef dat Chavez het verkeerd had met het noemen van de FARC terwijl het de ELN moest zijn. En dat het een raadsel is waarom Chavez 1 maand heeft gewacht met de uitleg volgens Doña Beatriz de Majo. Ze gaat niet verder waar ik wel verder was gegaan en deze Doña Beatriz de Majo had ook kunnen zeggen dat op 2 juni de regering al via de officiële weg vragen had gekregen over de wapens. Ze had dus ook kunnen zeggen 2 en een halve maand wachten i.p.v. 1 maand.

Het is echt apart dat de info om alles uit te zoeken gewoon op internet rondzweeft. Ik vraag me af hoe de snurkers in Miraflores denken om er zo gemakkelijk vanaf te komen. We kunnen nu gerust stellen dat ondanks dat er in 1995 wapens waren gestolen door de ELN en er geen FARCje aan te pas is gekomen. Maar hoe komt de FARC dan wel aan de anti tank wapens van de SAAB.
Een artikel van 28-07-2009 geeft wellicht licht op de vraag.
De NoticiasCentro zegt dat het nieuws agentschap DPA uit monde van de ministers Lucas Rincón Romero (Interior y Justicia) y Jorge García Carneiro (Defensa), bekend hebben gemaakt van een verdwijning van een groot aantal explosieven en wapens uit de opslag van Cedeimague in de stad Puerto Cabello staat Carabobo. (Cedeimague distributie N ª Guerra 1 FAN)

De geheimzinnige verdwijning bevatte en schrik niet;

1. Tachtig (80) ton hoog explosieve (gelijk aan 176.211 bars van C4 of anderszins, ten minste in combinatie, die kan heel goed worden opgenomen, maar niet expliciet genoemd, sommige AT4)

2. Vijf (5) ton van elektrische ontstekers (detonators ongeveer 16.660)

3. Twee en een half (2,5) ton niet-elektrische ontstekers (equivalent aan ongeveer 31.600 ontstekers)

Zevenentachtig (87) ton, van ongeacht welk materiaal, zoals kan worden bemachtigd door een gemeenschappelijke burger, 's nachts in een vluchtig moment van onoplettendheid van bewakers

Het zal worden opgeroepen, en dat de datum van de officiële verklaring van Lucas Rincon Romero en Jorge Garcia Carneiro, en volgens de beoordelingen van de nationale dagblad, werd geregistreerd als materiële verliezen als een voorraad geaccumuleerde 270.704 per dag:

4. Zeventig (70) fragmentarische granaten

5. Twintig duizend (20.000) pond kaliumpermanganaat

6. Honderd (100) kilo C4 (equivalent tot 220 bar)

7. Vijf duizend zevenhonderd (5.700) detonators - zonder vermelding van het type

8. Tweeduizend vijfhonderd (2.500) pond slagsnoer

Tja... een hele lijst is er dus aan materiaal ontvreemd, maar niet alles is in 1 dag gebeurd cq ontvreemd.
Er zijn ook wat spullen teruggevonden. Tussen november 2003 en 28 juli 2004, acht maanden, was door de veiligheidstroepen van de regering, een totaal van 25.083 kilo explosieven in de verschillende presentaties teruggevonden.

Vandaar het onderzoek en de verklaring van de ministers. Het staat een beetje gek als je ineens allerlei materiaal opspoort en je weet niet waar het vandaan komt.
Ongelooflijk dat zoiets kan voorkomen, maar met de Chavista's kan je gewoon alles verwachten.

Wat hebben we nu een enorme partij wat verdwenen was en een enorme partij wat teruggevorderd werd met de tijd.

In totaal werd er vermist 111.835 kilo aan explosieven inclusief de AT4
Teruggevorderd zo'n 22.5% (25.163) en nog steeds zoek (86.672) 77,5% aan explosieven en AT4

Het artikel gaat nog veel verder en er wordt zelfs een link gelegd met de eerste dode via een aanslag en er worden linken gelegd naar Danilo Anderson en andere aanvallen waaronder een AT4 werd gevonden.
Maar zover ga ik niet want dan komt er geen eind aan het artikel.

Voor degene die twijfelen aan het artikel, want het zijn nog al wat kilootjes en geavanceerd materiaal, wat gewoon verdwenen is.
De auteur van dit verhaal is de commissaris-generaal (ret.) van Disip-PTJ. En het is bevestigd door 2 ministers.

Waarom dictator Chavez met zijn leugenachtige verhaal komt dat de FARC!! in 1995 de wapens gestolen heeft is gewoon dom, beter is het om explosief dom te noemen. Geheid dat dit met wat ik nu vermeld ook door andere wordt gezien. Dus hoe Chavez zich hieruit gaat oreren wordt een aardig gezicht.
Het is duidelijk dat de FARC de wapens kreeg in de ambtstermijn van Chavez en niet zoals hij beweert met een leugen, voordat hij president was.
Er zullen ongetwijfeld documenten zijn van het onderzoek en op de manier waarop Chavez dit verzwijgt zegt genoeg over de aanwijzingen die ergens in een rapport staan en wijzen naar het regime.
Het leger met Carvajal als drugskoning zal ongetwijfeld een vinger gehad hebben met de verdwijning van zoveel materiaal. En bij mij bestaat de indruk dat Chavez er alles van af weet.
Ook wordt het moeilijk om alle e-mails te ontkennen die er waren over leveringen aan de FARC. Zie mijn eerdere artikelen. Het gaat heel langzaam, maar alle puzzelstukjes vallen in elkaar. En ik zeg alle want de puzzel over zijn connectie's met de FARC is zo klaar als een klontje.

De link die ik kreeg opgestuurd had nog een aardig artikel, alleen is het niet bevestigd. Maar het gaat over Ivan Marquez. De Guerrilla commandant van de FARC en drugs leider van de westelijke kant van Venezuela, die de e-mails verstuurde aan het regime van Chavez en vroeg of er nog een partij wapens kon komen. Deze Ivan Marquez is waarschijnlijk omgekomen in een helikopter ongeluk.
In mei van dit jaar is er een legerhelikopter neergestort in Tachira, Venezuela met 17 militairen en 1 burger. De militairen behoorde tot Fidel Castro en H. Chavez en het vermoeden bestaat dat Ivan Marquez ook in de helikopter zat. De moeite waard om te lezen.

Groet
Alpha

Blogarchief