Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 6 augustus 2009

Chavez es un bruto mentiroso, Chavez liegt erop los met uitleg FARC wapens

Chavez en zijn ongehoord grote leugen over dat de FARC in 1995 de uiterst geavanceerde anti tank wapens zouden hebben gestolen. Het is voor mij onbegrijpelijk dat de mensen dit van hem kopen, zodra hij met zijn trekkende zenuwlach en het op zijn barrios manier van praten brengt.
Nu mag de man wel allerlei wapens showen en uitleggen dat het anti tank wapen maar één keer gebruikt kan worden en dat het bij de tweede keer in gebruik nemen, kan ontploffen in je gezicht. Net of hij het goed praat dat zo'n wapen maar één keer gebruikt kan worden door de FARC! Waar zit het verstand van de man?

In de nacht van 25 februari op 26 februari 1995 was er een lafhartige aanval van de Guerrilla op kamp Carabobo in de staat Apure. Deze ligt op de grens van Venezuela en Colombia. Een zeer grote meerderheid overviel het kamp en richtte daar een een werkelijk slachtveld aan. 8 soldaten werden daar omgebracht waarvan verschillende Venezolaanse soldaten meer dan een dozijn schoten waren afgemaakt en een soldaat omkwam door dat hij een granaat in zijn gezicht kreeg, 4 waren er gewond en drie waren er vermist. Het doel van de guerrilla was om wapens buit te maken. Laten we daar geen misverstand over krijgen. Chavez heeft tot zover gelijk en hij kon dit makkelijk vertellen want het stond in zijn geheugen gegrift.

En toch maakt Chavez nu al een leugen. Het was niet de FARC die deze laffe aanval deed met meer dan 120 man. Het was de ELN dit is gewoon een andere Guerrilla groep en deze twee guerrilla groepen liggen elkaar niet. Het is dus uitgesloten dat de ELN heeft gezegd, Hoi FARC hier heb je geavanceerde anti tank wapens!!! En als het voor Chavez zo eenvoudig was om dit te vertellen, waarom maakt hij dan de leugen tussen de FARC en de ELN.

Er is nog meer waardoor het misschien nog duidelijker wordt. De wapens die gestolen buitgemaakt zijn bij de overval hadden niet de naam SAAB waar nu de herrie over is met de anti tank wapen, maar waren gemaakt door het bedrijf Cavim!

Het leger heeft in een gevecht niet veel later de ELN guerrilla's netjes opgeruimd en een paar gevangen genomen. Dit heeft de toenmalige minister van defensie van Colombia, generaal Harold Bedoya Pizarro, in een persconferentie gezegd tegen het AP.

Wanneer er werkelijk geavanceerde wapens worden buitgemaakt dan moet dit direct worden gemeld en dat heeft de toenmalige president van Venezuela of een of andere generaal van het leger of de minister van defensie dan moeten doen. Wanneer dit niet gemeld wordt dan is er ook geen geavanceerd wapen gestolen.

En een president of zijn minister van defensie zou met een machtswisseling zich op de hoogte moeten stellen van het arsenaal en of er iets gemist wordt. En aangezien zulke dingen niet vaak gebeuren, zou het voor een militair een koud kunstje zijn om het voorval en de vermissing van geavanceerde wapens direct moeten kunnen ophoesten wat er vermist wordt.

"Of wordt er nog veel meer vermist wat we niet weten. Is het soms schering en inslag dat de FARC of de ELN overvallen pleegt op een legerbasis."
Ik kan verzekeren dat als er zoiets gebeurd zou zijn, ik er echt wel over geschreven zou hebben. Het enige wat nu schering en inslag is zijn de leugens van Chavez.

Wanneer Chavez dit allemaal zo goed wist en van de aanval en van de "geavanceerde wapens" die waren gestolen en er een show van maakt, waarom wacht de man dan (met bijna drie maanden) met zwijgen!
Hij had met zijn kennis en de info die hij zou hebben gehad met zijn presidentschap in 1998 alles direct kunnen vertellen, i.p.v. de stomme clown uit te hangen voor drie maanden lang.

We zien nu hoe Chavez leugens aan elkaar rijgt en de Venezolaan gewoon voor de gek houdt. Ook internationaal zullen zijn leugens wel aanslaan. Gelukkig is Uribe op een Latijnse tour en zullen de feiten wel op tafel gelegd worden. De man kan zich uitstekend verwoorden en de meer dan stupide uitleg met leugens van Chavez zo van zich afschudden.

Met het zoeken op internet over dit onderwerp zag ik ineens een afkorting die ik nog nooit gehoord of gezien had. Een google deed me zelfs perplex staan. Nu kan ik niet bewijzen of het werkelijk waar is.
Maar het geeft zelfs een heel merkwaardig eind aan dit artikel en wanneer het waar is zou H. Chavez echt wel alles weten over de diefstal en wat er gestolen was. Ik kwam tegen MBR-200 en met een google zag ik ineens wel honderden artikelen dat Chavez de Guerrilla had ingelicht over het kamp Carabobo en over wat er te halen viel en hoeveel militairen daar zaten.

De man is gewoon door en door verrot en een zwarte vlek voor de geschiedenis van Venezuela


Groet
Alpha


Ps voor de lezers die lid zijn van ElTiempo.com een artikel uit 1995.

Blogarchief