Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 5 augustus 2009

Chavez, Lina Ron zal haar straf niet ontlopen. M. Silva, L. Ron kreeg geld van de oppositie voor de aanslag

Verbazend dat Lina Ron is gearresteerd? Ergens wel en ergens niet. Overigens is er nog geen enkele foto vrijgegeven door de regering dat ze is gearresteerd en ergens in een celletje zit te wachten totdat haar zaak voorkomt. Wat overigens wel wordt toegepast bij iemand van de oppositie. L. Ron heeft volgens de krant zichzelf wel aangegeven bij het bureau en ze zou gearresteerd zijn, volgens de regering


Nu mag Chavez wel gezegd hebben dat Lina Ron met haar traangasbommen actie tegen Globovision een antirevolutionaire actie heeft gepleegd en daarvoor gestraft moet worden, maar ik geloof het pas als ik foto's zie van Lina Ron wanneer ze gluurt tussen de tralies door.

Laten we eerst eens beginnen met wat voor een straf ze kan krijgen als de rechtsspraak ook voor haar gaat gelden. De straf die voor haar daad geld ligt tussen de tien en vijftien jaar. Laten we nu eens uitgaan van tien jaar voor de heks van de barrios. Maar er moet nog meer gebeuren, ze heeft niet alleen de bommetjes gegooid en er zouden nog meer arrestaties moeten volgen. Aan de hand van het vele beeldmateriaal moet het niet onmogelijk zijn om nog eens zo'n 30 man op te pakken.

Nog niet zo lang geleden heb ik een paar artikelen gewijd aan Valentin Santana, moest ook opgepakt worden door Chavez vanwege bommengooierij en wat andere aanslagen en de minister van Justitie Tareck el Aissami zou dat wel eventjes doen. Waar is zijn foto dat hij door de tralies eventjes naar buiten mag kijken?
Valentin is zelfs gesignaleerd in Cuba waar hij volgens zeggen een gesprek heeft gehad met Chavez!

Dit zal ook wel zo'n publiciteitsstunt zijn van Chavez door te dreigen met gevangenis straf en over een paar weken loopt ze gewoon weer vrij rond. Ik kan me werkelijk niet indenken dat L. Ron 10 jaar de gevangenis indraait. Of ze is ook ineens spoorloos net als Valentin en ze kunnen haar niet vinden.
Het gevangenis leven zal haar goed doen. Kan ze ook eens genieten van alle tekorten, zoals water, voedsel, nachtrust, buitenlucht, contacten, gewoon net als de gevangenen van de oppositie.
Het mag duidelijk zijn dat ik voor zo'n heks geen enkel respect heb.
Ze heeft al een boek/biografie wat de naam draagt;
"De Oncontroleerbare" en over tien jaar zal het zijn "de doorzichtbare"
Chavez reageerde door te zeggen dat het een antirevolutionaire actie was en dat hierdoor de media, oligarchie, kapitalisten etc.. etc.. weer "lucht" hadden gekregen. Hij had het gewoon over de vijand en daar bedoelt de man gewoon mee iedereen die het niet met hem eens is.
Ze konden deze aanslag wel eens gebruiken in hun voordeel. Hij vond ook dat L.Ron een goede kameraad was en een voorvechtster voor de sociale revolutie, maar dat ze geen meisje meer is en beter had moeten weten.
Tokkie Mario Silva kwam al met de woorden dat de oppositie haar had ingehuurd om de aanslag te plegen.

In dezelfde verklaring van H. Chavez zei hij dat er een acceleratie komt met het proces van de revolutie. Verdedigde nog even de nieuwe wet "media agressie" en zei zo tussen neus en lippen door dat hij eventjes twee koffie fabrieken had overgenomen. Het gaat om de A merken Café Madrid en Fama de América. Dit omdat er volgens hem illegaal coffee is geëxporteerd naar Colombia. Het is altijd hetzelfde liedje. Producenten moeten tegen een vaste prijs leveren en dit zelfs onder de productieprijs. Geen enkele fabriek kan dit volhouden en dus wordt er steeds minder geproduceerd en als het dan nog even tegenzit met een slechte oogst komen er tekorten. Hierdoor denkt Chavez dat er dan voor veel centen geleverd wordt aan het buitenland. Eigenlijk totaal overbodig want er mag sinds kort toch niets meer uitgevoerd worden naar Colombia. En met een overname weten we gewoon dat er binnenkort helemaal geen koffie meer is van eigen bodem. De ABN komt zelfs met de opmerking dat de twee merken een monopolie hadden in het land en dat ze geen monopolie willen.


groet
Alpha

Blogarchief