Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 19 augustus 2009

Chavista´s slaan journalisten het ziekenhuis in

Afgelopen donderdag schreef ik dat de nieuwe schoolwet vermoedelijk zou worden geaccepteerd.
De wet is in al zijn onderdelen dus goedgekeurd en gaat met het nieuwe schooljaar in. Dit houdt dus in dat er veel tijd besteed wordt aan ideologie van het Chavez socialisme. Er wordt dus een begin gemaakt van een gelegaliseerde hersenspoeling van de studenten.

Op dezelfde dag was er een demonstratie tegen deze nieuwe wet. Er liepen voornamelijk journalisten in deze demonstratie en wel uit de cadena Capriles. Capriles is burgemeester van Caracas, Miranda en de familie heeft meerdere nieuwsbladen. Zelf bekleed Capriles geen functie bij deze dagbladen.
Wat begon als een vredige demonstratie eindigde meer in een dagje uit voor de Chavista´s en deze figuren hebben een andere kijk op een dagje uit.
Er raakte 12 journalisten gewond bij een botsing met chavista´s en verschillende belandde in het ziekenhuis. Moet er even bij vertellen dat er ook journalisten bij liepen die voor Ultimas Noticias schrijven en deze krant schrijft niet geheel anti Chavez en er staan zelfs pro chavez artikelen in de krant.
Maar als chavista´s feestvieren dan moet iedereen meegenieten.

Chavez heeft wel de minister van justitie bevolen om de aanstichters op te sporen. En als ik het goed begrepen heb zijn er twee in arrest genomen, voor hoelang dat is weet niemand.
Nu is de leider van de PSUV opgestaan en verdedigd de aanval van de Chavista´s. Aristóbulo zegt gewoon dat het begrijpelijk was, omdat er geprovoceerd werd.

Dat is dus typisch het bewind van vandaag in Venezuela, opruiende taal, agressief gedrag en de schapen doen precies van er van hogerhand gezegd word.

Ergens doet het me lijken uit de tijd van Hitler dat de SA knokploegen had en iedereen die demonstreerde kreeg met deze fascisten te maken. Verschil..... ik zie het verschil niet. Hitler was er toen ook op tegen, maar ze werden wel gestuurd door hem.

Misschien zeggen foto´s iets meer.

Zo begon de demonstratie.
Hier komen de twee groepen elkaar tegen en zie de vijandelijke houding van de chavista´s en de handen omhoog als gebaar we willen geen rottigheid.


Ook zien we hoe de chavista´s zich verzamelen op wat foto´s
Op zich ziet het er grappig uit, maar trek je eigen conclusie.
Op de linker foto zien we de payaso met de gestreepte mouwen, deze komen ook weer tevoorschijn als hij de jongenop de grond nog een paar trappen geeft.
Op de rechter foto zien we boven wat cirkels om figuren heen en er onder komen deze melandro´s weer terug als ze boven op iemand duiken.

Er zijn nog meer van deze foto´s opgedoken in verschillende kranten en er zijn zelfs namen genoemd wie wie is.


Het valt me ook altijd op dat als Chavista´s een demonstratie houden dat er genoeg politie eromheen loopt om ze tegen eventuele gevaren te beschermen. Bij de oppositie demonstraties zien we dit niet en als er al politie is dan moeten ze zelfs vrezen voor hun.


Natuurlijk kregen deze ongeregeldheden veel aandacht in de buitenlandse pers, alleen ontbrak het bij hun vaak aan foto´s. Nu waren er ook journalisten bij betrokken en Venezuela is bezig om de media de nek om te draaien, waardoor er al veel belangstelling kwam van allerlei organisaties en nu dus dit.

Onlangs heeft Chavez nog gezegd tegen zijn ¨volgers¨ dat ze niet moesten ingaan op provocaties. de chavista vinden tegenwoordig alles een provocatie en gaat dat met een eigen excursie te lijf.
We hebben dat gezien met Lina Ron en de traangas granaten waarmee ze Globovision me bestookte.

Venezuela staat ook in de ranglijst in Latijns Amerika op de nummer 1 plaats voor het onveiligste land voor journalisten. Denk maar eens aan alle aanvallen op TV, Radio en kranten. Op de wereld ranglijst staat Venezuela op een hoge vijfde plek voor de journalisten qua gevaar.

Ps.
Ik had wat moeite met de foto´s, sinds drie dagen werk ik nu op een Mac en dat is even wennen.
Had al een dag nodig om de delete knop te vinden. Die staat er namelijk niet meer op, maar werkt via een combinatie van toetsen. En zo mis ik eigenlijk veel toetsen die wel op een windows toetsenbord voorkomen.

Groet
Alpha

Blogarchief