Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 31 augustus 2009

De Perfect van Caracas naar Yare (gevangenis waar Chavez na de bloedige coup werd gestuurd!!) Kopie NAZI gedrag maart 1933

Afgelopen weekend is Richard Blanco opgepakt en er hangt hem een beschuldiging boven het hoofd wat valt onder het hoofdstuk staatsgevaarlijk oftewel het ondermijnen van de belangen van de staat.
Richard Blanco is de perfect van Caracas. Het is de tweede man na de burgemeester van Caracas.

Hij is direct doorgestuurd naar de gevangenis Yare, dezelfde gevangenis waar Chavez zat na zijn mislukte en zeer bloedige poging van een staatsgreep. En loopt nu de risico om voor 14 a 24 jaar achter de tralies te belanden.

Een ieder zal wel denken van nou.... die.. moet wat uitgevreten hebben. Voor de sensatie zoekers om te weten wat deze man gedaan heeft.

A. Een demonstratie geleid tegen de nieuwe educatie wet welke zeer vredig en geordend verliep.
B. Een undercover agent van de Chavista´s beschermd tegen escalaties, omdat deze met een camera rondliep in de demonstratie en iedereen aan het fotograferen was. En bij het overdragen van dat figuur aan de GNB geslagen zou hebben.

De arrestatie kunnen we direct schuiven op staatsterreur tegen de oppositie. Het volkomen monddood maken van enige weerklank over het regime.

Richard Blanco is met deze arrestatie direct een politieke gevangenen geworden. Overigens zijn er met hem nog 11 personen opgepakt.

Het regime zegt te beschikken over 14 foto´s en twee video´s waarop te zien is dat Blanco zich te buiten gaat aan geweld en dat Blanco begonnen is.

Tot op heden heb ik nog geen foto´s van het regime gezien en ook geen video. Wel heb ik een aantal foto´s die duidelijk het tegendeel bewijzen en er is een clip voor de Spaanstaligen met een audio verslag.


Dit is 1 van de foto´s die aantonen dat Blanco geen geweld wil hebben, anders sta je niet met een gebaar dat er gestopt moet worden.
klik op foto om naar Flickr te gaan voor meerdere foto´s

Op 30 juli van dit jaar had ik geschreven over Luis Ortega Días welke een nieuwe media wet erdoor wilde hebben. Chavez wil niets anders dan dat deze wet erdoor gedrukt gaat worden, ook Correa van Ecuador en wat andere dictators in opmars willen dezelfde wet.

Er zijn genoeg aanwijzingen dat als je chavista bent je vrijwel ongestoord je gang kan gaan. Het voorbeeld Lina Ron welke wel was opgepakt na haar zoveelste aanslag geeft een vermoeden dat chavez er iets aan doet. Maar waar zijn de dertig of veertig motorrijders die ook deze aanslag hebben gepleegd, er wordt niet eens naar ze gezocht. De demonstratie van Capriles welke werd aangevallen door Chavista´s, ik kan zelfs de namen doorgeven die daar aanwezig waren en de aanslagen hebben gepleegd, maar de regering kan niemand vinden. De namen van deze malandro´s staan gewoon met naam en toenaam op internet. En wat te denken van deze relschoppers in Tachira.

Nee wel iemand arresteren van de oppositie die notabene erger voorkomt door een undercover agent te beschermen en dan ook nog direct 11 andere demonstranten arresteren.

Door wat er nu gebeurd is, is vanaf vorige week iedereen vogelvrij verklaard. Degene die een tegengeluid laten horen kan gewoon achter de tralies verdwijnen.

Zijn dit de Nazi praktijken in een ¨democratisch¨ land of mogen we niet eens meer spreken van democratie.
Het is misschien overbodig, maar het doet me denken aan de opkomst van Hitler en met de Gleichschaltung van de Duitse samenleving. (maart 1933)
Dit hield in dat elke vorm van politieke oppositie onmogelijk werd gemaakt en dat ook op cultureel gebied de nationaal-socialistische ideeën overheersend werden. Allereerst werden de parlementen van alle Länder onder controle van nazi-gezinde Reichsstatthalter gesteld. Vervolgens werden alle politieke partijen één voor één opgeheven of verboden.

Dat is dus exact wat er nu gebeurd in Venezuela. De oppositie zal met de nieuwe manier van optreden, straks worden beschouwd al staatsondermijning en een gevaar zijn voor het Bolivariaanse gedachte goed (zoals Chavez dit ziet). Het is een kwestie van tijd voordat dit gebeurd.

Ik vraag me af of de wereldwijde demonstratie ook een demonstratie krijgt in Venezuela en ik vrees dat dit dan wederom op geweld uitdraait. De ingrediënten zoals Chavez deze heeft toegevoegd zijn aanwezig.
Overigens is het lachwekkend wat Chavez van de actie vind, het wordt steeds meer een zielenpoot met zijn reacties.


groet
Alpha

Blogarchief