Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 4 augustus 2009

de Voedselmand opnieuw omhoog door inflatie. Eten 400% duurder in 2 jaar

Vandaag zag ik dat de voedselmand weer eens fors was gestegen en volgens de "economista 24" was de prijs in juli voor het voedsel met 1.7% gestegen. De mand kost nu 3.920,87 Bolivar Fuerte. Als we dit omrekenen naar dollars dan komt dezelfde mand met voedsel op ongeveer 1.824 Amerikaanse Dollars!!!!

Wat bekend is en dat kan iedereen opzoeken bij de ABN is dat er in september de laatste salarisverhoging is voor de minimum salarissen. Het salaris komt dan op 967 BsFuerte en met de voedselbonnen met de waarde van 639 BsFuerte, komt het salaris dan per maand op 1.606 Bs Fuerte.
Dis is omgerekend zo'n 636 US$ per maand. Tja..... je zal dan met drie man moeten werken om een mandje voedsel te kunnen kopen voor 4 personen en dan alleen het basis voedsel.

Ik verbaas me erover dat als je de ABN leest dat ze enorm trots zijn om te zeggen dat het minimum salaris het hoogste is in Latijns Amerika. Wow...... wat een dikke pret zeg!!!!
Ze vergeten het kleine slordigheidje dat je met drie man moet werken om alleen te kunnen eten.

Door de enorme inflatie die elk jaar toeslaat met Chavez als econoom, is er elk jaar een inflatie van zo'n 30 a 35 % is. Helaas zijn de minimum werkers gewoon de klos, ondanks hun geweldige salaris en dat de armoede steeds groter wordt.

Ik weet dat de inflatie op meerdere onderdelen wordt getoetst en niet alleen op het voedsel. wanneer we dat wel eens doen en ik heb dit even uitgezocht dan komen we op een inflatie voor het voedsel die zijn weerga niet kent.

We weten dat de mand nu 3.920,87 Bs Fuerte per maand kost. Dezelfde mand kostte in april 2008 1.306.275 Bs oftewel 1.306,27 Bs Fuerte. In 2007 kostte de mand 914.705 Bs in de munt eenheid van econoom Chavez betekend dit 914,70 Bs Fuerte. Van half 2007 tot en met half 2009 was de inflatie op het voedsel dus ruim 400% en van half 2008 tot half 2009 was het maar liefst 300% inflatie op het voedsel. En dan zijn er dus nog vastgestelde prijzen, die eens moeten worden losgelaten of met een devaluatie herberekend zullen worden. De inflatie zal onwaarschijnlijk hoog gaan uitpakken en de chaos die Chavez gecreëerd heeft zal ongekend zijn.

Ja ABN en regering jullie zijn trots op het hoogste salaris, maar liever een lager salaris en dat 1 man genoeg kan verdienen om zijn gezin te eten kan geven dan een een valse trotsheid en maar tien dagen eten van het salaris en noodgedwongen 20 dagen per maand in een hongerstaking. Geen wonder dat er zoveel criminaliteit is in Venezuela.
Chavez zou ook uit eten gaan door te stelen.


Groet
Alpha

1 reacties:

Guest zei

El director del Cendas, Oscar Meza, indicó que prácticamente se sigue requiriendo dos salarios mínimos para cubrir la canasta alimentaria, que incluye 56 productos alimenticios para una familia de cinco miembros, de acuerdo a las cifras del mes de julio que cerró en 1.712,56 bolívares fuertes.
Waar lees jij 3800 bf?
Grote held van het vrije spreken. Ga je dit nu corrigeren? groet edwin

Blogarchief