Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 23 augustus 2009

Demonstratie 22 augustus tegen de LOE loopt uit op regengordijn van gasgranaten

Zaterdag 22-08-2009 was de dag dat Chavez overtuigend liet zien dat hij geen donder geeft om mensenrechten. Met een hagelbui aan gasgranaten die neerdaalde op de demonstranten kwam er een eind aan de enorme opkomst om te demonstreren tegen de nieuwe leerplicht wet.

De demonstratie zou in principe eindigen voor het Asamblea Nacional (AN). Volkomen begrijpelijk, want daar werd de wet goedgekeurd welke een kopie is van de Cubaanse leerplicht. Op vrijdag liet Tareck el Aissami via een een persbericht weten dat de demonstranten niet verder mochten komen dan het CANTV gebouw. Hierop werd geprotesteerd, maar het regime liet niets meer horen.
Zelfs de buitenlandse kranten wisten niet beter of de mars zou eindigen voor het AN, zie een krant uit Ecuador. Of lees de kranten uit Spanje, Colombia, Amerika hoe de mars gestopt werd.
Het eindpunt bij CANTV was een uiterst eenzijdige en ondemocratische beslissing en het was alleen bedoeld om niet het centrum te bereiken en natuurlijk om de chavista´s niet te beledigen. Er was ook een tegendemonstratie gepland voor degene die voor de wet waren. En natuurlijk krijgen deze wel alle medewerking. De opkomst was vrij aardig, maar haalde het niet tegen de tegenstanders van de LOE.

De mars verliep in het begin gewoon probleemloos. Scholieren, Ouders, Bejaarden, onderwijzers, politieke leiders, kinderen en zelfs baby's waren aanwezig in de enorme opkomst om te protesteren tegen de LOE. Wel stonden er op iedere hoek zwaarbewapende legereenheden, maar het ging allemaal vrij vlekkeloos.

Foto´s van de demonstratie van de mars zijn hier te zien. Ziet er zelfs gezellig uit en totaal geen agressie zoals later de rojo rojito krantjes schrijven.

Aangekomen bij het eindpunt van het lafhartige regime ging het mis. Tareck el Aissami een minister van justitie die het meest opgestoken heeft van de justitie vanwege zijn criminele activiteiten had een hekwerk neer laten zetten en zo´n 50 meter daarvoor zijn eenheid neergezet gewapend en al. De hekwerken werden uit elkaar getrokken en er daalde zonder pardon een regen van gasgranaten neer op de demonstranten, ook werd er geschoten met rubberen kogels.

Er werd geen enkele poging gedaan door het regime om te praten met een politieke leider (Ismael García, diputado de Podemos) die ook voorin de demonstratie was.
Gewoon knallen met de gasgranaten en sla neer de demonstratie. Met andere woorden, kijk maar eens recht in de ogen van het fascistische bewind.

Toch wil ik jullie een clip laten zien van VTV. Voor degene die het Spaans machtig zijn valt het op dat het pure larie is wat de verslaggever verkondigd. Deze verslaggever zegt; ¨kijk naar de menigte, je ziet de agressie van hun etc..ect.. Dit zegt hij als er een paar demonstranten het hekwerk weg willen halen.

Direct hierop zie je de eerste gasgranaten vallen en later gevolgd door werkelijk een regen van granaten. En ze vielen dus ook op de ouderen en de kinderen die in een rookgordijn van traangas een veilig heenkomen zochten.
De clip van VTV.


Hier ook een clip van GlobovisionWe hebben nu twee clips gezien van twee verschillende kanten. Zo agressief leken mij de demonstranten niet. We zien op de clip van Globovision een gasgranaat of rookbom neerkomen bij de politie. Het lijkt mij nogal moeilijk om vanuit de menigte die dik op elkaar stond om zo´n ding te gooien en dan 50 meter ver. Hoe de granaat daar terecht komt is nog een vraagteken, waar straks wel een logische verklaring voor is. Ook zien we een agent die voordat we zien dat er een granaat neer komt bij de politie al zijn gasmasker opzetten!

op deze foto is heel duidelijk te zien dat de eerste gasgranaat in de groep demonstranten terecht kwam. en op foto twee zie je het begin van de gasgranaten regen.

Op deze link heel veel foto´s van de demonstratie waar het fout ging.

Al met al een dag waar de regering zich moet schamen voor zoveel ordinair geweld tegen zijn eigen burgers, waaronder veel ouderen en kinderen.


Chavez zal met zijn weekend actie niet veel waardering oogsten, alleen bij zijn mede vrienden en mede dictators. Hij laat met zijn optreden zien dat hij het land gaat regeren met een ijzeren vuist.
Het zal me niet verbazen als hij straks zijn commandanten van de eenheden in Caracas gaat prijzen en uiteraard zijn minister Taliban Tareck el Aissami.

groet
Alpha

Blogarchief