Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 5 augustus 2009

Fedenaga beklaagt zich over de onteigeningen van 590 boerderijen

De voorzitter van Fedenaga (Boerenbond op het gebied van vee), Genaro Mendez stelt dat tot dit jaar, 590 boerderijen zijn "onderschept, invasie, in beslag (confiscadas) genomen zonder vergoeding of (expropiadas) in beslag genomen met kleine vergoeding door INTI (Het Nationale Land Instituut).

Mendez verklaart dat er meer dan 2 miljoen hectare door de overheid is overgenomen en dat er momenteel minder dan 50 duizend hectare productief zijn.

De meeste bedrijven waren bestemd voor de dierlijke productie en deze was productief tot 2003 voordat de overnames begonnen. Onze vee-industrie die meer dan 99% voor het vlees zorgde in Venezuela is afgenomen tot 46% in 2008

Helaas gebeurd het te vaak dat zulke berichten in de krant staan. Het rampzalige beleid van Chavez om land te verdelen en aan de bevolking te geven en ze zelfs wat koeien of ander vee te geven is al jaren een grote mislukking. Het doet me denken dat Nederland (ik dacht) 10 varkens gaf voor het plan van Chavez en dat er nieuwe boeren kwamen om een varkensstal te beginnen. Dit zou dan gaan met een grote Chavez show. De dag dat Chavez aankwam bij de varkensstal waren er nog maar een paar varkens. In allerijl is de buurt afgereden en zijn hier en daar wat varkens in beslag genomen om tot het juiste aantal te komen. Wat bleek later de "nieuwe" boeren hadden lekker gegeten en hadden niet "begrepen" dat de varkens voor een fokprogramma waren bestemd.
Jammer genoeg gaat het verhaal niet door en de "boeren" zullen altijd wel boeren blijven op papier, anders hadden we vast wel iets vernomen.

Het is gewoon diep triest dat onder het mom van gelijkheid en beloftes Chavez nog steeds doorgaat met onteigeningen. Er steeds verkeerde mensen opzet, dus zijn eigen corruptie kweekt en de juiste mensen aan de kant schuift. Ik vrees dus ook dat de gisteren overgenomen coffee fabrieken van Venezuela ook de failliete kant opgaat. Zoals alles wat wordt aangeraakt door Chavez.
Nu hebben de boeren waarbij het schijnbaar wel lukte in het begin de pech dat ook het vlees tegen een vaste prijs moet worden geleverd. Het laten opgroeien van het vee kostte voordat ze slachtrijp waren twee keer zoveel als wat het opbracht. Dus door zijn eigen beleid werden dan de nieuwe en oude boeren de dupe en stopte velen als boer. Deze twee redenen zijn wel het voornaamste waardoor er minder dan 50.000 van de 2.000.000 hectare grond nog productief zijn. Ook de criminaliteit heeft een vette hap in het verdwijnen van de boeren veroorzaakt. Ook dat is te danken aan het falende beleid van dictator Chavez.


Groet
Alpha

Blogarchief