Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 6 augustus 2009

Het slangen-nest van Chavez

Chavez heeft zich zonder te beseffen zichzelf in een slangen-nest gegooid. Alle ogen zijn nu gericht op hemzelf en gericht op Lina Ron die een terroristische aanslag pleegde op Globovision en daarbij traangasbommen gebruikte. Chavez verklaarde dat ze haar straf niet zal ontlopen en de clip aanval Globovision en dat het recht moet spreken. Nu denk ik daar HEEEEL anders over. Het is gewoon zand in de ogen gooien van de burger en ook in die van de internationale pers.

Als zelfs een Lina Ron verwacht dat ze wordt vrijgelaten en zelfs durft te zeggen dat er anders acties komen, dan is het duidelijk dat Chavez opnieuw in de problemen komt door Lina Ron. Ook zegt ze dat de acties ethisch en moraal gezien juist zijn. Duidelijk geval van een criminele inslag of misschien te veel peroxide gebruikt en haar hersens heeft gebleekt.

Lina Ron is, zoals ze in Venezuela zeggen "de dirigente van de UPV. En als leider van deze partij welke alleen maar bestaat uit een harde en veelal misdadige kern van Chavista's heeft ze aardig wat te zeggen. Ook is ze de aanvoerder van verschillende aanval-bendes uit de barrios. Ze heeft een uitstekende band met Diosdado Cabello en dit misselijk makende figuur wordt gezien als de tweede man en opvolger van Chavez. D. Cabello heeft door zijn functies de meeste macht op Chavez na. Zelfs de vice president, Ramon Carrizales, van Venezuela heeft niet zoveel macht als D. Cabello!! We zien Ramon Carrizales nooit en die plek is onder het regime van Chavez alleen een papieren functie. Ook is het meer een functie van stuivertje wisselen en is het vrijwel niet bij te houden wie nu de vice president is van Venezuela.

Ook is Lina Ron uitstekende maatjes met Valentin Santana de bende leider van de Piedrita en de meest gezaghebbende bende in de Barrios.

Lina Ron is als professioneel organisator van de misdaad en een loyale revolutionair voor Chavez een onmiskenbare steun voor dit criminele regime.

Nu kan Chavez natuurlijk Lina Ron laten veroordelen, maar wat zal dat teweeg brengen onder zijn "loyale" misdadige aanhang en welke enorm is. De meeste aanhang komt uit de barrios, daar zorgen de criminele bendes wel voor.
Voor het paleis van Justitie in Caracas verzamelde al wat aanhangers van Lina Ron.
Geen overbodige luxe van de Guardia Nacional Bolivariana die deze pakken aanmoeten. je weet het maar nooit!!


Haar laten lopen en niet veroordelen is ook een riskant iets. Chavez zal zijn aanzien verliezen en het zal duidelijk zijn dat hij door criminelen wordt gemanipuleerd. Ook zal de enorme misdaad zo'n 14.500 moorden per jaar nog verder exploderen. Hij laat dan zien dat misdaad niet gestraft wordt.

De derde mogelijkheid is dat Lina Ron een deal sluit met Chavez. Ze wordt zogenaamd opgesloten en verdwijnt een tijdje uit de publiciteit. Het probleem is alleen dat ze oncontroleerbaar is.

Een vierde mogelijkheid is dat ze een tijdje op vakantie gaat naar Cuba en dat ze zogenaamd gevlucht is of dat ze al in de gevangenis zit. Op Cuba kan ze niets aanrichten en er is voor haar geen communicatie mogelijk. Ze zal daar genieten van de zon en de zee en in Venezuela denkt de bevolking dat ze in de gevangenis zit.

Ook kan Chavez het proces net zo lang uitstellen totdat iedereen het vergeten is. Hij focust de aandacht op Colombia en Amerika en de FARC. Tegen de tijd dat dit uit de wereld is, is Chavez jaren onderweg.

Het komt Chavez ook ergens wel goed uit als ze zogenaamd in de gevangenis zit. Er zal gesproken worden dat het recht zijn loop gekregen heeft en dat niemand in een "democratische" wereld terroristische daden uitvreet.

Ondertussen wordt de media nog verder aan banden gelegd en er is geen haan die nog kraait als Lina Ron weer terug is in Venezuela.

We zullen de toekomst in de gaten moeten houden met wat Chavez beslist heeft. Ik blijf er bij dat Lina Ron geen tien jaar krijgt en zelfs geen week op het politiebureau verblijft en dat haar mede criminele die ook met bommetjes gegooid hebben vrij blijven.


Groet
Alpha

Blogarchief