Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 11 augustus 2009

Isla Margarita eens genoemd de parel van de Carribean is momenteel een oud oestertje zonder de verwachting om eens een parel te produceren.

Isla Margarita eens genoemd de parel van de Carribean is momenteel een oud oestertje zonder de verwachting om eens een parel te produceren.

Volgens El Sol de Margarita is de toeristenstroom dit jaar duidelijk minder dan voorgaande jaren en degene die nog wel komen zitten in een "All Inn resort" en komen er niet meer uit, alleen nog op de dag van vertrek. Het is dus momenteel een flink gelag voor degene die moeten leven van het toerisme.
De toeristen die komen spenderen maar verdomde weinig en de kleine zelfstandigen voelen deze pijn in de portemonnee. Ivan Calderon marktkoopman in de Carcia met 22 jaar ervaring, is er van overtuigt dat de weinige toeristen die komen, ook niets uitgeven. Een ander Katiuska zegt dat over het algemeen genomen heel slecht is en dat de mensen minder uitgeven, maar zegt ze optimistisch, soms gebeurd er toch nog iets.

Taxi chauffeurs en ingezetene zeggen dat de Sambil niet zoveel bezoekers trekt zoals in voorgaande jaren in het hoogseizoen van de vakantieperiode. Er staan ook geen lange rijen bij de parkeerplaatsen en in Sambil op de galerijen is het ook niet meer zo druk.

De situatie op de stranden is al niet anders. Lege stranden en ook geklaag bij de restauranthouders en er wordt ook geschopt tegen de "all in" resorts.

In de krant van El Universal wordt Isla Margarita een paradijs voor de dood genoemd. Niet vanwege de verminderde toeristenstroom, maar omdat er te vaak en te veel met een slok op hard gereden wordt met de auto en dat er dagelijks in de krant staat dat een ongeluk 1 of meerdere levens heeft gekost. De wegen worden gebruikt als een soort race baan en volgens de schrijver is dit te wijten aan een andere oorzaak, namelijk het ontbreken van de verkeersdrempels en de lakse politie welke weinig aan het harde rijden van de beschonken of niet beschonken chauffeur doet. Hij beklaagt zich ook over het feit dat er zoveel criminaliteit is en dat er dan toch een oude gevangenis is ongebouwd tot een school.
Hij verwoorde het zo; "Het is betreurenswaardig, maar ja, want op een eiland waar zelfs een gevangenis een school werd door het ontbreken van gevangenen en de criminaliteit is dat dus een punt van zorg. Het is nu een paradijs voor de dood".

Ergens denk ik dat het voor heel Venezuela opgaat, maar Isla was een zeer betrekkelijk veilig eiland en nu heeft het ook te maken met wat er op het vaste land gebeurd. Alleen komt het harder aan als je het moet hebben van het toerisme.

Ook de Venezolaan die, door de CADIVI met de restricties die opgelegd zijn door Chavez, steeds moeilijker aan buitenlandse valuta kan komen, het bedrag wordt steeds minder, zal dichter bij huis vakantie moeten vieren. De Venezolaan zal dus vaker voor Isla kiezen en deze Venezolaan zal het verschil merken van Isla vroeger en nu. Hopelijk zullen ze dan ook inzien dat de 21ste eeuwse socialistische revolutie niets anders is dan terug naar de middeleeuwen. Het is een afgrijselijk stelsel wat niets te maken heeft met vooruitgang.

De criminaliteit, de inflatie, het ontbreken van enig onderhoud en daardoor verval en de onophoudelijke stroom van oplopende vuilnisbergen op de openbare weg heeft zijn werk gedaan. Dit ondanks de miljarden stroom van olie inkomsten die Venezuela beleefde en zijn weerga niet kent in de geschiedenis van Venezuela.
De "olie boom" onder het regime van Chavez heeft duidelijk niet gewerkt voor de bevolking. Ook al was dat één van zijn beloftes om de opbrengst toe te laten komen uit de natuurlijke grondstoffen aan de bevolking. De oligarchie, rijken en imperialisten mochten niet meer mee profiteren waren zijn woorden. Ik heb nooit geweten dat de gehele bevolking van Venezuela onder deze categorie viel, want alles is opgemaakt door Chavez.
In iets meer dan tien jaar nu is zelfs het eiland wat voornamelijk leefde van het toerisme kapot gemaakt door het wanbestuur van Chavez. Waar eerst het vaste land mee te maken kreeg is nu doorgedrongen tot op het eiland en er staat hun nog meer te wachten.

1 reacties:

Macamba zei

Zelfs op "Escualido Island" bakken ze er dus nix van. Nogmaals een bewijs dat het grootste probleem van Venezuela een k#tmentaliteit is.. jammergenoeg, maar dit zal voor velen geen verrassing zijn...

Blogarchief