Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 4 augustus 2009

Opnieuw nieuwe bewijzen dat Venezuela de FARC wapens leverde.

Na een lang weekend te hebben gehad en heerlijk uitgerust aan het strand en zwembad was het nieuws over Venezuela weer schrikbarend. Het lijkt wel of ik in drie dagen een achterstand heb opgelopen van 3 jaar met het nieuws.

Het wordt ondoenlijk om alles te beschrijven over de afgelopen dagen, maar zal er wat punten uit pakken.
Laten we eerst even de bewijzen nemen van Uribe, president van Colombia over de hulp van Chavez aan de FARC. Er waren al bewijzen omtrent de anti tank wapen welke was geleverd aan Venezuela in 1988 en prompt in de handen verscheen van de FARC.
Er zijn nu zelfs meerdere bewijzen dat Venezuela de FARC (Engels) geholpen heeft en wapens heeft geleverd aan de FARC. Vanmorgen had ik even Globovision aan staan en Uribe gaat een soort tour houden in de America's om de bewijzen die er zijn te delen met andere staatshoofden. Het gaat er dus onprettig uitzien voor Chavez. De FARC staat nog steeds in de beschaafde wereld bekend als terroristen groepering en komt dus ook voor op de terroristenlijst. Onnodig om te zeggen dat als je terroristen helpt je ook op deze lijst wordt geplaatst. Om nog even duidelijk te maken wat Chavez dus aan steunen is/was met het leveren van de wapens aan de FARC een artikel van mij wat zelfs de Nederlandse pers heeft gehaald. De foto's zijn zeer schokkend.

Chavez heeft opnieuw Uribe gewaarschuwd en zegt dat hij heel geduldig was tegenover de Regering van Uribe maar dat alles een limiet heeft. Chavez gaat het dus weer spannend maken met zijn oorlogszuchtige neurose. Ten tijde van de aanval van het leger van Colombia op de FARC waarbij R. Reyes vermoord werd en Chavez zijn tank bataljons naar de grens stuurde en met oorlog dreigde was al een vreemd iets van Chavez. En eigenlijk was de situatie niet zo serieus als nu. Nu met al de verzekerde bewijzen en de kans dat Venezuela als sponsor van terroristen staat kan worden aangemerkt ( The Washington Post) is de dreiging meer dan serieus.



Groet
Alpha

Blogarchief