Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zaterdag 29 augustus 2009

Unasur in Argentinië

Ik heb werkelijk geen idee wat de Nederlandse kranten zullen schrijven over Unasur, er was wel en geen vuurwerk.
Er is door de Unasur ook geen eindconclusie gegeven.

Laten we beginnen met Chavez, deze man ging naar Argentinië om op de summit een breuk te forceren met Colombia. Zijn breuk en dan gevolgd door Bolivia en Ecuador met een breuk met Colombia was zijn doel. De ALBA zou dan de drie landen volgen en Colombia zou omringd zijn met landen die Colombia zouden boycotten en met de taal van Chavez zou er zelfs oorlog kunnen uitbreken.

Uribe ging met een verdedigende stelling naar Argentinië. Had zich tiptop voorbereid en kwam met een dikke map met documenten om zijn verhaal met verdediging te ondersteunen

Lula als oprichter van de Unasur zag een flinke onweersbui hangen en nam zelfs voordat de top ontmoeting begon eerst Chavez even onder handen. Waarschijnlijk had Lula het niet zo op met C. Kirchner als voorzitster van deze vergadering van Presidenten.

Dan hebben we botox C. Kirchner, een leuke opvulling maar meer ook niet.

Uiteraard waren er meerdere presidenten, maar deze komen gewoon ter sprake in het stuk, alleen denk ik niet dat ik veel kan zeggen over de president van Suriname, Venetiaan, die was er en die was er niet. Eigenlijk nu ik er zo over nadenk waren er meerdere die wel aanwezig waren maar niets te zeggen hadden.

Uribe had het over de bases in Colombia en verzekerde nogmaals tegen iedereen dat het alleen gaat om hulp tegen de drugs. De soevereiniteit van Colombia en ook die van de andere landen worden hierdoor niet aangetast. De Amerikanen mogen zich alleen bewegen daar waar ze door Colombia worden ingezet. Grensoverschrijding door de Amerikanen is zelfs geen optie. En er werd verzekerd dat er maar 800 man komen uit Amerika.

Uribe zei ook dat hij wil samenwerken met de landen om de FARC te bestrijden. en dat Chavez de Colombiaan pijn heeft gedaan om Raul Reyes te eren. Hij haalde wat foto´s te voorschijn en liet zien wat de FARC onder Reyes heeft aangericht. Hij kwam ook met de mededeling dat er twee kopstukken van het secretariaat van de FARC zich bevinden in Venezuela!!

Ook zegt hij dat Chavez zich te buiten gaat aan ¨war games¨en haalde aan dat Chavez dreigde om met een Sukhoi binnen enkele minuten in Colombia te zijn. Tevens zei Uribe dat Colombia nog nooit enige aanstalten heeft gemaakt om in te gaan tegen deze dreigementen en ook geen enkel woord heeft gezegd bij een eventuele basis van de Russen in Venezuela of de enorme aankopen die Chavez heeft gedaan. Wij respecteren de soevereiniteit van ieder land en wij hebben nooit een verbale dreigement geuit.

Chavez die enkele uren voor de summit toegesproken werd door Lula, komt naar voren en in zijn speech haalt hij een document naar voren en zegt dat het pentagon de strategie heeft om zich te versterken in Latijns Amerika met de hulp van Uribe.
Lula kon wel door de grond zakken want dat was nu precies iets wat hij verzocht had aan Chavez om niet naar voren te brengen. De leiderschap van Lula laat iets te wensen over en hij zal zich wel achter zijn oren krabben of beter gezegd zijn baardje en denken hoe hij minder afhankelijk moet worden van Chavez. Ergens kunnen we wel blij zijn met de geringe leiderschap van Lula want het document wat Chavez bij zich had over de strategie van het Pentagon was van een academische groep die er een werkstuk van hadden gemaakt en het op internet hadden gezet.
Dictator Chavez dacht dat hij een officieel document had en zei dat hij dit bemachtigd had via de intelligentie cq geheime dienst. Ik denk niet dat Chavez al spionnen heeft zitten bij de CIA.
Het ¨document¨ was al enkele dagen geleden verschenen in de krant, dus daar ging hij al helemaal stuk op.

De president van Peru Alan Garcia kreeg nog even de lachers op zijn hand.
Hij richtte zich tot Chavez en zei dat het goede gelegenheid is om te zien hoe de progressie is in Latijns Amerika en het is interessant om het militaire standpunt te zien van de Venezolaanse president H. Chavez.
Hij ging verder met dat H. Chavez bang is dat de USA de olie velden wil innemen van Venezuela.
En dat het gevaar kan ontstaan dat de USA dan de olie kan domineren. Welke olie kan domineren zegt Garcia als je al alles verkoopt aan de USA!! en dat in ruil voor een paar dollar!

Er zijn nog wel wat kleine dingetjes gezegd en ook een aanval van Correa op Uribe, maar deze werd uiterst beheerst met een verfijnde taalgebruik verweerd en Correa zal zich wel achter de oren krabben.

Tja laten we eens de stand bekijken wie er nu wijzer is geworden van deze Summit.

Voor mij was Uribe de winnaar zonder iets te winnen en hij komt volgens mij als overwinnaar uit de bus.
Hij heeft niet gewonnen, maar dat was ook niet de insteek voor hem. Hij kwam om niet te verliezen en dat is voor de volle 100% gelukt. Enorm sterk in zijn bewoordingen, op de juiste momenten liet hij zijn documenten zien en zijn rede om niet tegen de bases van de Amerikanen te stemmen was geniaal. Qua intelligentie staat deze man in Latijns Amerika op eenzame hoogte.

Michelle Bachalet, Chili,een zeer slimme vrouw, kort en bondig en heeft de kunst om zonder veel aan het woord te komen toch alles te zeggen.

Lula als oprichter komt er maar bekaaid vanaf, hij zit volgens mij met Chavez in zijn maag en zijn leiderschap laat duidelijk te wensen over.

C. Kirchner idem dito een organisatorisch talent van een deurklink ze moest zelfs Uribe terug halen voor een foto en ze liet te veel gebrabbel toe. Lula viel bijna in slaap en ze schorste de vergadering gewoon veel te laat voor een break.

Chavez is de ¨BIG loser¨. Onduidelijk, nergens een goed antwoord op kunnen geven als het om feiten gaat. Verkeerde ¨geheime¨ stukken laten zien, doorgeschoven door de nog dommere Maduro. Hij was zelfs opvallend kort aan het woord. Zelfs zijn spraakkunst kon hem niet helpen om zich ergens uit te praten. Het was beschamend om te zien dat hij uiteindelijk maar besloot te zeggen dat hij niet ingaat in provocaties en een berg van leugens.

groet
Alpha

Ps

Op YouTube zijn er allerlei fragmenten te vinden
Voor de lezers Noticias24. Noticierodigital, El tiempo, El Nacional, El universal, Notitarde staan vol met de uitspraken en zelfs analyses van deze summit.
Doordat ik hier en daar en uit YouTube heb geschreven en zelfs VTV zou ik zoveel linken moeten geven dat alles blauw is.

Blogarchief