Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 10 augustus 2009

"Weekendje Chavez de 'mono' loog"

Een weekendje Chavez is net of je het nieuws hoort van een heel jaar in een normaal land.
Vandaar dat ik overweeg (als het ieder weekend zo blijft) op maandag een artikel te maken met de naam "Weekendje Chavez de 'mono' loog". (Mono is aap in het Spaans) Ik begrijp ook dat ik niet alles kan schrijven, het is gewoon te veel en verschillende onderwerpen zullen altijd uitgelicht worden in een ander artikel. Suggesties mogen gegeven worden in de comments.

In de afgelopen dagen zagen we dat Chavez 360 graden draaide in zijn klotsende hersenmassa. Een soort rotonde nemen en de verkeerde afslag nemen. De Ambassadeur van Venezuela in Colombia die teruggeroepen werd, had nog niet eens de tijd om zijn koffer uit te pakken of hij moest weer terug naar Colombia.
Chavez liet ons eerder weten dat er "GEEN" breuk was met Colombia? "También ha manifestado que no desea romper relaciones con Colombia"!! En stuurde hierop lakei Gustavo Márquez terug die hij alleen had opgeroepen voor consult? Althans dat was de uitleg van Chavez. Nu mogen we aannemen dat als er geen breuk is met Colombia dat alles tussen deze twee landen weer normaal verloopt en dat ook de economische handel weer opgang komt. Maar nee, dat bedoelt Chavez niet. Breuk of geen breuk de relaties blijven bevroren en alle economische bedrijvigheid tussen Colombia en Venezuela worden stil gelegd. Dit houdt gewoon in dat Venezuela het heel moeilijk krijgt om een vervanging te zoeken voor de goederen en voedsel die vanuit Colombia geïmporteerd worden en ook de auto industrie krijgt wederom een economische klap te verwerken.

Chavez probeert wel om Colombia te ontregelen en het land te verdelen en probeert op een slinkse manier de regering van Uribe te ondermijnen. Chavez ontving eerder voormalig president van Colombia en hierop nodigde hij de gouverneurs en burgemeesters op uit Colombia om te praten over de handelsbetrekkingen. Later ontving Chavez nog de gevluchtte senator Piedad Córdoba uit Colombia en wat andere gevluchte "afgevaardigden". Uribe reageerde hierop dat niemand met Chavez mag onderhandelen. Uribe haalde de constitutie aan waarin gezegd wordt dat buitenlandse onderhandelingen is weggelegd voor de president en de kanselier. Uitgesloten zijn de departementen, gemeentes en het lokale departement om te onderhandelen. Duidelijke taal van Uribe en hij treed ook krachtig op als president van Colombia, hij doet wat hij moest doen, om te zorgen dat Chavez geen verdeeldheid zaait in het land. Chavez heeft ook duidelijk gezegd, “Vamos a 'desuribizar' el diálogo con Colombia”, we gaan het dialoog met Colombia ('desuribizar') verstoren/eenheid verbreken/verdelen.

Er was ook een special van RCN in de krant en deze bevat 6 clips. Uiteraard gaat het over Colombia en Venezuela, al sleept Chavez er allerlei landen bij.
De verslaggeefster Vicky Davila kreeg de vrijheid om alles te vragen aan Chavez. De mooie verslaggeefster
versloeg de "onverslaanbaar geachte" koning van de leugen en bedrog.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik misselijk werd van Chavez en dat ik niet alles gezien heb. Een soort special van Alo Presidente, alleen werden er nu vragen gesteld in dit exclusieve interview en werden de leugens, welke we allemaal al weten nu duidelijk voor een heel breed publiek.
Zo onder meer dat Chavez nog steeds vind dat de FARC geen terroristen zijn, maar een gewone Guerrilla is en dat ze niet onnodig moorden en ook geen slachtoffers maken onder de burgerbevolking. Alleen een terrorist maakt onschuldige slachtoffers!! Hij voegde er aan toe dat hij niet de enige is die zo denkt, ook Lula, president van Brazilië deelt zijn mening en verschillende andere leiders in Latijns Amerika.
Hij betreurde het dat Europa de FARC op de terroristen-lijst heeft gezet en dat ze fout zijn om dit te doen.

Ook verzekerde hij dat de FARC niet in Venezuela zit en dat Ivan Marquez was gewaarschuwd tijdens zijn missie in Venezuela.

Ook dat sinds de DEA uit Venezuela is vertrokken is de progressie en het gevecht tegen de drugs/handel vele malen effectiever geworden!!

Ze had ook de vraag waarom hij de Russen een militaire bases aanbood in Venezuela. Chavez trok zijn pinokkio neus naar voren en zei. Ik zal geen enkele buitenlandse macht toestaan om in Venezuela een bases te geven.!!! Ach...we hebben anders gehoord in zijn soap Alo Presidente

Het was voor mij gewoon te veel om deze despoot te zien oreren en roeren in leugens en volkomen prietpraat uit te strooien op TV. Op de clips die ik versneld heb afgedraaid zien we weer een uitleg van de anti tank wapen en dat het niet moeilijk is om illegaal aan wapens te komen. Vanaf clip 5 begint de man te zweten en het lijkt wel of hij ongemakkelijk zit. Zonder meer laat Chavez zien dat hij overtuigend de leugens neerzet, maar een dikke pluim voor Vicky. De link is hier om de 6 clips te zien.

En Chavez heeft tegen zijn leger op zondag gezegd om voorbereid te zijn met een mogelijke confrontatie met Colombia!! Het oorlogszuchtig mannetje wil op de een of andere manier zijn nieuwe Russische wapens toch een keertje uittesten. En dat op zijn "broeders" in Colombia, zoals hij vaak zegt dat colombia en Venezuela familie zijn van elkaar.

Chavez is vandaag van plan om naar Quito te gaan om daar de bijeenkomst van UNASUR bij te wonen.
De bedoeling van zijn bezoek is om een paragraaf toe te voegen voor de media, een soort ethische verantwoordelijkheid voor de media, Het is niets anders om de media langzaam het zwijgen op te leggen. Het zou Chavez geweldig uitkomen als de andere landen deze wijziging accepteren en dus komt de media wet een stukje dichterbij. Ook zou het wel eens tot een confrontatie kunnen komen tussen Uribe en Chavez. Het kon dus wel eens iets interessants opleveren.

Ook is de nieuwe wet bijna aangenomen voor het nieuwe schooljaar en ik ben nog steeds druk bezig om het ambtenaren taaltje in deze wet te begrijpen. Wel zitten er veel in deze wet verstopt wat nu is afgewezen in het voorstel van de media wet. Ik hoop deze week nog iets te kunnen schrijven van de nieuwe "educatie wet".

groet
Alpha

Ps. het was me ontgaan dat Uribe heeft afgezegd voor de Unasur vanwege zijn Zuid-Amerika trip.
Er zal dus geen confrontatie komen tussen Uribe en Chavez.

Blogarchief