Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 14 september 2009

Chacón minister van onnozelheid, ignorantie en desinformatie

Vandaag maar even een heel klein artikeltje en het gaat over de aardbeving van afgelopen weekend. Welke Venezuela trof met een kracht van 6.2.

Afgelopen mei waren er ook wat schokken in Venezuela en Globovision maakte daar een reportage van. Direct gevolgd met de opmerkingen van het regime met de woorden dat Globovision paniek zaaide onder de bevolking. En onderzoek ¨tig¨ werd gestart tegen Globovision.
Jesse Chacón, minister van wetenschap en technologie kwam toen met de geruststellende woorden dat deze bewegingen zich niet zullen herhalen in duizend jaar. En speelde de onrust toe aan Globovision!

Vandaag in de krant, Jesse Chacón kwam met de geruststellende woorden, ¨Er zijn geen gewonden gevallen en er is geen schade¨. En hij kwam met de geruststellende woorden dat de aardbeving zoals hij was in de vroege ochtend, volgens de theoretische modellen waarschijnlijk niet meer voorkomt als eens in de duizend jaar!
Gelukkig loopt er altijd wel iemand rond met een fototoestel of mobieltje en met een kleine google zie je de schade die er volgens Chacón niet is. En zijn er ook geen meldingen gemaakt van minimaal 14 gewonden.

Hierna komt hij met wat nog onnozelen uitspraken dat er een real time systeem is die binnen vijf minuten een rapport kan geven van de kracht, de diepte en het epicentrum weergeeft.
Wat heeft de inwoner er nu aan als zijn huis ondertussen verwoest is, of nog erger als er gewonden of doden zijn gevallen. Wat doet het rapport er dan nog aan toe. Wordt het veiliger met zo´n rapport?

Ook de opmerking die hij maakt om het volk gerust te stellen is gewoon pure desinformatie.
Met zijn eens in de duizend jaar dat er zo´n krachtige aardbeving is of een serie aardbevingen.

Volgens zijn gegevens bestaat de aardbeving van 1967 dus niet welke Caracas trof en 300 personen om het leven kwamen en 2.000 gewonden, of in juli 1997 met 59 doden en 322 gewonden en op dat moment de zwaarste aardbeving was van de laatste dertig jaar.

Volgens zijn theoretische modellen als minister van wetenschap en technologie zouden er dus zo rond het jaar 1009 de laatste hevige aardbevingen zijn geweest.
Ik vond dit staatje over aardbevingen in Latijns Amerika.


Als de minister van wetenschap en technologie al met zulke domme opmerkingen komt dan rijst bij mij de vraag op wat leren ze momenteel op de Universiteit, de programma´s zijn al aangepast onder het regime Chavez en wat zal het resultaat zijn met de LOE als er nog meer tijd besteed gaat worden aan ideologie.


Groet
Alpha

Blogarchief