Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 25 september 2009

Chavez achter terugkeer Zelaya met geheime militaire operatie

Het is een update van 22 september ¨Zelaya terug in Honduras¨.

Het is duidelijk dat Chavez als militair een militaire operatie heeft bedacht en uit heeft laten voeren om Zelaya in de hoofdstad van Honduras, Tegucigalpa terug te brengen. Ten eerste werd er een Venezolaans vliegtuig gebruikt en ten tweede heeft Chavez onthuld hoe Zelaya naar Honduras is gereisd en hoe ze de Hondurese regering voor de gek hebben gehouden.
Wie nog twijfelt aan de enorme betrokkenheid van Chavez hierin mag dit proberen uit te leggen aan mij.
Dat Chavez de Braziliaanse Ambassade heeft uitgekozen is niet vreemd. Brazilië als de grootste macht van Zuid-Amerika en een Lula die compleet achter Chavez staat als het gaat om een constitutionele schending van de staat Honduras om Zelaya weer terug te brengen als staatshoofd. En Brazilie stond niet direct als nummer 1 op de lijst, het was logischer geweest (vooraf geredeneerd) wanneer een Ambassade was gebruikt van één van de Alba landen. Nu kan Lula zich er misschien nog uit praten. Hetgeen betekend dat Chavez geen donder geeft om welk land het dan gaat, als hij zijn zin maar krijgt. Ook Evo morales wist van de actie, maar die zal zijn geldschieter niet snel verraden.

Nu mag de Braziliaanse president Lula wel zeggen dat hij niets van de actie wist, maar deze is toch wel ongeloofwaardig. De houding van Lula is op zijn zachts gezegd zeer merkwaardig. Aangezien Zelaya bij terugkeer in Honduras terecht zou moeten staan voor de misdaden die hij begaan heeft en dan niet alleen de constitutionele, maar ook voor het verduisteren van geld, herbergt de Ambassade van Brazilië nu met medeweten van Lula een crimineel. De man wil geen asiel aanvragen dus zou hij gewoon uitgeleverd moeten worden aan Honduras.

De ongehoorde reactie van Chavez die Micheletti aan het uitlachen was na de geslaagde actie om Zelaya te laten opduiken in Honduras is ook een president onwaardig. Ook gaat dictator Chavez en Lula en Morales voorbij aan het feit dat deze actie nu het leven heeft gekost van 3 burgers uit Honduras. Er kleeft dus al bloed aan deze actie en dus ook aan hun handen en dit was nooit gebeurd wanneer er niet zo´n domme actie was gepland tegen de grondwet van Honduras.

Ik denk dat ik één van de weinige bloggers was die vrij direct na het ontslag van Zelaya als president deze coup geen coup noemde. Alleen in het eerste artikel over Honduras heb ik het over een coup gehad. Dit kwam ook doordat niet alle feiten bekend waren,

Gisteren stond er ook in de kranten dat er een definitief rapport is verschenen over de machtswisseling in Honduras. De coup was geen coup!!
Ik weet zeker dat alle regeringen een definitieve uitslag hebben gekregen over dit onderzoek.
Het is alleen niet terug te vinden in de opinie van de wereldleiders, ze willen Zelaya terug als president in Honduras. Obama zegt zelfs de democratie moet terugkeren in Honduras en Zelaya moet weer geïnstalleerd worden als president. Ik wordt langzaam aan moe van Obama en het lijkt wel of hij als ontbijt Carter pinda´s krijgt. Zapatero hier uit Spanje is er ook zo eentje die maar blijft volhouden dat de democratie onrecht is aangedaan met de Coup. Ik kan gewoon zeggen dat er hier in Spanje toch andere gedachtes zijn over het optreden van Zapatero.
Ik heb nog geen enkele regeringsleider horen zeggen dat de coup geen coup was uit geen enkele land!
Stel nu voor dat de aangehaalde presidenten hun zin krijgen en Zelaya komt weer terug voor 7 weken of zo als president. In november zijn er weer verkiezingen in Honduras. Dan zorgen al deze presidenten ervoor dat er een coup gepleegd wordt tegen de constitutie van Honduras!!
Door hun zin door te drijven en om geen gezichtsverlies te leiden wordt hiermee dan de grondwet van Honduras geweld aan gedaan, terwijl deze is opgesteld om de democratie te beschermen.

In dit artikel staan wat linken in het Engels en het complete eindrapport over het ontslag van Zelaya.

Voor de Spaanse lezers is er hier een artikel over het eindrapport.

Groet
Alpha

Blogarchief