Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 3 september 2009

Chavez is voor niemand bang, maar als je alles op een rijtje zet is het een lafaard. Update nu met link

Update: Ik zag dat het artikel vandaag in de Venezolaanse kranten stond. Aangezien ik eerder schreef geen link meer te hebben van het artikel van G. Abello kan ik deze dus nu wel vermelden.

Chavez is als we hem mogen geloven voor niemand bang. Niet voor de Noord-Amerikanen, niet voor Uribe, niet voor de pers, niet voor een coup, hij is gewoon nergens bang voor.
Als ik het allemaal op een rijtje zet dan is Chavez gewoon een lafaard!!

Zo begint een geweldig artikel van van Gustavo Abello van de krant El Heraldo
Het is een enorm lang artikel en ik zal wat gedeeltes eruit lichten met wat hij schrijft. Helaas heb ik de link niet meer, het is gepubliceerd op 26 augustus jl in de el Heraldo.
Wellicht wordt het dan ook duidelijk dat Chavez een enorme grote mond heeft maar nooit een oorlog zal beginnen met Colombia.
Zijn schrijven geeft mij ook een bevestiging dat alle spanning die Chavez veroorzaakt met de Amerikaanse basis niet meer is dan een afleiding van de problemen in Venezuela maar dat hij het erger vind dat hij de inkomsten gaat missen van de drugshandel.

Hij schrijft; ¨Ik weet zeker dat Chavez niet bang is voor de Amerikanen, omdat hij weet dat de Amerikanen dit niet zullen doen. Het denkbeeldige scenario dat de Amerikanen de olie heel hard nodig hebben van Venezuela en daarom binnen zullen vallen. Het is in zijn geheel niet eens nodig. Chavez verkoopt de olie al heel goedkoop aan de VS. De prijs die Chavez rekent zou tien keer duurder uitvallen met een invasie in Venezuela wat ook nog geweld meebrengt met alle gevolgen van dien. Chavez heeft op de markt ook nog niemand anders gevonden die de dikke stroop uit de Orinoco kan raffineren. Geloof me als Chavez het ergens anders kan laten verwerken had hij dat niet nagelaten om het te doen, maar hij kan het nergens anders kwijt. De enigste raffinaderij die dit kan staat in de VS. Toen Chavez dreigde om de olie niet meer te verkopen aan de VS zei Condoleezza Rice spottend dan moet je het maar gaan eten. De Venezolaanse economie draait volledig op de olie. Wanneer de VS werkelijk van Chavez af wil met zijn revolutie zou het middel zijn om de olie niet meer te raffineren wat uit Venezuela komt. Ze halen het dan wel uit Irak om de kleine tekorten aan te vullen.
Chavez weet dus dat er geen enkele reden is voor een Amerikaanse invasie.

Het is een beproefd argument, wat door Castro gebruikt is om wapens te kunnen kopen en om dit dan in te zetten tegen zijn eigen bevolking. Chavez doet precies wat Castro hem geleerd heeft.

Chavez is niet bang voor Uribe. De doodeenvoudige reden is dat Chavez weet dat Uribe een fatsoenlijke man is, die nooit de misdaden begaat die hij begaat.

Chavez heeft zijn angst verloren tegen zijn eigen volk. De Venezolaanse oppositie is bijna murw geslagen (doblegada) voelt zich hopeloos en machteloos. We kunnen ze dat niet eens kwalijk nemen, wat deze mensen moeten doormaken is verschrikkelijk en bijna mensonwaardig.
Het leger zoals deze momenteel wordt gecontroleerd door Chavez zal geen staatsgreep plegen.
De drie machten die moeten staan voor een onafhankelijke democratie, de uitvoerende, de wetgevende en de rechterlijke macht staan onder controle. De vierde macht de pers, is gedecimeerd. De democratie in Venezuela is slechts een farce.
De internationale pers, NGO´s, de USA, Europa en de bredere internationale gemeenschap is al verveeld met de machtsmisbruik van Chavez en geeft niet eens meer aandacht. Dus Chavez weet dat ze niets zullen doen tegen hem.

Er komen momenteel niet genoeg oliedollars binnen voor zijn beroemde Bolivariaanse revolutie. De PDVSA zit in ernstige moeilijkheden. Sinds de nationalisering is de productie alleen maar afgenomen. De PDVSA heeft een achterstand van meer dan 8 maanden aan betalingen aan verschillende bedrijven en deze schroeven de diensten terug als er niet eens eindelijk betaald wordt. Er zijn geen buitenlandse investeerders geweest en de toekomst van de olie-business is momenteel niet erg duidelijk voor Venezuela. Zelf heeft Chavez het steeds over de bekende reserves van zijn land in de even bekende toespraken, maar ze hebben noch het geld niet en noch de technologie om de olie eruit te halen. Daarnaast besteed Chavez veel geldelijke middelen en deze heeft hij nodig voor zijn expansie van zijn Bolivariaanse gedachtegoed. Het geld moet cash geld zijn voor Correa, Zelaya, Evo, Ortega, een Piedad Cordoba, enz. Het geld moet niet via een bancaire systeem te traceren zijn. Het wordt ook gebruikt voor de uitbreiding van zijn communistische beweging. Dus krijgt Chavez deze uit alliantie van drugs kartels. De beroemde koffer welke ze gaven aan de president van Argentinië was geen geld van de PDVSA, het was geld voor een operatie witwassen, welke is vermeld in het proces in Miami.

Ook de Washington post heeft dit vermeld in een artikel over de relatie van Chavez en de drugshandel.
Hierna geeft Gustava de schrijver van het artikel een uitleg over Carvajal, en voormalig minister van justitie Chacin welke in verband worden gebracht met de FARC. (is ook terug te vinden op het blog) Correa en zijn 400.000 dollar welke hij gekregen heeft van R. Reyes voor zijn campagne en welke hij niet kon verklaren, alle andere bedragen waren keurig door Correa vermeld. Er wordt ingegaan op allerlei gedetailleerde feiten wie wat deed voor de FARC, allemaal al bekend en terug te vinden op het blog.
Honduras is de brug voor de drugs naar Mexico en Amerika en er is een duidelijk bewijs dat de partij van Zelaya de UD geld heeft ontvangen van de FARC. De huidige regering van Honduras heeft dit bekend gemaakt.

In Honduras is er een overeenkomst tussen de regering en de Verenigde Staten om vanuit de Soto Cano basis te opereren. In dezelfde stijl die Colombia overeen is gekomen met de Verenigde Staten in het kader van Plan Colombia, dat binnenkort zal worden uitgebreid.
De Soto Cano basis is het hoofdkwartier van de "Joint Task Force Bravo (JTF-B) US, bestaande uit leger, luchtmacht, gezamenlijke veiligheidsdiensten en de eerste bataljon, regiment, 228 van het Amerikaanse vliegtuigen. Er zijn ongeveer 600 mensen en 18 gevechtsvliegtuigen, met inbegrip UH-60 Blackhawk en CH-47 Chinook. Het wordt ook gebruikt voor anti-drug operaties.
Omdat het de route van de drugshandel is en die basis is een andere hoofdpijn voor Chavez. En de enige manier om dit te krijgen is met de komst van de Bolivariaanse revolutie.
Als er iets gemeen met Chavez, Correa, Evo, Ortega en Zelaya, is dat de DEA haat. Ze hebben alles gedaan om hun werk te ondermijnen.

De grootste vijand met drugshandel voor Chavez en bondgenoten zijn de vliegtuigen van de Amerikaanse regering. Deze vliegtuigen zijn zo geavanceerd met spion technologie die de meest koortsachtige verbeelding overwint.
Deze technologie heeft onderschepte communicatie van de FARC, in zo´n mate dat menselijke koeriers konden worden afgeluisterd. Deze technologie legde de FARC in de luren met de beroemde Operatie Jaque waarmee ze Ingrid Betancourt bevrijde. Vandaar dat steeds meer aanwijzingen voor rechtszaken zijn tegen de Venezolaanse regering en ambtenaren en Ecuador.
Het vliegtuig P-3 Orion [3] detecteert onderzeeërs die de drugs vervoeren naar Mexico. Een drugsdealers oppakken kost hen (de FARC, Chavez etc..) miljoenen dollars per jaar vanwege de aanwezigheid van deze vliegtuigen in de Colombiaanse Pacifische kust.
Hoewel deze vliegtuigen in de lucht zijn op Colombiaans territorium , Chavez, Correa en de FARC, worden blootgesteld aan deze om te ontdekken wat al hun duivelse plannen zijn. Stel je eens voor dat wat deze oplichters kunnen doen en maken, zonder toezicht van de Amerikanen in Colombia en Honduras?
Tot waar is Chavez bang om te eindigen in een Amerikaanse gevangenis, misschien hoe het eindigde voor de voormalige dictator Manuel Noriega van Panama. Deze vliegtuigen zijn de hele dag bezig naar het luisteren van gesprekken, onderscheppen van radio-monitoring-activiteiten. En het monitoren houdt niet op bij de lijn van de grens tussen Colombia en Venezuela en Ecuador. Daarom zal elk bewijs over Chavez in de toekomst worden gebruikt en zal hij vervolgd worden voor drugshandel, witwassen van geld, enzovoort. ....
Kunt u zich voorstellen hoeveel geld er word aangeboden van de drugsbaronnen aam Chavez om deze vliegtuigen weg te krijgen van daar? Met dat geld zou hij drie Bolivariaanse revolutie samen kunnen financieren.
Achter al deze show van Chavez zitten de grootste drugsbaronnen met hun verdomde geld en corruptie. Chavez en zijn trawanten zijn de gangsters die de vrede destabiliseren in Latijns-Amerika.

Terwijl de Amerikaanse vliegtuigen vliegen over Colombia, de beroemde Sukois zijn net zo gevaarlijk als met een papieren vliegtuigen gooien op school in de lessen met geografie.
De gevechtsvliegtuigen hebben een beperkt radar, ze zijn eigenlijk blind op lange afstand missies. Zij hebben de hulp van de militaire radar nodig om te identificeren welke vijandelijke vliegtuigen zijn en Venezuela is niet in het bezit van deze radar.

In het onwaarschijnlijke geval dat Venezuela de luchtmacht zou sturen om een een operatie tegen Colombia te verrichten, zouden de vliegtuigen worden neergeschoten door een raket waarvan ze nooit weten waar het vandaan kwam. De radar van Colombia zouden de Sukois wel tijdig kunnen opsporen en er zou tijd zijn voor een goede verdediging.

Aan de neergeschoten Sukois kan niemand ooit bewijzen of de gebruikte raketten werden afgeschoten van Colombiaanse K-spar of een Amerikaanse F-22 (bekend als de onzichtbare vliegtuig). En Chavez weet dit. Miljoenen van de Venezolanen zijn besteed aan deze vliegtuigen welke niet geschikt zijn voor de expansionistische plannen van Chavez, terwijl de Amerikaanse vliegtuigen in de hemel zitten van Colombia.
Dus deze vliegtuigen vormen voor Chavez de grootste belemmering voor ¨hun¨ slechte plannen. En hij zal er alles aan doen om ze weg te krijgen zowel uit Colombia en Honduras.
Maar deze keer heeft hij het verkeerde land gekozen. In Colombia dingen ze naar een andere prijs.¨

Gustavo Abello
ElPuntodeG@ymail.com
[1] http://online.wsj.com/article/SB124985764703717903.html
[2] http://www.elpais.com/articulo/internacional/dinero/perdido/FARC/elpepuint/20090801elpepuint_10/Tes
[3] http://www.globalsecurity.org/military/systems/aircraft/p-3.htm
[4] http://www.globalsecurity.org/military/systems/aircraft/e-3.htm


Groet
Alpha

Blogarchief