Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 17 september 2009

De eerste schooldag met de nieuwe wet ¨LOE¨ Chavez... ¨de sabotage van de escuálidos hebben gefaald¨

Het begin van het nieuwe schooljaar met de nieuwe wet was voor vele burgers in Venezuela het sein om niet de eerste dag met hun kind op school te komen. Het regime had al op zoiets gerekend en besloot om toezicht te houden of iedereen wel naar school ging en om te kijken of de scholen zich aan de regels zouden houden. Er waren eerst ruim 85.000 man ingezet van de PSUV en dat is later nog verhoogd tot ruim in de honderdduizend van die Psuvige om te controleren.

Je hoeft maar even te googlen en je ziet overal oproepen staan om maar niet te gaan. Oproepen om de kinderen helemaal niet naar school te sturen voor een heel jaar en oproepen om met afspraken te komen met de onderwijzers om op een andere manier toch les te geven.

We hebben Chavez kunnen zien bij een school en het was vrij druk op de foto met ehh..ouders en rode ballonnetjes. En toch krijg ik iedere keer de kriebels als Chavez opduikt. Dan zit er iedere keer iets achter, dan klopt het gewoon niet. Chavez verklaarde dat sabotage van de escuálidos totaal gefaald heeft met de start van het nieuwe schooljaar. En later hield de man nog een speech van twee uur wat zelfs in een cadena werd uitgezonden. ik zal jullie allemaal sparen door niet even twee uur op papier te zetten, maar het ging over dat de LOE voor elk kind geld en niet alleen voor de rijke en dat het socialisme gewonnen heeft en het de kracht van het volk is en meer van dat geneuzel.

Tja en dan ga ik meestal zoeken. In de jaren dat Chavez iets zegt of ´één van zijn muppets iets uitkraamt dan klopt het nooit. Nu was dat zoeken niet eens echt nodig. In dezelfde krant de opkomst in Caracas met de eerste schooldag van de leerlingen was nog geen 10%. Nu zijn normaal gesproken de klassen overvol in de grote steden in Venezuela met soms wel 40 of meer leerlingen in een klas en nu dus maar 3 of 4. Er waren natuurlijk ook scholen in Barinas waar niet zo´n grote absentie was. Daar tegen over stond ook dat er scholen waren waar niet één leerling kwam opdagen.

Om toch even de grote hamvraag weg te laten, wat schreven de rode Chavez krantjes!!
In deze kranten werd het veelal stilletjes overgeslagen, maar het rode Panorama krantje uit Zulia, kwam wel met een heel aparte uitleg over de magere opkomst. Het was traditie en het slechte weer, met veel regen was debet hieraan. (op dinsdag was het daar nog 45 tot 50 graden) Ze schreven dat in Zulia de opkomst van de eerste schooldag begonnen was met een absentie van 35%. Er kwam ook nog een excuus dat het registratie proces nog niet voltooid was.
Het leuke vind ik dan altijd dat ze een foto erbij plaatsen. Ik weet niet hoeveel scholen ze bezocht hebben, maar ik zie een klas met twee leerlingen in het artikel. Wanneer dat al meer is dan één derde zitten er in die klas hooguit 6 kinderen!!! Voor een grote stad is dat onmogelijk, ergens in de amazone is de kans veel groter dat er maar een paar leerlingen zijn.Ondanks alles en ondanks deze actie van ouders, moet ik toch zeggen dat er maar één gewonnen heeft en dat is Chavez.
De nieuwe schoolwet gaat gewoon door en ik zie niet in hoe deze wet ooit zal veranderen met Chavez als dictator. Het sein wat de ouders gegeven hebben aan Chavez zal hij nooit als een democratische actie zien en zal het wel weer leugens van de media vinden.

Groet
Alpha

Blogarchief