Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 20 september 2009

De LOE (nieuwe schoolwet) met educatieve films in de klas

Chavez heeft de smaak van films te pakken. Eerst zag hij de nieuwe film van Oliver Stone(d) en afgelopen vrijdagavond heeft hij de film Zamora: Tierra y Hombres Libres (land en vrije mensen) gezien die zijn premiere kreeg in theater Teresa Carreño in Caracas.

Diezelfde avond had hij ook een voorstel om een film te maken over Cipriano Castro. De film zou volgens Chavez een cirkel compleet maken van de geschiedenis. En deze film zou dan onderdeel moeten uitmaken voor de educatie en dus direct een training voor de Venezolaan in hun historie.

Cipriano Castro was een dictator en volgens vele de meest verschrikkelijkste. De overeenkomsten met Chavez gaan wel op, een kind wat opgroeit in een middenklasse gezin en later het leger kiest, in de politiek terecht kwam en het schopte tot president en uitgroeide tot een dictator.

Aangezien er vele punten gelijkenis vertonen met Chavez, kan het haast niet anders wezen of Castro komt als revolutionair uit de film vandaan. Mocht het niet zo zijn en als waarschuwing gelden voor de bevolking, dan zal elke overeenkomst met Chavez wel geschrapt worden.
Bij de laatste keuze is het interessant om dan te zien hoe de naam Castro door het slijk wordt gehaald met een gesponserde film door Chavez.

Nog niet zo lang geleden heeft Chavez gezegd dat als men zegt dat ik kinderen ideologiseer dan hebben ze volkomen gelijk. Neem dit even mee in de eerste optie van de film die nog gemaakt moet worden en als studie materiaal moet gaan gelden.

Volgens noticierodigital zijn ze in Barinas van start gegaan met een school-video.
Er verschijnt een duivel met een Amerikaanse vlag en een Globovision logo welke het heeft over de LOE (de nieuwe educatie wet) en dat deze dogmatisch is. Ik dacht eerst aan een grap, maar volgens Noticierodigital is het audiovisuele document opgestuurd door Comander Cazorla en ik mag toch wel aannemen dat dit gecontroleerd is.Als dit de voorbode moet worden hoe de kinderen straks op verkeerde wijze vermaakt worden in de school, dan groeit er een generatie op die het verschil tussen recht en onrecht niet meer zien.
De democratie is dan per definitie dictatoriaal en het dictatorschap is democratie.Groet
Alpha

Blogarchief