Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 2 september 2009

De PSUV stuurt 80.000 man voor controle begin nieuw schooljaar

Nog even en dan begint in Venezuela het nieuwe schooljaar. Op 16 september zullen de kinderen van de lagere school en de studenten op andere scholen en universiteiten merken wat er veranderd is aan de studie. De dagen zijn iets langer geworden op school en er zullen nieuwe lesmethodes komen met studies van Marx. Lenin, Trotsky, het leren van speeches van Castro en Chavez. Ook zal er meer tijd gebruikt worden om te zien waar een kind of student geschikt voor is om te dienen voor het socialisme, dit kan in allerlei sectoren zijn er wordt meer dan ooit gekeken naar fysieke aspecten.

Doordat het een nogal controversiële wet is en meer dan de helft van de bevolking er tegen is heeft het regime het volgende bedacht.
De PSUV gaat op de 16de controleren of de scholen zich wel aan de eisen van de nieuwe wet houden.
Er is door de PSUV maar liefst 80.000 man opgetrommeld die deze controles moet uitvoeren. Ze worden ingezet in groepen van 20 a 30 personen en zullen zich in de scholen nestelen om te zien of de bevelen van de nieuwe wet worden uitgevoerd en of de school al klaar is om alles goed uit te voeren. Deze idiote militaire actie zal alleen gelden voor het begin van de schoolperiode.

Ik neem aan dat het regime vertrouwen heeft in de nieuwe wet, waarin ook staat dat je een soort verklikker moet spelen, zodra de school zich niet houdt aan de nieuwe eisen, waardoor er gegevens doorgespeeld worden naar het regime.
Laten we maar gewoon zeggen een soort mechanisme zit er in de nieuwe wet om je eigen nek om te draaien.
Ik heb niet kunnen vinden of er een rapportage wordt gemaakt van de PSUVige en of er een soort rood keurmerk komt uitrollen van goed of slecht voor een school.
Wel is er al eerder vermeld door het communistische regime dat als er een school zich niet houd aan de nieuwe wet deze genationaliseerd wordt. (dit geld voor de privé scholen)
Ook ouders die hun kinderen van school houden zullen volgens eerdere berichten gestraft worden. Het lijkt erop dat Cuba leerplichtwet zich nu ook heeft geïmplanteerd in de educatie van de kinderen in Venezuela en dat er voor vele Venezolanen geen ontsnappen meer mogelijk is en ze zelfs zien dat hun kinderen zich met de tijd gaan vervreemden ten opzichten van de ouders. Het is meer dan een hard gelag voor een zogenaamd democratisch land.
Of je nu wil of niet er is geen keus.

Met zo´n nieuwe wet en ruim tien jaar uitstekend werk van dictator Chavez en zijn geniale manier om nieuwe scholen te bouwen, renoveren, nationaliseren, zou je denken dat het nieuwe jaar zonder problemen kan beginnen voor zijn beminde bevolking.
We zullen maar direct in huis vallen, het is een wantoestand met de scholen en nog nooit zo erg geweest in de publieke sector van de scholen.
Zo´n 70% kan nog niet eens open gaan met het nieuwe leerjaar. De condities van de scholen zijn abominabel slechte staat er mankeert van alles aan. Van een stoel tot aan het licht tot de wc en plafonds die op instorten staan tot waar je het maar aan kan bedenken in elke school mankeert wel iets waardoor de condities om het schooljaar te laten beginnen eigenlijk niet kan.

We kunnen zien dat al die missies van Chavez of ingestort zijn of aan het instorten is of zelfs nog nooit gewerkt hebben. Er is één missie die wel als gelukt kan worden beschouwd.
Misión Colapse om het land in ruim tien jaar naar de afgrond te brengen.

Het dictatoriale communisme heeft nog nooit gewerkt en zal ook nooit werken. Voorbeelden zijn er genoeg te vinden.

groet
Alpha

Blogarchief