Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zaterdag 5 september 2009

Één dag later na de wereldwijde demonstratie, chavista´s likken hun wonden, foto´s en clips, plus een update

Het is nu een dag na de wereldwijde demonstratie van ¨No Mas Chavez¨ welke in mijn ogen een succes is geweest. Er wordt dan wel geschreven dat de opkomst niet de verwachtingen haalt welke ze voor ogen hadden. En er wordt verwezen naar de opkomst met de wereldwijde protestdag tegen de FARC.
Ik vraag me dan af hoe ze de opkomst dan zullen beschrijven met de enorme opkomst van 500 man in Caracas waar chavista´s de desillusie van hun leven kregen met hun demonstratie pro Chavez. Op een normale dag staan er al 500 chavista´s in de rij voor de Mercal als er suiker of wc papier verkocht wordt.
Of kunnen we stellen dat er dit keer geen dwang is geweest door het regime om te demonstreren.
Er waren immers geen lijsten met namen die afgevinkt moesten worden, zodat ze niet ontslagen kunnen worden. Ook was dictator Chavez niet in het land en kon er niet geplukt worden aan de speciale ruif om geld uit te delen.

Toch hebben de Chavista´s zich gemanifesteerd. En zoals gebruikelijk in een zeer negatief opzicht. Demonstraties in Colombia werden aangevallen door dolgedraaide Chavista´s. Zelfs in Brussel (+ video clip) lieten deze Chavista´s zien wat voor een crimineel karakter ze hadden om daar de demonstranten aan te vallen. Bij deze acties, ook wereldwijd, van de chavista´s zijn gewonden gevallen onder de demonstranten. We kunnen ook zeggen dat ze gelukkig te dom zijn om te beseffen dat dit nu geen goede propaganda is voor hun dictator, maar wel een perfecte propaganda om de wereld in te laten zien wie en wat nu eigenlijk een chavista is. Combineer dit met de onophoudelijke speeches van dictator Chavez over oorlog en enorme aankopen van Russische militaire wapens en de onophoudelijke stroom van gegevens over het sluiten van radio stations en TV en het decimeren van de vrije meningsuitingen en de wereld gaat beseffen dat Chavez alleen maar een gevaar wordt voor de vrede.

Ook de mislukte advocate en desastreus slechte schrijfster zonder ziel Eva Golinger was op plaza de Bolivar. En ze zei daar dat ¨we zijn geen pacifisten¨. Is dat om geweld dan maar goed te keuren!!!

Ook is er een aardige clip waarop een sergeant van Chavez uit de ambassade van Colombia zich heeft geïnfiltreerd tijdens de demonstratie in Bogota. Één keer raden waarom hij zich tussen deze demonstranten had gemengd. Een kleine hint is dat hij daar niet was omdat hij ineens geen chavista is.

Chavez heeft vanuit Iran de gehele demonstratie welke tegen hem gericht was aangevallen en zijn conclusie is, Jawel de CIA heeft het allemaal georganiseerd. Begrijpelijk dat hij dit zegt, nooit kijkend naar zijn eigen falen, maar direct de CIA de schuld geven.

Over de opkomst van de mensen wereldwijd in hun dorp of stad ergens op deze aardkloot, heb ik alleen bewondering.
Één, twee, drie demonstranten ergens in IJsland met een protest tegen Chavez is hetzelfde als zo´n 10.000 demonstranten in Venezuela. Het zegt veel als je toch de deur uitgaat om gehoor te geven voor een wereldwijde demonstratie.

Ook in Venezuela is er gedemonstreerd en dit in verschillende steden.

Klik op foto voor de link
Foto één en twee (verschillende) linken voor foto´s uit Caracas.
linken voor Merida, Puerto La Cruz, en nog meer Caracas, San Cristobal en zo zijn er meerdere steden geweest in Venezuela.


Klik op foto voor foto´s wereldwijd


Prettig weekend
Alpha

Ps bij de comments heb ik een update geplaatst over wat er nu precies is gebeurd in Brussel.
Het is heet van de naald en net via e-mail binnengekomen. Helaas geen tijd om het in het Nederlands te vertalen. Svp gebruik even een online vertaler.

Blogarchief