Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zaterdag 26 september 2009

Einde van de socialistische Venesat 1 (de S. Bolivar Satelliet) is nabij

Er is weer eens wat nieuws over de Venesat 1. Onder de bevolking wordt het ook wel de Simon Bolivar satelliet genoemd. Volgens Chavez een hoogstaand socialistisch stukje werk.

Het hoogstaand technologisch stukje zoals het op 29 oktober genoemd werd en om een baan rond de aarde werd afgeschoten is nu bijna afgelopen, zo´n 13 jaar eerder dan was verwacht.

Het was een wonder satelliet. Een klein stukje uit de UH AH Mentira.gov.ve vertaald.

Telegeneeskunde biedt burgers van elke kleur, geslacht, politieke status en omvang de optie röntgenfoto's, echo's, MRI's en mammogrammen op elk medisch centrum in het land te laten maken, waardoor de noodzaak om lange afstanden te reizen voor een behandeling niet meer nodig is.

Bijna een jaar geleden had ik al het vermoeden dat het stukje vuurwerk van een slordige 450 miljoen dollar op de één of andere manier niet zou lukken. En ik schreef toen iets van, leuk een nieuwe ster aan de hemel zetten en als je honger hebt dan kijk je even naar het technologische hoogstandje en je bedankt Chavez dat dat ding 450 miljoen dollar heeft gekost en niet anders doet dan schitteren aan de hemel en plotseling heb je geen honger meer!!

Ik had er toen al niet veel vertrouwen in dat het een succes zou worden. Immers alles wat Chavez aanraakt gaat verloren, of stuk, verslechterd of functioneert niet.

Het was al een wonder dat de raket de lucht in ging en niet voortijdig explodeerde, maar eenmaal buiten de dampkring ging het al mis.

Chavez kon zijn geluk niet op en maakte allerlei bokkensprongen en had grootste plannen.
Volgens Chavez zouden de uitzendingen met de satelliet al snel beginnen. Er werden plannen gemaakt om twee satellietcentra´s te bouwen er zouden 17.000 antennes komen in het land en er werden direct onderhandelingen gehouden om in 2013 nog een satelliet in de ruimte te slingeren. En zelfs tot mijn verwondering zei hij ook dat ze satellieten gingen exporteren!!

De Chinezen kregen de satelliet om een baan rond de aarde en op het moment dat ze dachten dat het goed ging, kreeg de Venesat 1 kuren. Hij bleef niet stilstaan en dreigde verloren te gaan. de afstand met de aarde werd alsmaar groter en groter. De tijd om signalen af te geven voor de besturing werd ook steeds langer. Net voordat de satelliet richting ander zonnestelsel ging reageerde hij en kwam terug. En even later dreigde dat ding neer te storten op de aarde. Dit herhaalde zich nog ettelijke keren en na maanden sturen met dat ding kreeg hij een stabiele hoogte. De Chinezen al lang blij en gaven de controle van de satelliet over aan de venezolaanse experts.
En zowaar na een periode van lang wachten kwamen er TV signalen uit dat ding vandaan en zelfs drie kanalen kon men erop zien. Telesur, VTV en nog een kanaaltje.
Wat de chinezen niet wisten was dat er tijdens de maanden met manoeuvres van de satelliet de accu´s dusdanig leeg raakten en dat de zonnepanelen het niet aankonden. Er trad corrosie op en de levensduur van de satelliet werd geen 15 jaar maar een tiende en met geluk kan dat gerekt worden tot 2 jaar. De technische details bespaar ik jullie, maar is hier terug te lezen in het Spaans.

Momenteel functioneert de satelliet nog wel maar niet voor de 100%. de Venesat wordt momenteel op een soort zuinige automatische afstelling gehouden en zal nog een poosje uitzenden en is niet noemenswaardig meer om het te gebruiken voor de groots opgezette plannen die Chavez voor ogen had.
Nu geloofde ik al niets in deze plannen en voor mij was de satelliet er alleen maar voor om propaganda uit te zenden. Het klinkt leuk natuurlijk dat iemand niet dagen in de jungle hoeft te reizen, maar bij de eerste de beste medische hulppost behandeld kan worden. Nu hebben de meeste medische hulpposten nog niet eens een verbandgaasje of injectie naalden, laat staan apparatuur voor een verbinding met de satelliet om mammografie te laten maken.
Zelfs in de grote steden zien de ziekenhuizen eruit of ze getroffen zijn door een kleine plaatselijke binnenhuis tornado. Het staat steeds vaker in het nieuws en deze is van vandaag, dat er geen dokters zijn of geen medicatie voor de patiënten.

Of de satelliet nu blijft hangen in zijn baan en later niet meer gecorrigeerd kan worden of dat hij gecontroleerd ergens moet neerkomen is iets wat nu de vraag zal zijn voor Chavez.
De satelliet is 6000 kilo en het is de vraag of dat ding geheel zal verbranden in de dampkring.

Op deze site kan men nog even genieten waar hij staat en hoe hoog hij staat. Het is een realtime verbinding over de baan rond de aarde van de satelliet.

Groet
Alpha

1 reacties:

Guest zei

Hoi Alpha,

De bedrieger bedrogen! Er zijn altijd nog slechtere mensen dan Chavez!

Willy

Blogarchief