Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 14 september 2009

Persbericht Venezuela Awareness Foundation, politieke gevangenen

Zo nu en dan heb ik wel eens contact met Nederlandse journalisten die iets meer willen weten over Venezuela. Ze vragen me wat er nu eigenlijk aan de hand is met Venezuela. Meestal hebben ze een soort vragen lijstje en tot mijn grote onvrede zie ik nooit een vraag staan over politieke gevangenen of over politieke vluchtelingen. Ik vertel ze ook over dit schandalige fenomeen en ik krijg steeds als antwoord terug, dat Human Rights geen melding maakt over politieke vluchtelingen en gevangenen. Volgens mij is er dan toch ergens een communicatie probleem, op de wijze waarop Human Rights hun bevindingen wereldwijd bekend maken. Van tijd tot tijd heb ik al verschillende artikelen geschreven op dit blog over politieke gevangenen.


Op de site ¨Venezuela Awareness Foundation¨ wordt opnieuw een stevig signaal afgegeven over het feit dat er een sterk groeiend aantal politieke gevangenen zijn te constateren in 2009.

Dit is het Persbericht wat ze hebben uitgegeven en de lijst van de politieke gevangenen.
Het persbericht heb ik leesbaar gemaakt in het Nederlands.

Er is bijna een verdubbeling van het aantal politieke gevangen in een paar maanden!!
Begin 2009 waren er 28 politieke gevangen. Diana Mora Herrera was vrijgelaten op 26 Juli 2009 en zou het aantal dus naar 27 moeten brengen. Desalniettemin is het aantal gestegen tot 48 politieke gevangenen. Steeds meer personen hebben te maken gekregen met een politieke achtervolging en autoritarisme uitgevoerd door het regime van Hugo Chavez.
Deze is erin geslaagd het beleid en de wetten, welke publiekelijk door het Venezolaanse volk is afgewezen er door te krijgen. Er waren vredige demonstraties en de autoriteiten hebben gereageerd met gebruiken ongecontroleerd geweld. Het is volgens de internationaal geldende regels volstrekt ontoelaatbaar om het wapen te gebruiken van gevangenneming en mensen te vervolgen welke zich verzetten tegen de regering op een pacifistische wijze.

Burgers zijn opgesloten voor een afwijkende mening. Ambtenaren van de regering verzonnen misdrijven om onschuldige mensen op te kunnen sluiten. En nog erger is dat de regering het protesteren nu als misdaad ziet. Het recht om te protesteren is gewaarborgd in de Venezolaanse constitutie.
Het is triest nu te moeten constateren dat Venezuela het tweede land is geworden met de meeste politieke gevangen alleen Cuba heeft meer politieke gevangenen.

In de eerste tien jaar van Chavez waren politieke achtervolgingen voornamelijk tegen personen waar hij persoonlijk iets tegen had.
In 2009 is de achtervolging van personen uitgebreid tot welk persoon dan ook die zich niet kan verenigen met het regime, zoals blijkt uit de meest recente gevallen van politieke gevangenen.
Dit is iets wat ons zeer grote zorgen baart, temeer dat de radicale Venezolaanse regering geen enkel gebaar of respect toont voor de ¨politieke¨ rechtszaken. En het is dus uiterst
alarmerend als de mensenrechten worden geschonden met volledige straffeloosheid door het regime.

De Venezolanen zijn volkomen weerloos en zonder dat ze hun grondwettelijke rechten mogen genieten, lijden ze onder deze vervolging, politieke gevangenisstraf en een proces dat geen recht op een status heeft.
Het is heden het ondemocratische kenmerk van de Venezolaanse regering.

Tot zover een vertaald stukje uit het Spaans van Venezuela Awareness Foundation.Op de site van Alianza Venezuela Holandesa is het ook in het Engels te lezen. En tevens in het Spaans het laatste slachtoffer van het regime. Een student die in de gevangenis van El Rodeo, tussen moordenaars, verkrachters en het laagste van het laagste soort, komt te zitten.
De student zal na zijn straf periode, als hij het haalt, voor altijd geestelijk iets mankeren. Is dat wat het regime wil, een afschrikwekkend voorbeeld geven van een student die een demonstratie liep.

Groet
Alpha

Blogarchief