Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 10 september 2009

Venezuela behoort tot de minst competitieve Economieën in de wereld

De economie van Venezuela is niet beter te omschrijven dan als een weergaloze failliete puinhoop. Ondanks of is het mede door de gigantische bedragen die binnenkomen van de oliedollars. Er is nu zo´n 900 miljard opgestreken van dit zwarte goud in de periode Chavez.
Winstgevende bedrijven genationaliseerd welke nu in een neergaande spiraal zitten. Producerende bedrijven pijnigen met een vastgestelde prijs waardoor ze noodgedwongen of overgaan op een ander product of de brui eraan geven.
Chavez heeft afgelopen week nog verklaard geen econoom te zijn, maar waarom neemt hij al die maatregelen dan waardoor Venezuela in een spiraal van oplopende inflatie terecht gekomen is en de economie niet meer is dan het laten groeien van kokosnoten.
Het is zijn beleid die uitgevoerd wordt door ministers welke weer te vergelijken zijn met klappende zeehondjes met een rood petje op.

Door de economische stuntjes van Chavez is Venezuela inmiddels afgegleden naar de 113de plek op de lijst van meest competitieve economische landen. Er wordt onder andere gekeken naar productiviteit, prijzen, inflatie, product kwaliteit, service en de image van de producer.

Misschien is het iets voor Chavez om een lijstje te maken van de minst competitieve economische landen. Komen ze binnen op nummer 20!!

De economie van Venezuela heeft onderin de lijst geduchte tegenstanders zoals Cambodja, Ghana, Ethiopië, Mongolie, Zambia, Kameroen. Niet iets om erg trots op te zijn.

De lijst wordt aangevoerd door Zwitserland, Amerika en Singapore.
Nederland vinden we terug op plaats tien.
Op de laatste plek staan Burundi en Zimbabwe, welke stuivertje hebben gewisseld.

De pdf is hier te downloaden het is een aardig boekwerk van 500 pagina´s. Gewoon even scrollen vanaf het begin en vrij vlot zie je dan de gehele ranglijst.

Ook leert het nieuws, dat ondanks dat Chavez geen econoom is volgens zijn zeggen, dat hij de Wit-Russische vrachtwagens de meest geavanceerde vind die er op de wereld te vinden is.
Zijn kennis van vrachtwagens gaan dus ook niet veel verder dan sturen en gas geven.
Weet niet of minister van buitenlandse zaken Maduro erbij was als oud vrachtwagen rijder, misschien had deze wat verhelderend kunnen adviseren.

Dus in navolging van Veniran debacle (auto´s en tracktors) om iets te produceren, gaat Venezuela nu Russische vrachtwagens assembleren. Het assembleren zou in de staat Barinas moeten gaan gebeuren. Het zal mij benieuwen of Adan Chavez hier wel zo blij mee is.

Ideetje voor ze, ze kunnen het op de computers die Venezuela zou gaan produceren uitrekenen of het een succes gaat worden. Ehhh... oja de computers... dat was ook al een debacle.
Prima uitzicht voor de productie van de vrachtwagens, volgend jaar plek 133.

Groet
Alpha

Blogarchief