Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 5 oktober 2009

20.000 Cubaanse dokters zoek in Venezuela en ook zo´n 100 miljard dollar

Chavez heeft zondag in een TV, Radio, cadena vanuit het ziekenhuis El Centro Diagnostico Integral in Caucagua, Miranda gezegd dat; ¨Venezuela nog nooit zo´n gezondheidssysteem had als Barrio Adentro¨. Het was nummertje 341 van zijn wekelijkse soap ¨alo Presidente¨.
Alles wat net geopend worden zien er altijd geweldig goed uit en laat ik deze keer Chavez geloven. Er is namelijk niet veel voor nodig om dit te geloven, want de gehele socialistische gezondheidszorg van Chavez is erbarmelijk.

We moeten even drie weken terug en Chavez kondigde toen aan dat er economische maatregelen werden genomen en alle Mision´s (missie´s) werden nieuw leven ingeblazen omdat alles niet het gewenste effect had en dat er zo´n 2000 klinieken verlaten waren. Hij gaf onmiddellijk de schuld aan zijn ministers. Nu is dat volslagen idioot van de man, want als er eentje schuldig is dan is hij het wel als bedenker van de missies en als president. Hij moet zijn ministers sturen en niet na een halve decennia zeggen dat het een puinhoop is. De nieuwe maatregel die hij toen genomen heeft is dat er 6 vice presidenten bijgekomen zijn en Freddy Bernal is de supervisor van het nieuwe project. Er is dus niets veranderd, er zijn alleen 7 opvreters en potverteerders van de corruptie bijgekomen. Een nieuw jasje met dezelfde maatregelen en een nieuwe naam Sistema de misiones (Systeem de missie´s).

Chavez kondigde ook nog even aan dat er 1.000 nieuwe Cubaanse dokters komen om de lege en verlaten klinieken nieuw leven in te blazen. Volgens cijfers van deze regering..... Barrio Adentro heeft een netwerk van 6.700 consultatie bureau´s en meer dan 400 centra verdeeld over het land. En op dit moment zijn er momenteel in Venezuela 10.000 Cubaanse dokters werkzaam.

Ook kwam Chavez met de cijfers dat hij tien jaar geleden aan de macht kwam, de kindersterfte onder pasgeborenen was 23,4 per 1.000 geboortes en eind 2007 was dat 16.7.
Wie maakt Chavez even wakker het is bijna eind 2009.
Of ontbrak hem aan cijfers tot en met 2009. Is dat omdat deze cijfers als je 11 jaar Chavez neemt hoger ligt dan de 23,4?

We weten ook dat in 2005 er dokters uit Cuba kwamen met een betaling van 90.000 vaten olie per dag. Het aantal volgens Havanajournal was 30.000 en zou uitgebreid worden met een training van 40.000 nieuwe Venezolaanse artsen. Dan mis ik een paar Cubaantjes als er volgens de regeringscijfers nu 10.000 van deze veredelde wijkverpleeg(st)ers rondlopen. De Cubaanse artsen worden nog opgeleid met boeken uit de mid 60er jaren en worden binnen vier jaar dokter. Voor mij zijn het dan echt geen dokters, onmogelijk om dokters klaar te stomen binnen vier jaar. En dan met een leerstof welke al 40 jaar oud is!!

Ook vraag ik me af hoe Chavez aan de cijfers komt dat Barrio Adentro dat deze missie 226.324 levens gespaard heeft. Of komt het dankzij de afwezige 20,000 Cubaantjes!
We lezen niets anders dan tekorten in ziekenhuizen zowel deskundig alsmede verplegend personeel, apparatuur wat stuk of verdwenen is en dat er geen of niet genoeg medicatie is.
Het is natuurlijk geweldig als er een nieuw luxe diagnostisch centrum komt en het iets is wat de Venezolaan nog nooit heeft gezien. Het wordt minder leuk als er gezegd wordt dat je onmiddellijk geopereerd moet worden of dat je een medicatie moet nemen die er niet is.

Er zal dan eindelijk eens fors geïnvesteerd moeten worden in de benodigdheden van de ziekenhuizen, maar hoe wil Chavez dit betalen!

Volgens Julio Borges heeft Venezuela een schuld van 100 miljard dollar en misschien iets meer. Iedere nieuwgeborenen wordt met een schuld van 17.000 dollar geboren. Waar zijn de ruim 900 miljard aan inkomsten dan gebleven in bijna 11 jaar Chavez met een olieprijs die drie a vier keer hoger ligt dan de laatste regering voor Chavez.
En deze schuld loopt elke dag verder op en het kan ook niet anders als je 90.000 vaten olie weggeeft voor 10.000 in plaats van 30.000 Cubaantjes.
Het afgelopen jaar heeft Chavez 5.6 miljard dollar betaald voor dokters, zusters en ander ¨professionele¨ aanwezigheid in Venezuela. De olieprijs omgerekend in dollars en ruim twee derde van het ¨personeel¨ is niet eens aanwezig in het land.

Elk land zou trouwens gewoon een verklaring eisen en vragen, ¨waar zijn mijn 20.000 onderdanen gebleven¨. Ik hoor Fidel niets over de vermissing van 20.000 mensen die waren uitgeleend. Zelfs Chavez die tot voor kort volhield dat er 30.000 dokters zijn hoor ik niet. Of moeten we gewoon stellen dat een dokter uit Cuba een weggooiartikel is en dus een slaaf is die wordt gebruikt. Wat zou S. Bolivar hierover gezegd hebben?


groet
Alpha