Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 26 oktober 2009

Bij Sambil binnenkort winkelen in het donker

Voor de handelslui onder ons, koop schijnwerpers of een knijpkat in en ga naar Sambil of Metropolis in Venezuela om ze daar binnenkort te verkopen, ook kaarsen zijn top. Binnenkort kan je daar winkelen in het donker!! Chavez heeft aangekondigd dat er buiten het stelen van het water door de kapitalisten nu ook een tekort aan elektriciteit vermogen is en dat door jawel... de kapitalisten. De grootverbruikers maar zelf moeten gaan zorgen voor het opwekken van elektriciteit. Hij wil dus de winkelcentra Sambil en Metropolis afsluiten van de stroomvoorziening.

Het wordt steeds belachelijker met deze man. Ergens verrast deze man me nog wel, steeds als ik dacht het kan niet gekker, verzint de man ineens iets waar niemand op komt.
Het is al een tijdje hopeloos gesteld met de elektriciteitsvoorziening en dat komt gewoon doordat het regime nog nooit gehoord heeft van onderhoud. De problemen met de elektriciteit komt dan ook gewoon voor zijn rekening. Op 30 juli 2008 schreef ik al ¨Elektriciteit in Venezuela .... eehhhh voor hoe lang nog¨ Ik liet toen wat foto´s zien hoe een centrale werd onderhouden. Voor degene die direct alleen alle foto´s willen zien deze link.
Er werden toen door het regime direct belooft dat er maatregelen zouden worden genomen en de beloftes zijn in de volle prullenbak gedeponeerd bij de andere beloftes.

Momenteel valt regelmatig de elektriciteit weg in bepaalde delen van het land. De grote Blackouts van een jaar geleden gaven toen al aan dat als er niet snel iets aan gedaan wordt dat het in de toekomst wel eens een gewoonlijk iets zou worden. In Valencia valt momenteel zeker een tien keer per week de stroom uit. Het maakt het chatten met de familie een soort dagtaak wachten op verbinding. geen idee hoe het met de rest van het land gesteld is, maar als Chavez nu al Sambil wil afsluiten dan neem ik aan dat het niet echt veel beter is in de rest van het land.

Maar gelukkig komt Chavez ook met de geruststellende woorden dat er niets is wat de revolutie kan fixen en hij belooft dus dat de elektriciteitsstoringen verholpen worden. Hij laat wel een achterdeurje open. Hij zegt ook; ¨sommigen zullen niet willen meewerken, maar saboteren¨!!
De man is gewoon genetisch gestoord, hij wil gewoon een excuus hebben dat als het niet lukt dan is de oppositie hiervoor verantwoordelijk. Of....Hij wil de prullenbak met beloftes echt vol krijgen.


Groet
Alpha