Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 29 oktober 2009

Chavez; ¨Ik ontving het land in 1998 totaal gebroken, met een enorme schuld.

Klik op foto boven voor artikel

¨Hoe harder je liegt hoe meer mensen geloven dat je de waarheid spreekt.¨

Dat is zo ongeveer het motto van het dictatoriale regime wat momenteel in Venezuela de wil oplegt aan de bevolking.

Gesteund door zo´n 40 uur televisie uitzendingen en het liefst in een ¨cadena¨ zodat alle kanalen die het land heeft, hetzelfde uitzend en dan maar slijmerig en vulgair met stroop verhaaltjes je item uitbraken, vergezeld met de glimlachende zenuwtrekjes welke gezien worden als ¨Lindo¨.

Het is ongelooflijk maar het schijnt nog te werken ook, anders is er geen verklaring voor dat de man al ruim 10 jaar het land plundert.

Chavez beweert dat hij bij het aantreden van zijn ambt als president het land gebroken aantrof. Er was volgens hem geen geld en een flinke schuld. Zo was zijn rede bij het tienjarig bestaan van Banco del Pueblo Soberano.

Ik heb wat gegevens opgezocht, tja stel je nu eens voor dat de man onverhoopt gelijk zou hebben, wat wel uniek zou zijn geweest.

laten we eerst beginnen met de olieprijs, dan kan ik er ook mee eindigen.

In 1998 was de gemiddelde olieprijs 10,57 dollar per vat en dit plaatje zegt genoeg over de ontwikkeling van de olieprijs op het moment dat Chavez aan de macht kwam.
Klik op plaatje voor website

We weten ook dat de PDVSA 3.4 miljoen vaten per dag produceert.
Onder Chavez is dat nu 2.3 miljoen vaten per dag.

De staatsschuld in 1998 bij overname bedroeg 24.5 miljard dollar.
Onder Chavez is dit nu opgelopen tot ruim 100 miljard dollar.

Tot 1998 kon Venezuela vrijwel in al zijn voedsel voorzien.
Met Chavez wordt meer dan 50% van het voedsel geïmporteerd en ondanks dit hoge gehalte aan import is er een gebrek aan allerlei producten. Voor het eerst sinds de historie van Venezuela wordt er nu koffie geïmporteerd en als je er suiker in wil dan heb je pech.
Suiker, vlees, melk, eieren, WC papier, koffie, meel, rijst onder Chavez is er een gebrek aan ontstaan en soms helemaal niet te krijgen.
De totale import voor voedsel en spullen is nu meer dan 95% er word vrijwel niets meer geproduceerd.

De Cadivi bestond niet in de vorm zoals hij nu bestaat er kon gewoon dollars gekocht worden en op vakantie gaan was geen probleem.

Momenteel een enorme schaarste aan water en elektriciteit. Door gebrek aan onderhoud en planning om dit tegen te gaan.

De wegen zijn vrijwel onberijdbaar geworden een stukje weg van 100 meter zonder kuilen kom je niet meer tegen.

Het tekort aan huizen is van 800.000 opgelopen tot ruim 2 miljoen onder Chavez.

De opleidingen van de universiteiten is meer een lachertje geworden, je kan niet meer zakken. De examens zijn jaar in jaar uit makkelijker geworden. Er was niemand die meer slaagde dus de kwantiteit van de geslaagde moest omhoog om het geweldige communistische bewind aan te prijzen. Ik zeg nu met opzet Communistische, want dit is wat de man het laatst zei in een video clip. hij had een verspreking met zijn drie minuten douche clip. Luister maar eens terug, hij zegt ¨Wat is dat nu voor een communisme¨. Dus geen socialisme!! of hij moet het morgen weer veranderen.

Er gaan momenteel zo´n 4 miljoen kinderen niet naar school en zo´n 60% van de scholen voldoen niet aan normale maatstaven.

Onder het bewind van Chavez in de laatste tien jaar zijn er 2 miljoen banen verloren gegaan.

De gezondheidszorg is meer dan een fiasco, het stond voor 1998 op een hoog peil en nu wordt het bemand door cubanen die met 4 jaar tot dokter worden verklaard en als loonslaaf van Castro worden uitgezonden voor olie.
Er zijn vrijwel geen medicijnen, apparatuur, echte dokters, chirurgen en de ziekenhuizen zijn nog minder dan de MASH 4077 tenten. Daar viel het plafond nog niet naar beneden en was de hygiëne 1000x beter.

Voordat Chavez aan de macht kwam was er sprake van democratie en het recht op vrije meningsuiting, nu zijn er meer dan 43 politieke gevangenen en worden Tv en radiostations gesloten die zich kritisch uit laten over het bewind.

We hebben nog de misdaad. In 1998 stond deze op 19 moorden per 100.000 inwoners. Deze is nu onder het regime van Chavez tot een onwezenlijk aantal opgelopen tot 70 per 100.000 en in Caracas 140 per 100.000. Voor dit jaar worden er 18.000 moorden verwacht!

Stel de regering voor Chavez had de olie prijs explosie meegemaakt dan had ik wel eens willen zien wat er van de ruim 950.000.000.000 dollar inkomsten uit de olie was gedaan.
Onder Chavez is dit bedrag gewoon verdwenen, ergens best knap om zo´n bedrag er door te jagen en er niets voor te hebben, niets is er van te zien van zo´n bedrag. Het is zelfs niet eens uitgegeven voor onderhoud!!
En de domme chavista maar klappen als een zeehond als de man iedereen uitscheld, zich niet afvragend waar het geld aan besteed is.

Wie heeft het land nu gebroken en bijna afgestuurd op een faillissement, wat ongetwijfeld gaat gebeuren. Dit gaat geen twee jaar meer goed!

Ik had een aardige chat vandaag met de familie in Valencia en de radio stond daar aan en ik kon gewoon meeluisteren. Chavez was weer aan het orakelen en begon over de waterschaarste en het wassen
Hij zei dat je ook twee Taparas kon gebruiken om je te wassen en dat het genoeg was om je helemaal te wassen. En de vrouwen met lang haar die knippen het maar af!!!
note: ¨de man is gestoord¨

Even een uitleg wat een Tapara is en in Barinas gebruiken ze het nog steeds. Het is een soort groot stuk fruit. Je holt het uit en je hebt een soort houten pot, als je knap kan snijden maak je twee helften. Het werd gebruikt om water te transporteren, zie het als een klein emmertje, zonder handvat. Op deze link staan wat foto´s. Wellicht komt het idee van Chavez om een Tapara te gebruiken wel uit het leger, dat hij zijn helm moest gebruiken voor zijn wasbeurt.
Ik lag helemaal in een deuk toen ik het hoorde en misschien heb ik daardoor wel het zeehonden geklap gemist van de chavista´s.
En ik blijf zitten met een vraag. Hoeveel water zit er in het hoofd van Chavez

groet
Alpha